OOZ en Regio stimuleren onderwijs 21e eeuw

Zwolle – Woensdagavond 26 juni vindt de uitreiking plaats van de Innovatieprijs ‘Nu leren voor straks’. Deze wedstrijd heeft Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ) georganiseerd om in beeld te brengen hoe haar scholen onderwijs – passend bij de 21e eeuw – geven.

ooz_-_nu_leren_voor_straks.jpg 


Leerlingen opleiden voor de toekomst is een uitdagende taak. Welke banen zullen er over twintig jaar zijn? En wat moet de leerling van nu daarvoor in zijn mars hebben? Onder het motto ‘Nu leren voor straks’ werken de scholen van Stichting OOZ planmatig aan innovatie en een voortdurende verhoging van professionalisering, kwaliteit en opbrengsten. De leerling staat daarbij centraal. In januari 2012 heeft Stichting OOZ de Innovatieprijs ‘Nu leren voor straks’ uitgezet. Teams uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs van Stichting OOZ hebben zich vervolgens gebogen over met welk project of concept zij de beste kans denken te maken op de Innovatieprijs ‘Nu leren voor straks’. Stichting OOZ mocht maar liefst 22 inzendingen ontvangen!

Woensdagavond 26 juni zal tijdens een OOZ bijeenkomst bekend worden gemaakt welke drie scholen het meest innovatieve en inspirerende concept in huis hebben. De Innovatieprijs ‘Nu leren voor straks’ heeft hiervoor een landelijk jury samengesteld. Deze jury bestaat uit vier leden met een professionele kijk op leren in de 21e eeuw: Yvonne van Sark – Directeur YoungWorks Academy bij YoungWorks, Margreet Vermeer – relatiemanager bij Kennisnet, Joost Kieft – Opleidingsmanager bij de Katholieke Pabo Zwolle en Marcel Timmer – Directeur Developer & Platform Evangelism bij Microsoft.

De Innovatieprijs ‘Nu leren voor straks’ kent drie prijzen: € 7500,- € 2500,- en € 1000,-. De winnende schoolteams zullen hun prijs inzetten voor de uitvoering van hun project. Een investering in de toekomst van de leerlingen!

Artikel delen: