Zwolse gemeenteraad op bezoek bij organisaties

Zwolle – In het kader van de jaarlijkse Ontmoetingsdag van de raad fietsen vrijdag 28 juni de raads- en burgerleden gezamenlijk door de stad om bij organisaties langs te gaan voor een kennismakingsbezoek. 

 

Het programma is dit keer samengesteld op basis van suggesties vanuit de raad. De volgende organisaties doen mee aan de Ontmoetingsdag 2013: Polymer Science Park, Ambelt Oosterenk, Traffic Support, Pauropus, Politiebasisteam, Penitentiaire inrichting Zwolle, De Oude Mars en Sportpark Marslanden. Vrijdagmorgen verzamelen de raads- en burgerleden zich op het bordes voor het Stadhuis. Daarna gaan ze verspreid over drie groepen met de fiets op pad. Tussen de middag is er een gezamenlijk lunchgesprek bij de Ambelt Oosterenk en later in de middag is er een gezamenlijk afsluitend bezoek aan Sportpark de Marslanden. De verschillende fracties in de raad zorgen over het algemeen zelf voor hun contacten met de inwoners van Zwolle. Deze activiteit past in de ambitie van de gemeenteraad om samen meer naar buiten te treden.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Vorig jaar zijn de raadsleden onder andere bij de Blue Hawks langs geweest.

  Blue Hawks had in mei de Zwolse raad uitgenodigd om op bezoek te komen in het kader van het kennismakingsbezoek van de gemeenteraad. Als snel volgde een positief antwoord. Dat bracht vandaag raadsleden Reinier Mulder (CU), Michiel van Harten (GroenLinks), Martien van Gurp (CDA) en Schelto Bus (VVD), burgerraadsleden Liibaan Mohamed (PvdA) en Henk Schippers (D66) en griffie Annelie van der Poel naar het honkbalveld in Holtenbroek.

  Na het openingswoord van de voorzitter werden de raadsleden door bestuursleden Rogier van Zon en Jan Egbertsen bijgepraat over honkbal in Nederland en in Zwolle en de stand van zaken bij Blue Hawks, slechts één van de tien honk- en softbalverenigingen in Overijssel. Aansluitend leerden softballers Cees-Jan Bloemendaal en Jacqueline Karel de raadsleden de technieken van het gooien en het slaan. Zij werden daarbij ondersteund door drie BeeBall-leden, het jongste team van Blue Hawks.

  Impressie

  VVD-raadslid Schelto Bus bleek de beste vanaf de pitcherheuvel. Hij gooide de meeste slagballen en mocht als beloning de honkbal mee naar huis nemen. De raadsleden bleken bovendien goed overweg te kunnen met de knuppel en sloegen de ene na de andere bal hard en ver weg. Een impressie van het bezoek kun je zien via het fotoverslag op Facebook. Voor het bestuur van Blue Hawks was het een aangename kennismaking met de Zwolse raadsleden.

  Behalve een bezoek aan de Zwolse honk- en softbalvereniging Blue Hawks lieten de raadsleden zich vandaag ook bijpraten bij Pivot4, Doomijn en het nieuwe zwembad De Vrolijkheid. Tussendoor werd een lunch genuttigd op het gemeentehuis. De gemeenteraad maakt jaarlijks aan het einde van het politieke seizoen tijd vrij om per fiets bij organisaties langs te gaan voor een kennismakingsbezoek. Via een dagvullend programma worden in meerdere groepen een groot aantal instanties bezocht.


  ⚠️ Meld

Reageer