Jong Jubal tweede op jeugdfestival

Zwolle – Zaterdag 23 juni heeft jeugdkorps Jong Jubal Zwolle de tweede plaats gehaald op het jeugdfestival voor showkorpsen in Stiens. Jong Jubal lag hiermee slechts 0,1 punt achter op de eerste plaats.

Nadat Jong Jubal op zaterdag 1 juni al een mooie zilveren plaats behaalde op het NK Jeugdfestival in Vlissingen, heeft het jeugdkorps met haar show en muziek ook een tweede plaats behaald op het festival in Stiens. De jongens en meisjes uit Zwolle lagen hiermee slechts 0,1 punt achter de winnaar: Showkorps Urk. Jong Jubal werkte dit jaar hard aan de show met als thema The Chance. Deze volwassen show begon met Entrada. Dit openingsnummer werd gevolgd door Grenade, Train, Don’t stop believing, I’ll be there, percussienummer Clean beats. Het slot van de show was het nummer El dedo azul. Dit nummer is speciaal voor Jong Jubal geschreven en het betekent Blauwvinger. De show werd uiteindelijk beoordeeld met een score van 8,3.

Jeugdkorps in de top 5

Het jeugdkorps van Jubal Zwolle bestaat uit ongeveer 30 jongens en meisjes tussen 8 en 16 jaar. Zij hebben dit jaar op de jeugdfestivals een topprestatie geleverd en behoren tot de top 5 jeugdkorpsen van Nederland.

Artikel delen: