Mateusz Klich blijft bij PEC Zwolle

Zwolle – Mateusz Klich, de smaakmaker van de laatste maanden bij PEC Zwolle, blijft langer bij PEC Zwolle. De 23-jarige Poolse middenvelder tekende voor twee jaar bij de Eredivisieclub uit Zwolle. Klich komt per direct over van VFL Wolfsburg, waar hij twee seizoenen onder contract stond.

mateusz_klich.jpeg 

Klich was sinds de afgelopen winterstop huurling bij PEC Zwolle. Daarvoor stond hij onder contract bij Bundesligaclub Vfl Wolfsburg. Doordat hij in Duitsland niet aan voetballen toekwam werd de Pool aan PEC Zwolle verhuurd. In de periode tot het einde van het zo succesvol verlopen seizoen voor PEC Zwolle, bleek Klich een aanwinst voor de Blauwvingers. De Zwollenaren wilden dan hem ook graag langer verbinden aan de club. De Pool, die bij Wolfsburg nog een jaar onder contract stond, wilde zelf ook graag in Zwolle blijven en dat is nu na enige weken van onderhandeling gelukt. Mocht Klich het in Zwolle zo goed doen dat hij tussentijds wordt verkocht, dan deelt Wolfsburg in de verkoop mee, dat is via een clausule in het contract vastgelegd. Technisch directeur van PEC Zwolle Gerard Nijkamp is blij en opgelucht dat het PEC Zwolle is gelukt om Klich vast te leggen: ,,Mateusz is een fantastische speler met veel talent. Er was veel interesse voor hem en wij zijn er trots op dat hij ervoor heeft gekozen om bij PEC Zwolle te tekenen.”

Ook Klich is erg tevreden met de overgang naar PEC Zwolle: ,,Na afloop van het vorige seizoen wilde ik graag langer in Zwolle blijven. In tegenstelling tot mijn periode bij VFL Wolfsburg kom ik hier aan spelen toe en kan ik belangrijk zijn voor het team. Ik voel het vertrouwen van de club en hoop hier veel en goed te voetballen, zodat PEC Zwolle in de Eredivisie blijft en ik me weer in de kijker speel van het nationale team.”

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ook de op één na best geklede man van Zwolle, mijn immer goedgeluimde vrind H.J., vindt dat men goed bezig is bij PEC.


  ⚠️ Meld

 2. Dit is geweldig transfer-nieuws voor Zwolle.
  (dick sorry dat ik wat uitviel onlangs ;), niet zo bedoeld)

  Nu al 1 van (mijn) top tien spelers van de laatste 60 jaar van onze club


  ⚠️ Meld

 3. Het is 23:22 uur en de stadion-lichten branden (de lichten vd grote-masten)

  Wat is hier aan de hand?

  Of zijn ze he-le-maal door het dolle daar ;););)


  ⚠️ Meld

Reageer