WiFi in centrum van Zwolle in najaar beschikbaar

Zwolle – De aanleg van WiFi in de binnenstad vordert. Na een zeer geslaagde pilot op een tweetal locaties in de binnenstad rondom het VNG-congres de afgelopen maand komt de aanleg voor de totale binnenstad (kernwinkelgebied) dichterbij.

Het streven is om per 1 oktober 2013 de hardware te hebben aangebracht en een welkomstpagina aan te bieden. Ondernemersvereniging Citycentrum Zwolle merkt dat er inmiddels allerlei partijen zich melden die ideeën hebben over de inhoud (de content) van wat Citycentrum zou kunnen aanbieden achter de WiFi-knop. Het bestuur van Citycentrum houdt graag zelf grip hierop en overlegt hierover met partijen als Gemeente, Citymarketing, horeca en andere partijen die de aanleg van WiFi mede mogelijk maken. Dat is ook de reden waarom niet met een commerciële partij in zee gaan is gegaan. De ondernemersvereniging wil invloed kunnen uitoefenen op de inhoud en niet gebonden zijn aan verplichte advertenties, verkoop van gegevens e.d.

Het Citycentrum hoort van aangesloten leden dat zij nu benaderd worden door partijen, die zeggen dat ze een budget van de gemeente hebben gekregen om aan de inhoud te werken. In samenspraak met de gemeente Zwolle wil de vereniging graag benadrukken dat hier geen sprake van is: er is geen gemeentelijk budget noch is er sprake van een samenwerking van de gemeente met een marktpartij in deze.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Elektromagnetische straling van draadloos internet en mogelijk ook mobiele telefoons maken bomen en planten ziek. De straling veroorzaakt afsterving van blad en het achterblijven van gewassen. Zo blijkt uit onderzoek van TU Delft, Wageningen Universiteit en de gemeente Alphen aan den Rijn.

  https://www.youtube.com/watch?v=ECb7US02XE8  ⚠️ Meld

 2. Hannes, voor hetgeen ik aan heb gehaald, heb ik gestudeerd. Ik heb er geen belang bij om onwaarheden te brengen. Jammer dat je het roeptoeteren noemt, zo zou ik het zelf niet willen noemen. 😉


  ⚠️ Meld

 3. Is de TNO wel onafhankelijk?.

  Of hebben ze aandelen in telecombedrijven, verdiep je eens voordat je boos wordt op iemand die het beste voor heeft met je.


  ⚠️ Meld

 4. Weer eentje die het niet kan onderbouwen en de menigte volgt.

  Gewoon doorgaan met whats apen en kwetter, we zien over 10 jaar wel!!!  ⚠️ Meld

 5. Dus ik moet nu aan iemand die een levensmissie er van heeft gemaakt om een bepaald statement naar buiten te brengen en te blijven brengen, ineens heel snel een beknopte uitleg gaan geven?
  Ondanks het feit dat het toch tegen dovemansoren gericht is, waarbij de tegenpartij doordrenkt is van het eigen gelijk?

  Dat je een mening ergens over hebt, prima. Dat je vindt dat Wifi misschien schadelijk zou kunnen zijn, prima. Maar dat je dit brengt als feiten, gebaseerd op vals materiaal, vind ik niet fair. Omdat ik precies van de hoed en de rand weet, heb ik dit dus in mijn eerste reactie meteen weerlegd.

  We hoeven het niet met elkaar eens te zijn. Dat is het mooie van een discussiemogelijkheid. Maar hanteer dan wel eerlijke, juiste en geldige argumenten, in plaats van een schijnwerkelijkheid te creëren en deze naar je hand te zetten en te houden.

  Ik vind niet dat ik een uitleg verschuldigd ben in dit geval, omdat ik dat dan ook op andere forums over dit onderwerp zou moeten doen, er een dagtaak aan heb en vervolgens er zelf niets mee zou opschieten. Het enige wat ik wil is onjuiste feiten weerleggen en feiten tot meningen omvormen. En dat is dus wat ik heb gedaan. 😉

  Succes met je “strijd”. 🙂


  ⚠️ Meld

 6. Ik geloof iet zo dat wifi zonder gevolgen is. Wetenschap over dat soort dingen staat nog maar in de kinderschoenen. Wat mij betreft staat het als een paal boven water dat het invloed heeft. Dat een wifi mast niet binnen een week dood en verderf zaait, is duidelijk. Op de lange termijn zal het wel degelijk gevolgen hebben.


  ⚠️ Meld

 7. @Mul volgens jou heeft dat op de lange termijn gevolgen. Volgens wetenschappers, die er daadwerkelijk net wetenschappelijk onderzoek naar hebben gedaan niet… Tsja…


  ⚠️ Meld

 8. 1stejohn, sorry, maar met het woord aluhoedjes haal je de geloofwaardigheid van de discussie niet weg. Het blijft zeer aannemelijk dat wifi slecht is voor planten, maar omdat de bewijzen nog net niet hard genoeg zijn, moeten we de aanwijzingen maar negeren en lekker doorgaan met uitbreiden. Die fout maken we als maatschappij continu, maar durven er op een of andere manier niet van te leren.


  ⚠️ Meld

 9. Nee joh? Enig idee dat wanneer ik mij laat leiden door de zeer aannemelijke angst ik nergens veilig ben? Ik kan mij tegen elk risico verzekeren. Ik moet 200 verschillende pillen slikken om mij te ‘beschermen’ tegen allerlei ziektes. ik mag geen toiletbril, keybord meer met mijn hand aanraken. Als ik naar buiten ga moet ik bang zijn dat er geen pedofiel van kinderen meeneemt of er niet net een inbreker naar binnensluipt terwijl ik de 20 kettingen van mij fiets afhaal.
  Als ik mijn kinderen naar de KDV of school breng ben ik er zeker van dedat deur op zlot zit omdat er dan niet een of andere gek binnen loopt. Als ik boodschappen doen moet ik producten kiezen zonder al te veel e-codes. Biologische groenten vertrouw ik ook niet, want je weet maar nooit wat voor gek er alsnog iets met de groentes gedaan heeft. Varkensvlees is slecht doordat varkens hun eigen poep eten, kippevlees is besmet met salmonella, rundvlees is eigenlijk paardevlees. Vis is ook niet meer veilig aangezien de keuring hiervoor ook niet meer betrouwbaar is. Een lekker zalmforelltje schijnt ook geen echte vis te zijn. Om gezond te kunnen leven moet ik voldoen aan een beweegnorm of gebruik maken van de schijf van 5. Ik kan nog ff doorgaan, maar je begrijpt em wel hé?
  Straling door WIFI past ook nog wel op het lijstje. Het is maar net hoe belangijk jij het voor jezelf maakt en geldt eigenlijk voor alles.


  ⚠️ Meld

 10. Mobiele telefoons kunnen zelfs de maiskorrels laten poppen tot popcorn!!
  😮
  Klikkerdeklik video van Youtube…. bewijs!!

  Maarja, bananen kunnen het ook 😛

  De kans bestaat natuurlijk best dat al die draadloze verbindingen schadelijk zijn. Maar de eerste trein heeft er ook niet voor gezorgd dat koeien zure melk gingen geven (wat wel werd beweerd). Persoonlijk denk ik toch meer dat ook dit weer een storm in een glas water is.

  Maar voor de mensen die wel serieus bang zijn voor wifi: denk niet alleen aan Wifi en bluetooth. Denk ook aan draadloze deurbellen, babyfoons, draadloze huistelefoons en nog heel wat meer dingen maken gebruik van microgolven in hetzelfde gebied.

  Pak het simpel aan. Eerst maar even alle draadloze apparatuur het huis uit. Vervolgens de muren, vloeren, deuren en plafonds volplakken met geleidend materiaal (gebruik aluminiumfolie of fijn kippengaas) om straling van de buren tegen te gaan.

  (ik blijf zelf toch maar gewoon verder leven met 3 draadloze routers in huis)


  ⚠️ Meld

 11. Daar zit wel wat in 1ejohn. Ik ben zeker geen fan van de “dettol-cultuur”. Het verschil vind ik hierin wel dat we onszelf in toenemende mate bang maken voor natuurlijke zaken, als bacterien etc. Wifi is dit niet en komt niet alleen. Wel met een heel scala aan andere ontwikkelingen, waarvan blijkt dat het een negatieve invloed heeft, maar waar we ons weinig van aantrekken. Inmiddels is wel gebleken dat wij mensen er erg goed zijn om allerlei wildgroei van ontwikkelingen met blind enthousiasme toejuichen, om er later de negatieve gevolgen van in te zien. Dan is het al te laat, want dan kunnen we niet meer zonder de ontwikkeling en vindt iedereen het heel redelijk dat de natuur maar even een stapje op zij moet doen. Ik vind dat we in plaats van al die (nodeloze) technische ontwikkelingen, eens wat meer aandacht kunnen besteden aan de meer noodzakelijke vaardigheid om te accepteren dat het leven niet alleen luxe is en niet elke wens vervult hoeft te worden.


  ⚠️ Meld

 12. Ik heb mijn mobiele telefoon ingepakt in aluminiumfolie. Geen last meer van straling en ook niet onbelangrijk: Mijn belkosten zijn ook aanzienlijk lager.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.