PieperFUIF in galerie het Langhuis

Zwolle – De eerste borden “Nieuwe Aardappelen” staan langs de weg. Op het bord de oerhollandse Opperdoes met een klont roomboter. Het is weer tijd om de piepers te oogsten. Wat een cadeau gekregen ‘zak pootaardappelen’ voor groenkapje te weeg brengt: een verbindend project rond de pieper!

FRISGROEN vraagt met de “Pieper FUIF” aandacht voor voeding van de mens en het voeden van natuur- en kunstprojecten door middel van crowdfunding. De basis is de expositie ‘Nieuwe Aardappeleters’ met een verslag van het eigen Groenkapje project, waarbij verbinding is gemaakt met Zwolse gezinnen, organisaties en politiek Zwolle. Op donderdag 11 juli 2013 is de opening van de expositie ‘Nieuwe Aardappeleters’ in Galerie Het Langhuis met pieperkunst gemaakt door Groenkapje CollectiV, deelnemers en andere kunstenaars uit het FRISGROEN netwerk. Daarna is een inhoudelijk programma ’15 minutes of fame’. In de gaartijd van de aardappel inspirerende verhalen over Zwolse initiatieven: Ik boer goed, Blind Boxed Art, Pulpe de Luxe en Groenkapje

De expositie ‘Nieuwe Aardappeleters’ is te zien van 12 t/m 14 juli van 13.30 uur tot 17.00 uur. Op vrijdag 12 juli Serveert Groenkapje een aardappelmaaltijd voor de buik en voor het hoofd met een quiz en de visie van Stadstuinder Koen. Om 20.30 uur start de Fuif met aardappelentertainment. In een voortdurende reclame commercial aandacht voor lekkere fuifingrediënten, zoals het Zwolse Klavervier Bier, Bionade, Hoeksche chips, Graskaas en Tarwegras. Verder lekker dansen op de swingende tunes gedraaid door SoulClap – DJ Ome Funk & friends. De locatie voor het Pieper Fuif programma is in galerie Het Langhuis aan de Goudsteeg te Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer