Fractievoorzitter GL Bram van Ojik naar Zwolle

Zwolle – Nederland is in crisis. De werkloosheid loopt op en door de bezuinigingen staat de sociale zekerheid onder druk. Deze tijd vraagt om nieuwe antwoorden. Daarover gaat Bram van Ojik in gesprek met GroenLinks-leden en andere belangstellenden. Hoe kijken we naar de crisis? Wat gaan we doen om meer mensen aan het werk te krijgen? Wat is het groene antwoord van GroenLinks?

Dat gesprek vindt op vrijdagavond 28 juni vanaf 20.00 uur plaats onder de noemer ‘Kiezen om te delen’ in het Dominicanenklooster aan de Assendorperstraat. Dit en andere gesprekken elders in het land vormen de basis voor een essay dat Van Ojik schrijft en dat op 28 september wordt gepresenteerd.

Van Ojik: “Dit kabinet is alleen maar bezig met de vraag hoe te bezuinigen. Ze stelt de prioriteiten verkeerd. Meer mensen aan het werk krijgen en een solide vangnet voor wie dat niet lukt, daar draait het om. In de Tweede Kamerfractie hebben we natuurlijk zelf ideeën, plannen en voorstellen hoe dat voor elkaar te krijgen, maar ons denken willen we continu scherpen. Ik kijk dan ook uit naar het gesprek in Zwolle.” Iedereen is van harte welkom om vragen te stellen en mee te discussiëren.

De afdeling Zwolle van GroenLinks heeft Crystal Ziel van het platform ‘Armoede raakt ons allemaal’ gevraagd te reageren op het verhaal van Van Ojik. Ter voorbereiding op het gesprek is op 21 juni een notitie gepubliceerd op de website van het wetenschappelijk bureau van GroenLinks: www.bureaudehelling.nl. GroenLinks nodigt iedereen uit om op de gespreksnotitie te reageren of om verwante onderwerpen aan te snijden. Lees daarover meer op de site van Bureau de Helling.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.