Meiden ‘bekeuren’ hardrijders in Stadshagen

Zwolle – Eline en Lieke, de meiden uit Stadshagen die actie voeren tegen het hard rijden in hun wijk, hebben vorige week gelaserd langs de Frankhuizeralllee. Met een echte lasergun maten ze of automobi- listen zich aan de maximum toegestane snelheid hielden. Mensen die harder reden werden door de meiden aangehouden en ‘bekeurd’. Hielden mensen zich wel netjes aan de snelheid, dan kregen ze een sleutelhanger met een opgestoken duim. 

let_op.jpg 

Foto: Gemeente Zwolle

Eline (11) en Lieke (12) voeren de komende weken actie tegen het hard rijden in hun wijk. Dit doen zij onder de naam Stadshagen let op! Deze campagne komt voort uit de mail die de meiden schreven aan burgemeester Henk Jan Meijer. Hierin vertelden zij dat ze zich zorgen maakten over het hard rijden in Stadshagen en dat zij plannen hadden om hiertegen in actie te komen. Een geweldig initiatief dat ze dan ook samen met de wijkbeheerder en verkeers- kundigen hebben uitgewerkt.

Vorige week gaven Eline en Lieke een presentatie over hun campagne in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders. Ook zijn ze de scholen langs geweest om een enquête af te nemen en hebben ze smiley-borden opgehangen langs de Frankhuizerallee. Het laseren is de volgende actie van de stoere meiden.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. @ingrid – ik durf dat niet te schatten. Als het zo openlijk gaat als op de foto, heb je kans dat diverse hardrijders ineens afremmen en braaf 50 rijden omdat ze iets “verdachts” zien. Zulke lafaards zijn hardrijders namelijk wel.

  En verder: succes gewenst aan deze meiden! Goed bezig.


  ⚠️ Meld

 2. Mooi initiatief en leuk dat de gemeente hieraan meewerkt. Ik zou me dieper schamen als ik in een wijk door twee jonge meiden aangehouden wordt, dan wanneer oom agent met op de snelweg staande houdt. Gelukkig is geen van beiden nog nooit voorgekomen. 😉


  ⚠️ Meld

 3. Bij deze… Al een jaar of zes geen post van het CJIB gehad en nog nooit in Nederland staande gehouden. 😉

  Wel een aantal jaar geleden in Frankrijk door een naar mannetje van de gendarmerie. Moest ik handje contantje betalen voor een vage overtreding waar ik me niet van bewust was, maar dat kon ik op dat moment niet. Vervolgens hoefde ik niet mee te rijden naar de post en liet ie het er maar bij zitten, terwijl hij eerst vrij bedreigend overkwam. Ik kreeg een beetje het vermoeden dat hij wat met onwetende buitenlanders aan het bijbeunen was voor zichzelf.


  ⚠️ Meld

 4. Als dat maar goed gaat.
  Sta niet te kijken als volgende week weblog Zwolle komt met het topic
  “agressieve hardrijder mishandeld jonge snelheidscontroleurs”.


  ⚠️ Meld

 5. Zwolleeder, als je zoiets in je hoofd haalt in kinderrijk stadshagen, dan wordt je volgens mij ter plekke gelynched. En ik lynch dan lekker mee:P


  ⚠️ Meld

 6. Mijn vader was vroeger eens bevriend met een politieagent.
  Bij een controle kreeg hij echter wel een boete van zijn vriend de agent. 😮


  ⚠️ Meld

 7. Vindt ik ook. Wanneer hij hem met een knipoog had laten gaan, had men schande geroepen dat hij onderscheid maakt….als agent kun je dat soort situaties nooit goed doen. Klinkt flauw, maar uiteindelijk was het je vader, Arjen, die de agent voor deze keuze stelde.


  ⚠️ Meld

 8. Precies Mul! Eigenlijk stel je de agent niet eens voor een keus, de keus is al gemaakt: hij moet iedereen gelijk behandelen. Maar je punt klopt wel. Zonder te hard te rijden was de bevriende agent helemaal niet in dubio gekomen.

  Bericht door Reiziger, op 26 juni 2013 om 18:05
  @ingrid – ik durf dat niet te schatten. Als het zo openlijk gaat als op de foto, heb je kans dat diverse hardrijders ineens afremmen en braaf 50 rijden omdat ze iets “verdachts” zien. Zulke lafaards zijn hardrijders namelijk wel.

  Dat heeft toch niets met laf te maken? Het heeft eerder met dom te maken als je een controle ziet en denkt:”Ik ben niet laf; ik blijf te snel rijden!”


  ⚠️ Meld

 9. Ik vind het een mooi initiatief van de meiden, maar het is niet hun taak/verantwoordelijkheid. De gemeente zorgt voor een goede weginrichting en de politie controleert of de automobilisten zich vervolgens aan de snelheid houden. Dat zouden die 2 meiden niet moeten doen.
  Ze mogen meteen ook in Aa-landen laseren, daar wordt ook gescheurd.


  ⚠️ Meld

 10. 11 en 12 jaar?? Over 7 a 8 jaar wil ik die meiden nog wel eens zien als ze zelf het rijbewijs in de zak hebben en door Stadshagen scheuren.:D
  En hoe serieus moet je twee ,nog niet eens brugklassers ,nemen als je je proberen aan te houden??Hahahaha

  P.s Ik rij al 47 jaar auto en heb nog nooit een bekeuring voor waar dan ook voor gehad.
  Oja een keer in Bangkok een bekeuring van 100 Bath = ?? 2.50 omdat ik geen veiligheidsriem omhad in een taxie.;D


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.