B-junioren CSV’28 scoren KNVB spelregelbewijzen

Zwolle – De KNVB gaat met ingang van het nieuwe voetbalseizoen landelijk het spelregelbewijs invoeren en verplicht stellen voor B-junioren. Aan de pilot, voorafgaand aan de invoering, deden 17 B-junioren mee van CSV’28. 

 

Dit voorjaar kreeg CSV’28 als eerste vereniging in Overijssel het landelijke KNVB-ARAG FairPlay certificaat uitgereikt voor het gevoerde scheidsrechtersbeleid. Naar aanleiding daarvan werd de vereniging gevraagd of ze wilde meewerken aan de pilot spelregelbewijs. De KNVB verwacht dat het spelregelbewijs zal bijdragen aan het vergroten van het begrip en respect voor de scheidsrechter en tegenstander. Uiteraard is ‘Sport en Respect’ ook voor CSV’28 een belangrijk thema, zegt Jan Bosscher, scheidsrechterscoördinator binnen de vereniging. ‘Dus als wij kunnen bijdragen aan een goede opzet van dit nieuwe spelregelbewijs, dan doen we dat graag.’ De 17 spelers die meededen aan de pilot, hebben allemaal een spelregelboekje bestudeerd, een door de scheidsrechterscommissie georganiseerde spelregelavond bezocht en een toets afgelegd.

Jan Bosscher: ‘Ze zijn allemaal geslaagd, dus met hun kennis zit het wel goed. Wij denken echter dat respect niet alleen vergroot wordt door kennis van de spelregels. Daar is meer voor nodig. Vandaar dat wij tijdens de spelregelavond ook nog weer eens extra aandacht hebben besteed aan het thema Sport en Respect.’

 

Een aantal van de deelnemers is ook scheidsrechter binnen de vereniging. Voor hen was de stof gesneden koek. Zij hopen dan ook dat de KNVB dit in zijn evaluatie meeneemt. 

Artikel delen:

Reageer