Roemenen ingesloten na inbraak Marslanden

Zwolle – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 27 juni vijf Roemeense mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf aan de Graham Bellstraat. Het vijftal kon mede door de inzet van een politiehelikopter en -hond worden aangehouden.

Politie Handboeien.jpg 

Rond 02.00 uur ontving de politie de melding, dat er werd ingebroken in een bedrijf aan de Graham Bellstraat. Agenten gingen ter plaatse en al snel werd gezien hoe meerdere personen zich verdacht gedroegen bij het bedrijfsterrein. Op het moment dat de agenten hen aanroepen vluchten ze weg. Het bedrijfsterrein werd door agenten afgezet en de politiehelikopter is ingeschakeld. Met behulp van de warmtebeelden van de politiehelikopter werden al snel twee verdachten van 21 en 36 jaar gelokaliseerd. De 21-jarige man weigert ook na meerdere waarschuwingen te blijven staan. Hierop is de politiehond is ingezet. De man heeft een bijtwond aan zijn knie opgelopen en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Met behulp van de politiehond werden kort daarna nog twee verdachten van 28 en 29 jaar op het bedrijfsterrein aangetroffen. Zij hadden zich in de laadbak van een vrachtwagen verstopt. In de buurt van het bedrijfsterrein, aan de Edisonstraat, werd na onderzoek nog een vijfde verdachte aangehouden. De 25-jarige man zat in een auto die op een parkeerplaats stond geparkeerd. Alle vijf de verdachten zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn zij voor verder onderzoek ingesloten. De auto van het vijftal is in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek en maakt proces-verbaal op.

Artikel delen:
Reacties 35
 1. Druppel op gloeiende plaat ! Maar ja dat is bekend, maar wordt niks meer aan gedaan door deze flutregering!
  Oprotten met dat volk.
  Overigens goed gedaan door politie.


  ⚠️ Meld

 2. die gasten hebben niks te vrezen thuis in Roemenië is het helemaal niks dus als ze hier moeten zitten dan hebben ze het goed


  ⚠️ Meld

 3. Nu last van die roemenen vanaf volgende jaar komen die bulgaren wordt nog erger met die gasten
  Grenzen dicht en klaar !!!8)


  ⚠️ Meld

 4. Hoeveel zin heeft het om de grenzen dicht te doen? Iedere Bulgaar, Roemeen, Pool of wat dan ook die je hier rond ziet rijden wordt het land uit gebonjourd?

  Hou je er rekening mee, dat Nederlanders dan ook niet meer op vakantie kunnen in die landen? Vorig jaar heb ik meegedaan aan de Carbage Run en zijn we door Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Kroatië en Slovenië gereden. Het zijn ERG mooie landen en ik heb toen vaak gedacht dat het wel erg prettig is dat je overal zo gemakkelijk door kunt rijden! Omgekeerd mag dat ook best kunnen!

  Maar dat maakt dergelijke inbraken niet minder vervelend! Beter kunnen we de aanpak hanteren die ze in Duitsland hebben: hier opgepakt worden wegens crimineel gedrag = terug naar land van herkomst en nooit meer ons land binnenkomen!

  Maar dat moet op individuele basis gelden. Wat ik namelijk een tijdje geleden (hier wellicht?) las daar zit ook zeker wat in: de oostblokkers die we hier zien zijn de gelukszoekers. Het zijn hele andere mensen dan de gemiddelde oostblokker die in zijn thuisland blijft wonen. Vaak mensen die aan de onderkant van de maatschappij zitten enz enz. Daar zit natuurlijk wel wat in!

  Neemt niet weg dat ik ook wel enigszins met argusogen kijk als ik een brak autootje met kenteken uit een Oostblokland in de buurt geparkeerd zie staan. Maar de grenzen dichtgooien vind ik kort door de bocht en levert waarschijnlijk ook geen oplossing! Het zijn de “Wilders-oplossingen”: Dingen roepen die absoluut onmogelijk zijn en iedereen wéét dat ook, maar toch hobbelen velen er achteraan!


  ⚠️ Meld

 5. Vaak mensen die aan de onderkant van de maatschappij zitten enz enz. Daar zit natuurlijk wel wat in!

  Maar het gros rijdt wel rond in grotere/duurdere auto’s dan ik. Die zie ik meer dan de later door jou aangedragen krakkemikkige gebakjes.


  ⚠️ Meld

 6. Meen je dat nou? Ik zal er eens op letten, maar dat idee heb ik eerlijk gezegd niet helemaal.

  Maar als je kijkt naar de diverse Wilders-schapen die overal op internet reageren gaan ze uit van de oostblokkers die als een dronkenlap in een oud barrel rondrijden. Ik verwacht ook niet, dat de gevallen die in een dikke auto rondrijden de mensen zullen zijn die ze oppakken bij een inbraak. Dat zijn ook niet de gevallen waarom mensen de grenzen dicht willen hebben.


  ⚠️ Meld

 7. Nou als je die roemenen ziet rijden in een geblindeerd busje,ga er dan maar van uit dat er achterin die bus een IBC=container voor vloeibare stoffen,staat waarmee ze diesel kunnen overhevelen uit andere vrachtwagens en die ze later weer doorverkopen aan collega-roemenen,want je gelooft toch niet dat dat vieze schorimorri terug rijdt naar roemenie met 1000 liter gestolen diesel????
  Enige goeie is grenzen weer dicht en meer,veel meer controle,ipv fietsertjes pakken met een kapot achterlicht of een onnozele bon uitschrijven voor 3 minuten dat je te lang hebt staan parkeren!!!!!!!!
  Diesel,accu’s,lading,grasmaaimachine’s,fietsen,scooters alles steelt dat tuig om over skimmen nog maar niet te praten……….
  Dus oppakken en lang heel lang op water en brood zetten.


  ⚠️ Meld

 8. Nee, ik zie nog steeds niet in waarom de grenzen dicht zouden moeten.

  Ja, er zal vast het één en ander moeten veranderen. Maar de grenzen dicht is een Wilders-uitspraak waar je niets mee bereikt. Populistisch geneuzel. En zie daar: de schaapjes volgen braaf!


  ⚠️ Meld

 9. Pardon?

  Ik geef toch aan dat er wel degelijk iets moet veranderen? Lijkt het Duitse model je niet beter? ?én keer iets verkeerd gedaan hier en je komt nooit meer ons land in. Lijkt mij meer een echte oplossing.

  Schelden is sowieso niet nodig. Dat is een zwaktebod.


  ⚠️ Meld

 10. Het is wel duidelijk dat er iets moet gebeuren ja, maar goed….dat is een utopie denk ik. En ik scheld helemaal niet, moraalridder is een keurig woord. Overigens druk jij de Wilders kiezers ook in een hokje toch? 😉 Probeer ook een beetje van de dag te genieten.


  ⚠️ Meld

 11. Zo, vind ik het persoonlijk een stuk prettiger discussiëren.

  Ik vind moraalridder niet bepaald een prettig woord, maar dat zal persoonlijk zijn.

  Tja, je hebt wel een punt dat ik Wilders kiezers in een hokje druk. Mijn probleem ermee zit ‘m in het feit waar je het volgens mij ook wel mee eens bent: Wilders roept dat de grenzen dicht moeten en roept dat met veel bombarie. Veel mensen waarderen dergelijke uitspraken en zijn het er mee eens. Maar net zoveel mensen weten, dat het slechts een uitspraak is, want de grenzen gáán niet meer dicht! De gulden kómt niet meer terug! Dus wat heb je dan aan dergelijke uitspraken?

  Dan gok ik liever op iets wat een échte oplossing is. En dat zou bijvoorbeeld het Duitse model kunnen zijn. Of actievere politiecontrole op oostblokkers. Overigens gebeurt dat laatste al. Ik heb hoogopgeleide collega’s uit Polen die geen enkel probleem hebben zolang ze in hun leaseauto van ons bedrijf rijden. Echter, toen één collega in Polen iets met de leaseauto had en daarom een weekje of 2 in een vervangende auto met Pools kenteken rondreed is hij wel 4 keer aan de kant gezet voor allerlei controles.

  Je laatste punt is helemaal goed! Ik ga van de dag genieten! Veel meer te doen dan op internet je gal spuwen! 🙂
  Fijne dag!


  ⚠️ Meld

 12. Plantje, je bent inderdaad een moraalridder.

  “Ja, ik ben daar geweest met de Carbagerun en wat een mooie landen.”
  “Mijn collega’s uit Polen….”
  “Wilders roept dit en dat..”.

  Door mensen met jouw gedachten, worden we kaalgeplukt en uitgeknepen.

  Even de frustraties op het internet gooien en dan hopen dat niet jouw dochter wordt ontvoerd, jouw moeder wordt beroofd, jouw huis wordt leeggeroofd. Niets doen en vanavond lekker slapen….

  “ja maar wat kan je eraan doen dan en wat vind jij dan een oplossing?” Die heb ik gevonden en hou ik voor mijzelf.

  Fijn weekend allen.


  ⚠️ Meld

 13. Bart, sinds wanneer ben je een moraalridder als je:
  -Diverse Oostbloklanden een mooi land vindt?
  -Collega’s hebt die uit Polen komen?
  -Vindt dat Wilders dingen roept die hij niet waar kan maken?

  Natuurlijk hoop ik, dat mijn dochter niet ontvoerd wordt, mijn moeder niet beroofd wordt en mijn huis niet leeggeroofd wordt. Maar ik hoop net zozeer voor ieder ander dat dat hen niet overkomt!

  Echter, “de grenzen dicht” is volgens mij niet realistisch noch een echte oplossing. Ik denk dat de oplossing (die ik inderdaad wel degelijk gegeven heb; dank Bernard!) veel meer zit in het aanpakken van individuen dan het over één kam scheren van mensen! En met de grenzen dichtgooien scheer je volgens mij iedereen over één kam.

  Gelukkig heb jij de oplossing gevonden. Jammer dat je die voor jezelf houdt.

  Misschien een mooie afsluiter inderdaad. Goed weekend! 😀


  ⚠️ Meld

 14. Zijn we allemaal niet per definitie moraalridders, aangezien we continu lopen te discussieren over maatschappelijke onderwerpen?8)


  ⚠️ Meld

 15. Van dat gezeik van jullie verandert toch niks
  Politici bepalen alles en geloof mij maar al die landen zullen in de toekomst toc erbij komen alles is al lang geregeld wordt alleen elke keer een stome smoesje gegeven waardoor het voor een tijdje uitgesteld wordt maar in de toekomst komen die wel bijEU!!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.