‘Superhelden’ JenaXL geven goede daden door

Zwolle – Leerjaar één, twee en drie van JenaXL, de middelbare Jenaplanschool voor voortgezet onderwijs in Zwolle-Zuid, hebben weer het maatschappelijk project uitgevoerd. Voorgaande jaren hebben zij onder andere een zorgboerderij opgeknapt, geholpen met een rolstoel tweedaagse voor bejaarden en aardehuizen gebouwd. Dit jaar hebben zij het project “Pay It Forward” gedaan. 

 

superheld.jpeg

Foto: Dieter van Rhijn 

 

De bedoeling van het project is om een goede daad te doen voor iemand anders, zonder daar zelf iets voor terug te vragen. Mensen geven het door en doen iets goeds voor weer iemand anders. Lerares Marita Terpstra: “Wij willen de leerlingen laten zien dat ze echt iets kunnen waarmaken en met kleine acties de wereld een beetje mooier maken.” De klassen zijn verdeeld in groepjes van circa 4 leerlingen, ieder met de taak een originele, leuke daad te bedenken en uit te voeren. Zo is er een groepje dat heeft bedacht om gratis “hugs” (knuffels) uit te delen. Ze begonnen met brainstormen en uiteindelijk kozen ze voor het beste en meest haalbare idee. Ze gingen verkleed als superhelden naar de stad om daar mensen complimentjes te geven, te knuffelen, ballonnen uit te delen en te helpen met kleine acties.

Jenniska Verweij: “Na een jaar waarin de leerlingen weer grote ontwikkelingen hebben doorgemaakt, is dit een mooie gezamenlijke afsluiting. In dit project kunnen de leerlingen de dingen toepassen die ze hebben geleerd. Ze leren met dit project dat ze echt een verschil kunnen maken, ook al is de actie nog zo klein. Als uw omgeving ook een beetje mooier is gemaakt door leerlingen van JenaXL, hopen we dat u niet bang bent om ook iets voor iemand anders te doen. Pay it forward!". 

Door: Liesje Bruinsma en Femke Zwiep
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Leuk om het project hier terug te lezen. Ze zijn bij ons op de bouw geweest. Drie meiden hadden lekkere broodjes gemaakt. De pif-kaart bewaar ik voor mijn actie. Geef het door!


    ⚠️ Meld

Reageer