Zwolle bij favoriete NS-stations

Treinreizigers hebben het Groningse NS-station uitgeroepen tot het mooiste station van Nederland. De favoriete stations van reizigers zijn vaak mooie oude gebouwen met natuurlijke materialen. Dit blijkt uit onderzoek onder reizigers van NS waarin van 40 stations 62 belevingsaspecten werden beoordeeld.

Toch scoort niet alleen oude charme hoog. Ook moderne vormgeving doet het goed. Bepalende factoren voor reizigers zijn het gevoel van veiligheid, warme uitstraling, aanwezigheid van levendigheid, overzichtelijkheid, licht en kleur. Als prettigste stations worden ervaren de stations in Groningen, ‘s-Hertogenbosch, Haarlem, Zwolle en op Schiphol. Reizigers zijn in Groningen in het bijzonder gecharmeerd van het plafond in de stationshal. Verder heeft het station als pluspunt dat reizigers zich er veilig, op hun gemak en welkom voelen. Het personeel is er volgens reizigers betrouwbaar en neemt klanten serieus. Zwolle staat hoog in de lijst vanwege de mooie open ingang en de oude stationsarchitectuur.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Yep, en het mooiste komt nog: je kan het station zowel rechts, maar ook zeker links laten liggen! ;D
    Afgelopen maandag nog even getwijfeld omdat ik naar een plaats toe moest waar ook vlakbij een station ligt, maar gelukkig niet gedaan. Heerlijk comfortabel gereden zonder files, en in recordtijd op plek van bestemming. Dat in tegenstelling tot de treinen die om de e.oa reden alweer vaststonden (reden was onweer meen ik)


    ⚠️ Meld

Reageer