Projectie op de Peperbus tijdens Stadsfestival

Zwolle – Beeldbuis Filmfestival en videocollectief Het Blauwe Uur hebben samen het plan opgevat om het stadscentrum van Zwolle voor een weekend in volledig ander avondlicht te zetten. Dat gaan ze doen door op De Peperbus te projecteren. Voor het resaliseren van dit plan is geld nodig.

projectie_peperbus.jpeg

"De Peperbus is voor Zwolle wat de Dom is voor Utrecht. Met z’n 75 meter torent hij boven alles en iedereen uit. Hoe fantastisch zou het zijn om die toren te transformeren? En nog beter; hoe fantastisch zou het zijn als jij daar als bezoeker invloed op kan uitoefenen?" In het weekend van 6 september 2013, tijdens Beeldbuis en Stadsfestival Zwolle, kun jij als bezoeker de projecties op de Peperbus beïnvloeden. Interactieve projectie heet dat. Van de gemeente Zwolle kregen de organisatoren bij uitzondering toestemming om hiermee aan de slag te gaan. En daar willen ze goed gebruik van maken. Samen zijn de initiatiefnemers nu bezig om een stalen schaalmodel van de Peperbus (1.90m. hoog) te voorzien van sensoren, waardoor het publiek met eigen lijf en leden kan beïnvloeden wat er te zien is op de daadwerkelijke toren. Dit schaalmodel wordt geplaatst op het Rodetorenplein; het festivalhart van Beeldbuis Filmfestival & het Zwolse Stadsfestival, dat een geweldig uitzicht biedt op de toren.
 
Ook werken de organisatoren samen met de Zwolse stadsbeiaardier Roy Kroezen. Naast het interactieve deel vinden en er ’s avonds klokkenconcerten plaats waarbij de toren direct lijkt te reageren op de klanken van de beiaard. De muziek wordt ondersteund met de meest geweldige videobeelden van Het Blauwe Uur.
 
Zie jij dit zitten? De initiatiefnemers wel! Maar ondanks het feit dat ze dichtbij financiering zitten en de haalbaarheid er vanaf druipt heeft de organisatie hulp nodig om dit project het laatste zetje te geven. “Help ons dus de stad voor een weekend te veranderen door een financiële bijdrage  te leveren. We beloven je een spectakel!”


Artikel delen:
Reacties 9
  1. In Frankrijk zag ik dit zo’n 10 jaar geleden voor het eerst, projecties op de kathedraal in Chartres en in Reims. Heel bijzondere publiekstrekkers in de tweede helft van de avond, dus hopelijk lukt dit ook met onze Peperbus.


    ⚠️ Meld

  2. Vriend van ons maakt die, ondertussen hangen ergens in Zwolle al 4 van dit soort peperbussen.
    Dit is een uitvoering van een Pepermusse…vogelhuisje met 3 etage`s


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.