GroenLinks gaat 2014 in met nieuwe lijsttrekker

Zwolle – GroenLinks gaat de gemeenteraadverkiezingen 2014 in onder leiding van het huidige raadslid Patrick Rijke. Hij werd tot lijsttrekker gekozen tijdens een speciale ledenvergadering op 26 juni, waarin ook het verkiezingsprogramma Groen, open en eerlijk werd vastgesteld. De nummer 2 op de lijst is zittend raadslid Michiel van Harten. Op 3 staat Bijan Moshaver, een nieuw gezicht in de lokale politiek.
 
De nieuwe lijsttrekker Patrick Rijke over het verkiezingsprogramma: "GroenLinks Zwolle wil een omschakeling voor elkaar zien te krijgen naar een duurzame samenleving. Bij de overgang van het huidige economische model naar een groene lokale economie moeten we het in hoge mate hebben van het initiatief van de Zwollenaren zelf. Dat bewijzen de veelbelovende en veelal succesvolle initiatieven van de afgelopen jaren op het gebied van duurzame energie, stadslandbouw en verschillende innovatieve sociale initiatieven."

GroenLinks Zwolle maakt in het verkiezingsprogramma duidelijk wat de partij wil doen om de groene, sociale, open en veelkleurige stad die Zwolle is te versterken en hoe de stad ook financieel klaar kan worden gemaakt voor een eerlijke toekomst.
 
Kandidatenlijst
De kandidaten voor de eerste 10 plaatsen: 1. Patrick Rijke 2. Michiel van Harten 3. Bijan Moshaver 4. Remko de Paus 5. Map Renes 6. Arne Pronk 7. Eildert Noorda 8. Ineke Wierda 9. Arjan Broer 10. Marlies Tjalingii.
De lijsttrekker uit 2010, Rana Berends, is lijstduwer, net als oud-wethouder Peter Pot.
Artikel delen: