Nieuw Behandelcentrum op Isala Weezenlanden

Zwolle – Na de verhuizing begin augustus wordt een gedeelte van Isala Weezenlanden heringericht als Behandelcentrum voor dag- en shortstaybehandelingen. Op Isala Weezenlanden blijven ook nog 7 andere afdelingen/poliklinieken. Waarvoor kunt u straks precies terecht in Isala Weezenlanden? 

Het nieuwe Behandelcentrum op Isala Weezenlanden opent op maandag 19 augustus 2013 zijn deuren. Vanaf dan vinden hier dag- en shortstaybehandelingen plaats: planbare (dus niet-spoedeisende) ingrepen en kortdurende opnames van maximaal drie nachten. U kunt er terecht voor meerdere ingrepen, zoals een kijkoperatie aan de knie en het knippen van amandelen. Maar ook voor operaties waarvoor een korte opname nodig is. Denk aan een schouderoperatie en verwijdering van de galblaas. Daarnaast zijn in het Behandelcentrum cosmetische operaties mogelijk. Het Behandelcentrum bestaat uit zes operatiekamers (OK’s) en een afdeling Dagverpleging/Shortstay met 60 bedden.

Afdelingen en poliklinieken
Naast het Behandelcentrum vindt u op Isala Weezenlanden de volgende afdelingen/poliklinieken: Oogheelkunde, Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO), Hoteldialyse, Het Pijncentrum, Tandheelkunde, Plastische chirurgie en Psychiatrie. De eerste vijf blijven op hun huidige plek, Plastische chirurgie komt over van locatie Sophia. Daarnaast draait Plastische chirurgie straks ook spreekuur in het nieuwe ziekenhuis. Tandheelkunde, het Pijncentrum en Hoteldialyse blijven in elk geval tot eind 2013 op hun huidige locatie Isala Weezenlanden.

 

Werkzaamheden aan gebouw
Tussen maandag 5 augustus (direct na de verhuizing naar het nieuwe ziekenhuis) en maandag 19 augustus wordt een gedeelte van Isala Weezenlanden aangepast en heringericht voor het Behandelcentrum. De huidige polikliniek Orthopedie wordt aangepast voor gebruik door de polikliniek Plastische chirurgie. Hier worden onder meer twee aansluitende behandelkamers ingericht voor kleine, plastisch chirurgische ingrepen. De huidige ingang van de poliklinieken wordt de nieuwe hoofdingang van Isala Weezenlanden. Bouwdelen die straks niet meer in gebruik zijn, worden afgesloten en de bewegwijzering wordt aangepast.

Spreekuren poliklinieken
De spreekuren van Plastische chirurgie vinden van 5 tot 19 augustus plaats in het nieuwe ziekenhuis en vanaf 19 augustus op zowel Isala Weezenlanden als in het nieuwe ziekenhuis. 

Heeft u een afspraak op deze polikliniek? De juiste locatie vindt u in uw afspraakbevestiging. Voor afspraken op de poliklinieken KNO, Oogheelkunde, Het Pijncentrum en Tandheelkunde gaat u gewoon naar dezelfde locatie als nu. Alleen op vrijdag 2 augustus draaien deze poliklinieken geen spreekuren in verband met de drukte rond de verhuizing. Vanaf maandag 5 augustus zijn ze gewoon weer open.

Wist u dat het Behandelcentrum en de andere afdelingen tijdelijk verblijven op Isala Weezenlanden? Volgend jaar komt naast de het nieuwe ziekenhuis een nieuw Behandelcentrum, op de plek waar nu het Sophia-ziekenhuis staat. Na de verhuizing wordt het oude ziekenhuis gesloopt en gestart met de bouw van het nieuwe Behandelcentrum, dat eind 2014 opengaat. De andere afdelingen verhuizen dan onder andere naar het nieuwe ziekenhuis. 

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.