Rekening voor verkeerd aanbieden huisvuilzakken

Negentig bewoners van Assendorp hebben een rekening gekregen van € 23,80 omdat zij zich niet aan de inzameltijden voor huisvuilzakken hebben gehouden. De vuilniszakken die te vroeg aan de weg stonden zijn apart afgevoerd. De gemaakte kosten hiervoor zijn verhaald op de bewoners. Medewerkers van de afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente hebben in mei en juni van dit jaar gecontroleerd op het aanbieden van vuilniszakken in de wijk.

Te vroeg aangeboden huisvuilzakken vormen een bron van ergernis en van gevaar. In de huisvuilzakken zitten bijvoorbeeld scherpe materialen zoals glas, de zakken stinken en het afval kan op de openbare weg terecht komen waardoor de omgeving vervuild raakt. Bij de afdeling Toezicht & Handhaving van de gemeente Zwolle komen regelmatig klachten binnen over het te vroeg aanbieden van huisvuilzakken. De aanbiedregels zijn door het College wettelijk vastgelegd in de Gemeentelijke Afvalstoffen Verordening en aan alle bewoners van Zwolle bekend gemaakt in de afvalwijzer. Om overlast door te vroeg aanbieden tegen te gaan is in de gemeente Zwolle geregeld dat huisvuilzakken uitsluitend op de dag van inzameling tussen 05.00 uur en 08.00 uur buiten mogen worden gezet. De inzameldag voor Assendorp is woensdag.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Regelzucht. Ik hou er ook niet van als containers dagen aan de straat staan, maar de avond vantevoren, dat doet toch zowat iedereen? Ik zet hem meestal de avond van tevoren aan de straat, en de volgende dag weer van de straat.


  ⚠️ Meld

 2. Lijkt me ook niet echt aangenaam.

  Bij die huisvuilzakken kan ik me er ?­ets meer bij voorstellen dat ze het niet willen hebben. Zakken zijn een stuk kwetsbaarder waardoor het vuil eerder op straat komt te liggen (desnoods door een hond/kat die de boel open trekt). Maar ze zullen zo’n beetje wekelijks moetne controleren wil ik m’n container daadwerkelijk pas ’s ochtends aan de straat zetten (en met mij vele anderen denk ik)


  ⚠️ Meld

 3. Nou ja, in Zuid heeft de Rova heel veel containers die te vroeg aan de straat stonden meegenomen. Zie hem dan nog maar eens terug te krijgen met je fietsje. En dan ook nog een boete. Ik baal ervan, maar ik neem het risico niet. Dan maar wat eerder opstaan.
  Nog irritanter is het dat hij voor 20.00 uur weer binnen moet zijn. Als ik na m’n werk ga borrelen, ben ik zelden voor die tijd thuis. Ze zouden de regels best iets mogen versoepelen. ’s Avonds na 21.00 uur de container aan de weg, en op de ophaaldag voor 24.00 uur weer binnenhalen ofzo…


  ⚠️ Meld

 4. de stank zal in de nacht ook wel mevallen, en glas sorteer je als het goed is uit in de glasbak. kost me 23,80 :'(
  een vriend van mij heeft wel eens over een zka heen gereden,maar dan ruim ik zelf de rotzooi op. maar dat ze nu zonodig snachts gaan loeren op dit soort zaken ik vind het belachelijk!

  … en waarom bezit de wijk nog geen afvalcontainers? zou een hoop schelen volgens mij…
  ik heb er geen last van, wel van bezopen gasten die terug komen van de stad en proberen mijn zijspiegel er af te trappen. ga daar dan alsjeblieft een nachtje voor liggen 8)


  ⚠️ Meld

 5. Als zakken huisvuil op de straat zo gevaarlijk zijn, waarom liggen hier dan regelmatig op meerdere plekken in de wijk vele zakken afval (en weet ik niet wat nog meer voor zooi) op de weg omdat de containers vol zijn ?? (dieze oost)  ⚠️ Meld

 6. Ze staan ook niet echt stil bij mensen die wisseldiensten draaien. Moet je om 4 uur je nest uit om optijd op je werk te zijn. Is soms al geen lolletje. Waarna je tegen 6 uur even naar huis moet om de container aan de weg te zetten. Dat vindt de werkgever echt niet grappig.


  ⚠️ Meld

 7. Ik vind het ook een wat eenzijdig bekeken geheel van de gemeente. Ook wat overdreven (i.i.g. hier in Zuid) ik heb zelden last van de containers omdat ze te vroeg aan de weg staan.
  MAar ik heb er wel last van dat:
  – de vuilniswage precies op spitstijden op hoofdwegen de boel blokkeert (en ook bij een opvang) – kan met een beetje inzicht ook anders ,br />
  – De containers door die grijparmen zeer ruim uit elkaar gezet worden, en vervolgens niet meer teruggezet worden waardoor mijn uitrit geblokkeerd is
  MAar goed, de klant wordt waarschijnlijk niets gevraagd.  ⚠️ Meld

 8. Ik kan me niet voorstellen dat de gemiddelde burger er problemen mee heeft, dat de container de avond van tevoren aan de straat staat. Dat de container de dag na reiniging nog aan het eind v/d dag aan de straat staat is wel onnodig inderdaad.


  ⚠️ Meld

 9. vraag of de buren effe de cont. aan de weg zet 😉
  of hebben die mensen geen buren >:(
  kan ook zo zijn dat ze allemaal om 4 uur gaan werken 😮  ⚠️ Meld

Reageer