Samenwerking Driezorg en Berkumstede

Zwolle – Onlangs zijn de Raden van Toezicht en de Raden van Bestuur van Driezorg en Berkumstede een verkenning gestart naar mogelijke intensieve samenwerking c.q. fusie. Dit heeft geresulteerd in ondertekening van een intentieovereenkomst tussen beide partijen. De verkenning is een gevolg van de vele ingrijpende landelijke/politieke wijzingen en bezuinigingen in de ouderenzorg.

 

driezorgberlumstede.jpg 

Bestuurders Ed van Cortenberghe, Berkumstede (l) en Wim Rave, Driezorg (r) ondertekenen de intentieovereenkomst tot mogelijke samenwerking (Eigen foto).

Met een mogelijk samengaan hopen de beide organisaties nóg beter in te kunnen spelen op de zorg-/hulpvraag van de doelgroep: ouderen in de regio Zwolle. Daarnaast is er mogelijk efficiency-, effectiviteits- en kostenvoordeel te realiseren op gebied van ondersteuning en bedrijfsvoering. Afgelopen woensdag hebben de wederzijde bestuurders de zogenoemde ‘intentieovereenkomst’ ondertekend. De komende maanden wordt onderzocht of een mogelijke samenwerking voor beide partijen – per 31 december 2013 – haalbaar en wenselijk is. Bij een positief resultaat zal aansluitend, d.w.z. per 1 januari 2014 het integratietraject van start gaan.

Zorgorganisaties Driezorg en Berkumstede hebben beide tot doel: het verzorgen, verplegen, behandelen en begeleiden van cliënten, intramuraal en thuis, alsmede extramurale AWBZ, WMO en particuliere dienstverlening in de regio Zwolle. Aangezien beide organisaties actief zijn in dezelfde sectoren van zorg, ligt het voor de hand om hierin krachten te bundelen.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. dan mag ik hopen dat Driezorg de zorg van Berkumstede overneemt en het personeel de vriendelijkheid, mijn ervaring met Driezorg is stukken minder dan met de Berkumstede


    ⚠️ Meld

  2. Ans: Dat ligt echt aan de locatie van Driezorg. Ik werk op alle locaties, op de ene is het veel gemoedelijker en dorpser (wat jij waarschijnlijk hebt ervaren op de Berkumstede). En op de andere is het weer anders. Dat ligt ook aan de grote van het gebouw en de werkdruk, want ook die verschilt per locatie van Driezorg.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.