The Young Ones zoekt acteertalent

Zwolle – The Young Ones presenteert de nieuwe wintervoorstelling van 2013: ‘Romeo meets Juliet’! De audities voor deze grote productie vinden plaats op zaterdag 21 september. Naast de grote winterproductie, kun je ook auditie doen voor een breed aanbod aan andere theaterprojecten. Vanwege de hoge opkomst aan auditanten in 2012, biedt The Young Ones dit najaar niet vier maar zelfs zeven verschillende theaterprojecten aan! Be a Young One en schrijf je in!

Met het nieuwe theateraanbod wil The Young Ones een breed platform creeeren voor jongeren die in hun vrije tijd met theater bezig willen zijn. Door de grote bezuinigingen is Kunstencentrum Muzerie helaas genoodzaakt om per direct al het cursusaanbod in de vrije tijd te laten vallen, waaronder ook de Jeugdtheaterschool. The Young Ones vindt het van groot belang dat het theateraanbod voor deze jongeren doorgang vindt. Om die reden zal er vanaf nu twee keer per jaar een aanbod starten met kortlopende en voorstellingsgerichte theaterprojecten voor jongeren van 10 tot 26 jaar in Overijssel. Deze projecten starten in het najaar en in het voorjaar.

Ook voor auditanten die nog niet precies weten wat ze willen is de auditiedag op 21 september geschikt. Na de audities krijgt iedereen een persoonlijk advies over welke project het best bij ze past.

Waar menig instelling kampt met een tekort aan inschrijvingen groeit The Young Ones door. Het culturele broeinest van Oost-Nederland weet met haar theaterprojecten- en producties  en de unieke werkwijze het jonge aan te spreken. Met als gevolg de grote toestroom van jong talent in de leeftijd van 10 t/m 26 jaar uit de gehele provincie en zelfs daarbuiten.

 

De volgende projecten gaan in het najaar van start:

Winterproductie | Romeo meets Juliet | 10 – 26 jaar
Regie: Jeroen Kriek
De grootste voorstelling van The Young Ones is het jaarlijks terugkerende winterproductie. Dit jaar kun jij auditie doen voor ‘Romeo meets Juliet’ !

Young Ones Kick-Off (kinderen) | productie |  10 – 12 jaar

Regie: Anne- Minke Meijer
Theaterproject voor de beginnende jonge speler die wil beginnen met de basisvaardigheden van theater. Auditie is hiervoor niet verplicht, maar je bent wel van harte welkom! 

Young Ones Kick-Off (jongeren) | productie |  12+
Regie: Esther van Til
Theaterproject voor de beginnende jonge speler (12+) die wil beginnen met de basisvaardigheden van theater. Auditie is niet verplicht, maar je bent wel van harte welkom!

Young Ones Express | Productie | 15+
Regie: Irene Kriek
Fysiek theaterproject voor spelers met enige spelervaring. Meld je aan als jij graag uitgedaagd wordt om het maximale uit jezelf te halen!

Young Ones Cinema | Film | 12+
Regie: Erik Franssen
Filmproject gericht op filmacteren en het proces van filmmaken. Dit is jouw kans om in een echte film te spelen!

Young Ones & Co | Productie | 12+
Elk jaar nodigt The Young Ones een andere gastmaker of gezelschap uit. Dit jaar werken zij samen met een groot gezelschap uit Overijssel. Welke dat is… Dat wordt binnenkort bekend gemaakt!

Young Ones Master | Tourvoorstelling | 18+
Regie: Jeroen Kriek
Theaterproject voor de ervaren en getalenteerde speler. Maak in 20 weken een professionele tourvoorstelling waarmee je te zien bent op diverse speellocaties! 

De audities
De audities vinden plaats op zaterdag 21 september in het Young Ones Theater aan de Bisschop Willebrandlaan. Om auditie te kunnen doen is aanmelden vereist. Dit kan via 
www.theateryoungones.nl. Op de website staat ook meer informatie over auditievoorwaarden, repetitiedagen en wat het inhoudt om audititie te doen bij The Young Ones.

The Young Ones
The Young Ones is een broeinest voor theatertalent en laat jonge makers, spelers, en vormgevers binnen een professioneel kader en begeleiding hun weg vinden in de podiumkunsten.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Dus ze zoeken nog meer amateur talent zodat burgers naar een gesubsidieerde voorstelling kunnen kijken voor 10 euro?

    Om je kapot te schamen…    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.