Bordeaux Groen Kampioen WRZV zaalvoetbal

Zwolle – Woensdagavond 26 juni jl. heeft de WRZV Zaalvoetbalvereniging haar jaarlijkse kampioensavond georganiseerd. Op deze speciale avond heb alle kampioenen uit de diverse klassen van het afgelopen seizoen “de degens onderling gekruist” om de titel: Algeheel kampioen WRZV Zaalvoetbalvereniging 2012 /2013.

Aan het toernooi hebben maar liefst 16 teams deelgenomen, wie onderling in vier poules moesten uitmaken, wie uiteindelijk zich zouden kwalificeren voor de kwartfinales. Na de attractieve en spannende groepswedstrijden zijn de volgende kwartfinales gespeeld: Diaspora – Zwolse Boys Futsal 1-0, Van Amerom Makelaardij (w.n.s) – Ittersum 0-0, Wolters Recycling – FC Hummel 2-5 en Bordeaux Groen – Vastgoed Dalfsen 3-2. Een van de grootste verassingen in de kwartfinales was toch zeker wel de uitschakeling van een der favorieten voor de titel Wolters Recycling.  Wolters met oud- betaald voetballers Andy van der Meyde (oud- Ajax, PSV, Inter Milaan) en Martin Reijnders in hun gelederen verloren in de kwartfinale met maar liefst 2-5 van FC Hummel.

De halve finales werden gespeeld tussen

Diaspora – FC Hummel 1-6 

Bordeaux Groen – Van Amerom Makelaardij 3-2 

De meest spannende halve finale wedstrijd was toch wel de wedstrijd tussen Bordeaux Groen met de “vliegende  keeper”, wie nu in de slotseconde de overwinning  over de streep trok!

De finale werd uiteindelijk gespeeld tussen Bordeaux Groen en de enige overgebleven favoriet uit de Kampioensklasse FC Hummel. Ook deze wedstrijd was weer een waar spektakel waar uiteindelijk Bordeaux Groen de wedstrijd in de laatste minuten gelijk trok na een 0-2 achterstand. Uiteindelijk moesten de penalty’s de doorslag geven. De meest gelukkige in deze “loterij” was het team van Bordeaux Groen, wie later op de avond de felbegeerde wisseltrofee uitgereikt kregen uit handen van Wethouder Gerrit Piek en Voorzitter WRZV Zaalvoetbal Freddy Eikelboom.

Opmerkelijk is dat Bordeaux Groen voor het eerst meedeed in de competitie en  zich eerder al had  “gekroond” tot kampioen van de 2e klasse.  Boredaux Groen gaat dankzij de toernooiwinst het komende seizoen uitkomen in de “Ere Divisie” van de WRZV Zaalcompetitie de Kampioensklasse.

Het toernooi viel verder op door de goede onderlinge sfeer, gezelligheid en het grote sportieve gehalte tussen de deelnemende teams!


Artikel delen: