Directeur Cibap krijgt koninklijke onderscheiding

Zwolle – Willem de Boer, directeur Opleidingen en Personeel van Cibap vakschool voor verbeelding is koninklijk onderscheiden als Ridder in de orde van Oranje Nassau. Tijdens zijn afscheidsfeest in Museum de Fundatie ontving hij het lintje uit handen van Filip van As, wethouder van Onderwijs in Zwolle.

2013_06_27_cibap_afscheid_willem_de_boer_fotosikkens.nl-8.jpg

foto: Erwin Sikkens 

Willem de Boer heeft bij het ontstaan van de Regionale Opleidings Centra in de jaren negentig ervoor gezorgd dat er landelijk draagvlak bleef bestaan voor de vakscholen. Hij heeft nieuwe opleidingen gerealiseerd die ervoor zorgden dat niet alleen studenten die het schildersvak ambieerden bleven komen, maar ook een nieuwe doelgroep werd geïnteresseerd voor het vakonderwijs. Vele duizenden studenten volgen nog dagelijks het vakonderwijs dat De Boer heeft ontwikkeld en voortdurend heeft verbeterd en bijgesteld. Na bijna 30 jaar bij het Cibap werkzaam te zijn geweest, gaat De Boer nu met pensioen.

In de wolk van de Fundatie was tijdens het feest een expositie te zien met kunstwerken van Cibap docenten met als thema Colouring Willem. Deze expositie verhuist vrijdag naar de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat 3 in Zwolle waar belangstellenden de kunstwerken tot vrijdag 5 juli kunnen bekijken.
Artikel delen: