Deltion spreekt zich uit voor stufi

Zwolle – Vrijdagmorgen bereikte het Zwolse verzet tegen de afschaffing van de studiefinanciering een hoogtepunt op het Deltion College. In een samenwerking tussen actiecomité Deltion en ROOD, de jongerenafdeling van de SP, werd de straaljager voor het gebouw behangen met handtekeningen tegen de invoering van het sociaal leenstelsel.

28-06-2013_aktie_sp_parkeerplaats_deltion_02.jpg 

De studenten, het actiecomité Deltion en ROOD hebben de handen ineen geslagen om te laten zien dat ze het niet eens zijn met het plan van het kabinet om de studiefinanciering te vervangen door een leenstelsel. De nieuwe maatregelen zouden ervoor zorgen dat een student gemiddeld 15 tot 30 duizend euro schuld heeft aan het einde van de studie. Onder de leus ‘Deltion spreekt zich uit voor stufi’ zijn er handtekeningen verzameld op een groot spandoek dat deze morgen opgehangen zwerd. Studente Anouk vertelt strijdlustig: ‘Zonder studiefinanciering komen veel studenten in de problemen. Studeren wordt weer een privilege voor de rijken. Wij zullen ze eens laten zien dat ze dat niet zomaar kunnen maken!’

28-06-2013_aktie_sp_parkeerplaats_deltion_01.jpg

28-06-2013_aktie_sp_parkeerplaats_deltion_03.jpg

28-06-2013_aktie_sp_parkeerplaats_deltion_04.jpg 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Een gemiddelde student of leerling (universiteit, HBO) heeft een schuld van 40.000 euro.

    De kans dat je een baan vindt die aansluit op je studie, is niet heel groot. Omdat er teveel studierichtingen zijn waar een gemiddelde werkgever niet op zit te wachten.

    Erg sneu wanneer men in het arbeidsleven terecht komt met grote verwachtingen…


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.