PEC Zwolle keeper kan naar topclub

Zwolle – PEC Zwolle-doelman Diederik Boer zou deze zomer nog wel eens een transfer kunnen maken. De 32-jarige doelman staat namelijk in de belangstelling van Ajax en PSV. Dit heeft de technisch directeur van Zwolle, Gerard Nijkamp, laten weten. 

"Boer staat in de belangstelling van zowel Ajax als PSV en dat zijn ook de enige twee clubs waar hij interesse in heeft als het concreet wordt", aldus Nijkamp in gesprek met Voetbal International. "We hebben er met de komst van de ervaren Kevin Begois al goed op geanticipeerd." Boer lijkt, als de interesse concreet wordt, in aanmerking te komen als reservedoelman bij Ajax of PSV. Ajax heeft met Kenneth Vermeer en Jasper Cillissen namelijk al twee doelmannen die om de plek onder de lat strijden. Ook PSV heeft met Jeroen Zoet en Przemyslaw Tyton twee potentiële eerste doelmannen voor aankomend seizoen onder contract. Verder beschikt PSV ook over de getalenteerde Nigel Bertrams.

Boer heeft nog een contract tot medio 2014 bij Zwolle en kwam voor nog andere club uit in zijn loopbaan. In het seizoen 2002/2003 maakte hij zijn debuut voor de Eredivisionist en sindsdien speelde hij 272 competitieduels voor de club. In 1995 belandde hij in de jeugdopleiding van PEC Zwolle. Daarvoor speelde hij in de jeugd van amateurclub Flevo Boys.

Bron: soccernews.nl 

Artikel delen:
Reacties 8
 1. 32 jaar en keeper. Dat is een drukke baan, 40 uur in de week. Volop zelfontwikkeling en ontplooiing maar niet heus. Ben je 40 jaar, mag je hopen dat je trainer kan worden en slap ouwehoeren bij een tv programma over je favoriete sport.

  Dan liever vuilnisman, kantoorslaaf, barkeeper, bouwvakker of schilder. Dan maak je tenminste nog wat mee en je staat midden in de samenleving en je werkt voor de samenleving…  ⚠️ Meld

 2. Ik kan me ook niet voorstellen, wanneer je het voetbal spelletje zo leuk vind. Dat je ervoor kiest om bij Ajax of PSV als reservedoelman op de bank te gaan zitten. Maar misschien ziet hij het als zijn laatste kans om hoger op te keepen.


  ⚠️ Meld

 3. Dan wordt je derde keeper, kun je weer in de jupiler competitie spelen, bij jong Ajax of jong Psv….:):) best wel een vooruitgang op je 32ste ……


  ⚠️ Meld

 4. Boer wil alleen maar weg als hij tweede keeper bij ajax of psv kan worden. dus als Ajax Cillessen verkoopt, dan gaat hij daar misschien heen als tweede keeper.  ⚠️ Meld

 5. kun je weer in de jupiler competitie spelen, bij jong Ajax of jong Psv

  nooooit meer deventer 😉

  heeft hij het toch goed gezien 😀  ⚠️ Meld

 6. Lekker bij Zwolle blijven, dan hij tot zijn 40e de held zijn. Als een soort Sander Boschker, maar dan bij een leuke club.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.