Brons voor Ronald Mulder op EK inline-skaten

Zwolle – Ronald Mulder heeft zaterdag bij het EK inline-skaten in Almere de bronzen medaille gewonnen. De rappe Zwollenaar pakte op de eerste dag de derde plaats op de 300 meter op de piste. De titel ging naar wereldrecordhouder Ioseba Fernandez. Ronald Mulder had zich als vierde geplaatst voor de eindstrijd, maar was ’s avonds in finale met 24,703 ruim drie tienden sneller dan in de kwalificaties. Deze tijd bleek goed voor de derde plaats. 

Fernandez noteerde 24,581 en bleef daarmee nipt de Fransman Darren de Souza (24,607) voor, die in de ochtend het snelste was geweest in de kwalificaties. De Spanjaard pakte zo zijn eerste Europese titel op de 300 meter. Hij had al wel twee keer brons gepakt. De kampioen van vorig jaar, Nicolas Pellequin uit Frankrijk, werd in 24,905 zesde. Tweeelingbroer Michel Mulder, die vorig jaar bij de EK brons won, verbeterde zich ook in de finale en zijn tijd van 24,810 leverde de Wereldkampioen sprint op de schaatsen de vijde plaats op. De derde landgenoot in de finale, Mark Horsten, startte als eerste en reed 25,267. Daarmee werd hij elfde.

Ronald Mulder had niet verwacht dat hij een bronzen medaille zou winnen. "Van te voren ga je je kansen bekijken. Je weet je concurrentie en er zijn gewoon veel pisterijders. Dan weet je dat het lastig wordt", vertelt Mulder. "We hebben deze geweldige piste en het is pas het eerste jaar dat we er op kunnen skeeleren. Ik merk dat we er beter in worden, maar ik had niet verwacht dat ik een medaille op de piste kon pakken. Dus daar ben ik heel blij mee, dat het nu al gelukt is." 

Mulder wist na zijn race al wel dat hij in de buurt kwam van een medaille. "Het was een goede race, dat voelde je direct na de finish. Na de kwalificaties ging het ook wel goed, maar ik keek vanmiddag de beelden terug van vanmorgen en dacht toen: ‘Man, wat was ik verkrampt, als je het vergelijkt met de rest dan wordt het een lastige kluif’." 
De bronzen medaille is een opsteker voor morgen, als de 500 meter op het programma staat. "Dat zeker", zegt Mulder trots. "Ik zei van te voren dat ik op de weg de meeste kansen heb. Op de piste wilde ik mee gaan strijden. Dit is een topbegin. Morgen wordt het racen en maar eens kijken wie de grootste mond heeft. We rijden dan tegen elkaar, dan komen er ook andere dingen bij kijken." 
Door: Schaatsen.nl
Artikel delen: