Spits Dino Islamovic op proef bij PEC Zwolle

Zwolle – De Zweedse spits Dino Islamovic komt vanaf maandag bij PEC Zwolle op proef. De 19-jarige Dino heeft ervaring bij het Zweedse Malmö FF en voetbalt momenteel in het team van Jong Fulham FC in Londen, waar hij nog tot eind juni 2014 een contract heeft.

Dino krijgt in Zwolle een week de tijd om PEC Zwolle en Ron Jans te overtuigen dat hij een aanwinst kan zijn voor de aanval van de Blauwvingers. De aanvaller met een Zweedse en Montenegrijnse nationaliteit eindigde het afgelopen seizoen met Fulham FC U21 op een teleurstellende 20e plaats. Dino speelde 6 wedstrijden en trof daarbij twee keer doel voor Fulham. Doordat Dino bij Fulham onder andere de spitsen Dimitar Berbatov en Bryan Ruiz (ex FC Twente) voor zich weet komt hij niet aan spelen toe in de hoofdmacht van de Londense club, dat onder leiding van de Nederlandse trainer Martin Jol staat. Dino zal dit weekend al in Zwolle arriveren om maandag mee te trainen.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. PEC Zwolle hoopt de selectie te versterken met Daniel Islamovic. De negentienjarige aanvaller, die onder contract staat bij het Engelse Fulham, was de afgelopen dagen op proef in het IJsseldelta Stadion.

  De Zweed maakte op trainingen en in oefenduels een uitstekende indruk op de technische staf. Vandaag kreeg Islamovic te horen dat de Eredivisionist hem graag inlijft. ‘Wij gaan er alles aan doen om Dino naar Zwolle te halen’, stelt technisch directeur Gerard Nijkamp in gesprek met Voetbal International.

  ‘Hij is een jongen met heel veel mogelijkheden’, vervolgt Nijkamp. ‘Daarbij plaats ik wel de kanttekening dat Dino niet de speler is die PEC direct beter maakt. Hij is nog hartstikke jong. We zien in hem echt een speler voor de toekomst.’

  Bij Fulham speelde Islamovic zijn wedstrijden voornamelijk in de beloftenploeg. De Zweedse aanvaller heeft bij de club van manager Martin Jol nog een contract tot de zomer van 2014.

  (Dennis van Bergen van VI)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.