Ouder schenkt school een bibliotheekabonnement

Zwolle – Soms wil een school graag een speciaal abonnement bij de bibliotheek afnemen, maar heeft het gewoon niet de middelen. In dat geval is het mooi als een van de ouders deze kosten voor zijn of haar rekening neemt. Pieter Bas Veen deed het voor basisschool de Sluis. Daar zijn ze nu blij dat hun leerlingen met de klas een jaar lang boeken kunnen lenen bij de bieb.

SBO basisschool de Sluis aan de Zwarteweg in Zwolle-Zuid heeft een kleine bibliotheek in de school. Ondanks dat hier ieder jaar nieuwe boeken worden aangeschaft, is het aanbod een beetje verouderd en is er weinig keuze. Vanuit de kinderen kwamen steeds vaker opmerkingen over het tekort aan leuke en nieuwere boeken.

Een oplossing is de aanschaf van een instellingabonnement bij de bibliotheek waardoor leerkrachten onbeperkt klassikaal kunnen lenen. Helaas was hier geen budget meer voor, het geld was op.

Tijdens een ouderspreekavond is aan ouders gevraagd welke leerling een bibliotheekpas heeft. Zo zou iedere leerling met zijn eigen pas op een boek moeten lenen om op school te lezen. Ondanks dat jeugdpassen gratis zijn, waren er weinig kinderen die er een hadden. De uiteindelijke oplossing kwam van een van de ouders. Pieter Bas van Veen heeft kinderen op de Sluis en bood aan om het abonnement van de school te betalen. Een mooi gebaar waar alle leerlingen profijt van hebben.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. mooi gedaan, misschien een idee voor ouders met een klein butget op de blauwvingerdagen een boek kopen bij de bieb in het centrum deze heeft uitverkoop:D:D:D


    ⚠️ Meld

Reageer