Zwolle-Afrika Cup op zaterdag 6 juli

Zwolle – Aanstaande zaterdag 6 juli wordt bij Be Quick de Zwolle Afrika Cup gehouden. Het evenement dat voortkomt uit de Angola Cup is nu een multicultureel voetbalevenement geworden. In totaal hebben zich twaalf teams ingeschreven met verschillende achtergronden. Al met al belooft het een bijzondere dag te worden met dans, muziek, eten, gezelligheid en heel veel voetbal.

De opening van het evenement vindt plaats om 11.00 uur ’s morgens op het sportcomplex van Be Quick. We kunnen al verklappen dat het een opening zal zijn met een Afrikaans tintje.

Om 12.00 uur gaat de bal rollen, want dan beginnen de eerste poulewedstrijden. Er zijn twee poules van 6 teams en de poulewedstrijden duren tot 16.05 uur. Daarna gaan de poulewinnaars de finale spelen. Zoals gezegd: daarna is er eten, muziek, dans en gezelligheid.

De poule-indelingen zien er als volgt uit:

Poule A:

Sili de Guinee

FC Sportmulticultureel Zwolle

Eritrea

Ivoorkust

Deventer

Den Haag

Poule B:

Amersfoort

Almere City

Marocco

Elephants uit Groningen

Maluku

Trots uit Groningen

Over de teams: Zwolle, Deventer, Den Haag, Amersfoort, Almere City en Trots uit Groningen zijn allemaal Angolees georiënteerde teams. Met Ivoorkust en Elephants uit Groningen zijn er twee Ivoriaanse teams actief op dit toernooi. A2-speler Teweldino Woldai heeft een team uit Eritrea op de been gebracht. Via oud Be-Quicker Caleb Rahajaan is er ook een Moluks elftal aanwezig op dit toernooi. Buiten deze teams verwelkomen wij ook Marocco en Guinee op dit toernooi. Wij wensen iedereen veel succes en plezier op dit bijzondere voetbaltoernooi!

Artikel delen:

Reageer