Eerste BBA’s Windesheim Honours College

Zwolle – Vijf Windesheim Honours College studenten hebben afgelopen vrijdag 28 juni de primeur gehad. Zij hebben als allereerste afgestudeerden ooit een Windesheim Honours College diploma ontvangen. Daarmee hopen zij de wereld te gaan veroveren. Deze groep pioniers maakt deel uit van de eerste lichting Windesheim Honours College studenten die vier jaar geleden begon.

whc_diploma_uitreiking.jpg 

De afgelopen vier jaar hebben de afgestudeerden geleerd om door middel van projecten bij te dragen aan het oplossen van zogenaamde ‘global Issues’. Denk daarbij aan obesitas, ongelijkheid, armoede en duurzame productie en consumptie. Zij hebben vrijdag een Bachelor of Business Administration (BBA) degree ontvangen. Daarmee kunnen ze aan de slag als internationaal projectmanager op het gebied van Communication & Media of Public Health.

Twee studenten zijn cum laude afgestudeerd. Dit is een hele prestatie. Zo ligt de studielast van Windesheim Honours College op 48 uur per week. Het afstudeertraject bestaat naast een afstudeerscriptie, ook nog uit een uitgebreide essay die voor een werkveldcommissie moet worden verdedigd. De eerste vijf afgestudeerden bewijzen dat deze extra investering loont. Ze verwachten allemaal probleemloos toegelaten te worden tot de vervolgmaster van hun keuze.

Hems Zwier, organisatieadviseur en lid van de werkveldcommissie: ‘Het is fantastisch om studenten met zulke diepgaande kennis van het vakgebied te zien. Het allermooiste was de passie in hun ogen. Ze vertelden over hoe Windesheim Honours College ze heeft gevormd tot de mensen die ze nu zijn. De studenten vertoonden een verbazingwekkende mate van persoonlijk leiderschap, bijvoorbeeld tijdens het bespreken van ethische kwesties. Dat deze studenten zich gaan inzetten voor een duurzame wereld geeft me vertrouwen in onze toekomst.’

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Japser, lees eest het artikel eens goed voor je commentaar levert. Deze studenten gaan zich inzetten voor een duurzame maatschappij. gefeliciteerd dames. Meiden zoals jullie kunnen er niet genoeg zijn:D


  ⚠️ Meld

 2. Een projectmanager is geen manager in de zin van een chef. Niks mis mee, vooral niet als ze zich ook nog inzetten voor duurzame wereld.


  ⚠️ Meld

 3. Precies FCZ. Niets mis mee. Japser jij. deze jongeren gaan zich bezig houden met projecten ook nog is voor een duurzame wereld.


  ⚠️ Meld

 4. DEze studenten zuipen blijkbaar minder dan anderen bv van Windesheim en doen meer hun best of de combinatie van uitgaan(zuipen) en tuderen is prima gegaan gedurende hun studietijd!!
  Hoe dan ook Gefeliciteerd!!!


  ⚠️ Meld

 5. Gefeliciteerd!

  Meer managers en meer vrouwen aan de top. Dat is wat de EU voorschrijft.

  En projectmanagers werken niet altijd alleen. Vaak met uitvoerende collega’s die hun taken en verantwoordelijkheden afdragen aan projectmanagers.

  Nu nog een baan vinden in de duurzame sector…  ⚠️ Meld

 6. Ze hebben geleerd om bij te dragen aan issues als gelijkheid… echter is er geen man te bekennen op deze foto. Pure onderdrukking van de man. Het glazen muiltjesplafond! 😉


  ⚠️ Meld

 7. Haha… Eens Joop, de dames zijn weer eens een beetje meer gelijk dan de man.;)

  Nee, gefeliciteerd Dames! Ik ben trots op jullie!


  ⚠️ Meld

 8. Ik sta er steeds versteld van hoe sommige lieden binnen de kortste keren weer een groezelig en negatief sausje over zo’n leuk en positief berichtje weten te leggen.
  Zeker voor de ouders is dit niet aardig om te lezen, gun hen toch de trots op hun flinke dochters.


  ⚠️ Meld

 9. het Honours college is een extra aantekening op je bachelors diploma. de volgende lichting kan ook ‘gewoon’uit hbo studenten uit de technische of zorgsector bestaan zonder managementgerichte opleiding.


  ⚠️ Meld

 10. @1stejoh: ALs je je research op dit bericht had gedaan had je geweten dat dit niet het geval is. Het gaan hier om een volwaardige 4 jarige hbo opleiding.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.