Verkeersaanpassingen Katerdijk klaar!

Zwolle – De gemeente Zwolle werkt de komende jaren hard aan de verbetering van de bereikbaarheid van haar binnenstad. Als eerste project is de stadsentree Katerdijk heringericht. De reconstructie van de Katerdijk startte in oktober 2012. 

De afgelopen drie weekenden is hard gewerkt met als resultaat dat de verkeersaanpassingen aan deze weg nu zijn afgerond. De Katerdijk is weer volledig toegankelijk voor alle verkeer. Deze week worden nog de laatste puntjes op de i gezet, zoals het afmaken van middengeleiders, het plaatsen van een lichtmast en het aanbrengen van de laatste markering en belijning. Hiervoor is het niet nodig de Katerdijk af te sluiten. In het najaar wordt nog de hoogwaardige groeninrichting aangebracht.

De verbetering van de doorstroming van het openbaar vervoer en het overige verkeer is één van de belangrijkste doelen van de reconstructie. De aanleg van een vrijliggende busbaan in beide richtingen op de Katerdijk zorgt ervoor dat de betrouwbaarheid van de dienstregeling wordt vergroot, zodat reizigers hun aansluitingen halen. Met de reconstructie van de Katerdijk is een fraaie infrastructuur gerealiseerd die, in combinatie met de hoogwaardige groeninrichting die in het najaar volgt, duidelijk de kwaliteit en uitstraling van stadsentree heeft.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Volgende stap misschien het aanpakken van de Nieuwe Veerallee? 2 banen de ring op richting Zuid altijd leeg terwijl de enkele baan rechts af richting snelweg altijd vol staat 😮


    ⚠️ Meld

  2. Vroeger was dat ook andersom, meen ik? Ik weet het eerlijk gezegd niet meer. Dergelijke situaties worden om de haverklap gewijzigd overal in Zwolle…


    ⚠️ Meld

  3. Het verkeerslicht vanaf de Blaloweg/Zwartewaterallee richting Binnenstad/Kamperpoort functioneert inderdaad niet naar behoren. Ik heb er gisteren ruim 10 minuten voor rood gestaan, even als mijn mede weggebruikers. Vervolgens – na goed om me heen kijken – op eigen houtje maar besloten door te rijden. Ik heb immers meer te doen op een dag.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.