Dit is het nieuwe Isala ziekenhuis in Zwolle

Zwolle – Maandagmiddag was Internetkrant Weblog Zwolle aanwezig bij de persdag van het nieuwe Isala ziekenhuis. Naast de bijzondere en kleurrijke architectuur dat aan de buitenkant te zien is, zijn er ook in het ziekenhuis noviteiten  te bewonderen.

isala-220.jpg 

In de centrale hal van Isala staan 8 aanmeldzuilen op de bezoekers te wachten. In het nieuwe ziekenhuis moeten patiënten, die een afspraak hebben bij de polikliniek, zich aanmelden bij de digitale aanmeldzuil in de centrale hal. Deze nieuwe manier van aanmelden wil het ziekenhuis van tevoren uitgebreid testen. De bouw is binnen de afgesproken tijd gerealiseerd. Tijdens het bouwproces noodzakelijke veranderingen zijn ingepast zonder het budget te overschrijden. Bovendien is de bouw gerealiseerd naast een werkend ziekenhuis (locatie Sophia) achter het bouwterrein zonder overlast voor patiënt en bezoeker.

isala-132.jpg

isala-228.jpg 

isala-265.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Op zaterdag 6 juli opent Isala een dag de deuren van het nieuwe ziekenhuis voor 5.000 geïnteresseerden. De voorinschrijving was, tot teleurstelling van vele Zwollenaren, binnen een paar uren vol. Inwoners van Zwolle en omgeving kunnen die dag alvast de nieuwbouw van binnen komen bekijken. Isala is trots om het publiek ook alvast het nieuwe ziekenhuis te kunnen laten zien. 

isala-72.jpg 

Rondleiding 

Na een speciaal ontvangst in de centrale hal leidt de wandelroute langs een verpleegafdeling, de afdeling Radiologie en Isala Spoed. Op de wandelroute geven artsen, verpleegkundigen en vrijwilligers uitleg over het nieuwe ziekenhuis, onder meer over het digitaal aanmelden bij de aanmeldzuil. Ook vertellen zij over de bijzondere architectuur van het gebouw en de nieuwste onderzoeksapparatuur. Het is ook mogelijk een ambulance van binnen te bekijken. De route eindigt in een binnentuin.

Fietsen kunnen geparkeerd worden in de fietsenstalling bij de hoofdingang van het nieuwe ziekenhuis aan de Dokter van Heesweg 2 in Zwolle. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun auto parkeren op het betaald parkeerterrein van PEC Zwolle, aan het Stadionplein 1. De parkeerkosten zijn het eerste uur gratis, het tweede uur 1 euro per uur, het derde uur en meer 1,50 euro per uur. Mensen kunnen de looproute volgen via de bordjes die naar de hoofdingang van het nieuwe ziekenhuis leiden.

Dat de patiënt kan vertrouwen op de beste specialisten vindt Isala eigenlijk vanzelfsprekend. Voor de medische zorg op het allerhoogste niveau beschikt Isala over een nieuw, geavanceerd en toegankelijk ziekenhuis. Daar biedt Isala zorg op regionaal en nationaal niveau. Toch praat Isala liever over de andere kant van zorg. De kant van hoe de patiënt Isala beleeft.

Isala speelt een grote rol in het leven van de patiënt en van de mensen om hem heen. Soms op de mooiste en soms ook op de minder mooie momenten. Daarom vindt Isala openheid en dialoog zo belangrijk. Dus houdt Isala rekening met behoeften en onzekerheden van de patiënt. En legt Isala duidelijk uit wat de behandeling voor de patiënt inhoudt. Of wat de herstelperiode van de patiënt vraagt. Luisteren, tijd nemen, troost bieden. Het gaat erom dat de patiënt niet alleen weet maar ook vóelt dat het goed zit. Dat de patiënt zich gezien voelt in een ziekenhuis dat meeleeft. De afgelopen jaren heeft Isala volop gebouwd aan het nieuwe ziekenhuis. Op 3 augustus verhuist Isala naar de nieuwbouw.

isala-3.jpg

isala-12.jpg

isala-51.jpg

isala-58.jpg

isala-75.jpg

isala-108.jpg

isala-158.jpg

isala-159.jpg

isala-170.jpg

De nieuwe aanmeldzuil…

isala-180.jpg

isala-237.jpg

isala-241.jpg

isala-248.jpg

isala-273.jpg

isala-284.jpg

isala-311-bewerkt.jpg 

Artikel delen:
Reacties 39
 1. Ziet er ook niet uit. Wat lelijk al dat hout en die rare vormen. Waarom nog die oude bedden uit de jaren 70? Geen geld voor nieuwe bedden?
  En met dat domme bord boven je bed.. sjonge


  ⚠️ Meld

 2. Mooi gebouw, maar zo te zien willen ze het voor de depressieve patiënt wel heel makkelijk maken om naar beneden te springen. Helaas is dit al te vaak gebeurd bij andere openbare gebouwen. En daar kwamen toen lelijke netten voor.


  ⚠️ Meld

 3. Mooiste nieuwbouwgebouw van Nederland !!! Zaterdag mag ik ook rondgeleid worden, heb gelukkig kaarten kunnen scoren. Kan bijna niet wachten!


  ⚠️ Meld

 4. Bennie dat zijn proefbedden die zijn gebruikt tijdens de proefdraai periode elke patiënt krijgt op dag van verhuizing een nieuw bed en DAT bord heet een prikbord leuk voor kaarten
  dus niet gelijk alles zo afkraken
  wees blij dat Zwolle nu een mooi modern ziekenhuis heeft.!!


  ⚠️ Meld

 5. Hoop dat ik er nooit hoef te liggen het is mooi geschakeld dat gebouw maar heeft ook wat gekost.En dat in crisistijd!!


  ⚠️ Meld

 6. Bericht door bennie, op 1 juli 2013 om 20:01
  Ziet er ook niet uit. Wat lelijk al dat hout en die rare vormen. Waarom nog die oude bedden uit de jaren 70? Geen geld voor nieuwe bedden?
  En met dat domme bord boven je bed.. sjonge

  Voor sommige mensen is het ook nooit goed. Bij mij thuis hebben we daar een uitdrukking voor, iets met azijn en zo.

  Bericht door Pieters, op 2 juli 2013 om 06:28
  Hoop dat ik er nooit hoef te liggen het is mooi geschakeld dat gebouw maar heeft ook wat gekost.En dat in crisistijd!!

  En het mooie is, dat het nog binnen het budget gebleven is ook ! Daar kan menig bouwproject van deze omvang een voorbeeld aan nemen.

  Ik kijk nu al uit naar zaterdag, kan ik eindelijk eens het ziekenhuis op een rustige manier van binnen bekijken zonder de noodzaak om er te moeten zijn.


  ⚠️ Meld

 7. En het mooie is, dat het nog binnen het budget gebleven is ook ! Daar kan menig bouwproject van deze omvang een voorbeeld aan nemen.

  Het had alleen vele, vele malen goedkoper gekund.  ⚠️ Meld

 8. Prachtig ziekenhuis.

  Wees blij dat er iets nieuws staat. Het “oude” Sophia kon echt niet meer.

  En voor alle azijnzeikers……..denk eens aan al die mensen die er gebruik van moeten maken. Niet omdat ze dat zo graag willen, maar puur omdat ze moeten. Is het fijn voor deze groep dat ze in een mooie omgeving kunnen herstellen of erger nog naar hun einde kunnen toeleven?


  ⚠️ Meld

 9. Ben geen azijnzeiker, maar wel erg zuinig. En ik vind dat een ander dat ook moet zijn. Vooral nu de zorgkosten de pan uit reizen.


  ⚠️ Meld

 10. Beste pecisback: zoek eerst even in een woordenboek op hoe je ‘de pan uit reizen’ moet schrijven, voordat je verder gaat azijnzeiken. Nog beter is het om helemaal niet meer te reageren.


  ⚠️ Meld

 11. Beste Allert,

  De pan uit rijzen is natuurlijk met een lange ij, bedankt voor de correctie en welkom op deze weblog.

  Vertel eens wat meer over jezelf. Ik neem aan dat je iets doet met de Nederlandse taal? Of heb je toch iets met het ziekenhuis te maken?

  Nog even over dit medium. Iedereen heeft recht om zijn mening te geven. Men stelt het over het algemeen wel op prijs om hierbij aan te geven waarom je kritiek hebt. Het is wel zo dat mensen die een afwijkende mening over een bepaald onderwerp hebben, uitgemaakt worden voor liefhebber van azijn, maar dit gebeurt meestal alleen als men geen argumenten meer heeft om zijn/haar mening te onderbouwen.

  Maar genoeg hierover. Fijn dat je ook je mening komt geven en nogmaals van harte welkom!!!


  ⚠️ Meld

 12. Hoewel offtopic, wil ik je vraag wel beantwoorden. Het antwoord is namelijk 3 x nee. Dat kan ik uiteraard goed onderbouwen, maar dat doet nu niet ter zake.  ⚠️ Meld

 13. De hand van Alberts & Van Huut is duidelijk te zien.
  Maar toch vind ik hun gebouwen uit de jaren 90 mooier..
  Zoals het hoofdkantoor van de Gasunie en zelfs KPMG gebouw in Amstelveen.
  In ieder geval van buiten, alleen HK Gasunie ken ik van binnen. Dat is nog steeds veruit het beste kantoorgebouw waarin ik ooit heb gewerkt.
  Het is alsof het organisch bouwen concept completer is door gevoerd in die gebouwen.
  Ik heb vaan het idee dat ik hun latere gebouwen minder ‘streng in de leer’ zijn. Alsof het een gimmick is geworden dat toegevoegd is ipv een integraal geheel.

  Wel mooi dat het af is, hopelijk worden de kantoorpanden in de buurt ook weer aantrekkelijker voor de verhuur.
  Er is nogal wat leegstand daar.  ⚠️ Meld

 14. Prachtig hoor dat nieuwe ziekenhuis, vele miljoenen over de balk gegooid voor deze nieuwbouw. Ik neem aan dat met dit nieuwe ziekenhuis de wachtlijsten ook verdwenen zijn, of ben ik dan erg optimistisch? Had dat geld in de handen aan het bed gestoken in plaats van in deze megalomane nieuwbouw.


  ⚠️ Meld

 15. Ben het in grote lijnen eens met Pecisback, de zorgkosten stijgen nu al jaar in jaar uit. Wachtlijsten zijn in Nederland tenenkrommend lang, dat weet ik uit eigen ervaring. Omdat ik hier 4-6 maanden kon wachten op een ablatie ben ik in België terechtgekomen, wachtlijst daar was 6 weken!!! In een veel minder mooi/modern ziekenhuis ben ik daar uitstekend geholpen. Hier heeft de burocratie de overhand gekregen, waardoor iedereen langs elkaar heen werkt. Ook het verplegend personeel (alle hulde en respect voor die mensen!!!) hebben daar last van. Als er dan een nieuw ziekenhuis wordt gebouwd en ik lees wat dat allemaal kost dan kan ik niet anders dan daar kritisch naar kijken. De directeur van dit ziekenhuis verdient ook nog eens meer dan de Balkenende-norm en ik weet dat er mensen ontslagen zijn en de werkdruk omhoog is gegaan, juist vanwege de kosten van de nieuwbouw. Leuk zo’n nieuw pand, maar dat geld had vele malen beter besteed kunnen worden, aan ZORG! Architectonische hoogstandjes zijn wat dat betreft totaal irrelevant, Nederland is gek aan het worden. Dit is er een voorbeeld van.


  ⚠️ Meld

 16. @Stadshagenees: Wat kosten betreft let ik bij mijn eigen huishouding altijd meer op terugkomende kosten dan op eenmalige.

  Zo zie ik het hier ook niet als een groot probleem als de kosten van dit ziekenhuis aan de hoge kant zijn. (Ik heb er overigens geen idee van of dit ook zo is.) Aan besparing van energiekosten zullen ze ongetwijfeld de komende jaren weer wat terugverdienen. Zeker de eerste 15 jaar kunnen ze weer vooruit.


  ⚠️ Meld

 17. ik vind het nieuwe ziekenhuis heel mooi allemaal glas de kleuren en de binnen plaats met planten vind ik heel mooi tineke de groot


  ⚠️ Meld

 18. Gemiste Kans !, nee ben geen azijnzeiker.. werk nl in een zelfde soort pand zelfde archtitect zelfde bouw (organische bouw) zeer onpratisch, zeker als je wilt moderniseren dat is bijna niet mogelijk zonder de oudbollige deuren te vervangen, beuken kleuren dat kan echt niet meer anno 2013.. het pand waar ik in werk is bijna 15 jaar oud, en… ziet er exact zo uit, zeker van binnen… kortom spiksplinternieuw pand…. nu al achterhaald. wij lopen ons het hoofd te breken om ons pand te moderniseren zonder de architect voor het hoofd te stoten, wat doet Isala, zet er doodleuk een ziekenhuis neer met een ontwerp van 20 jaar oud.. jammer…  ⚠️ Meld

 19. Wat ik jammer vind in crisis tijd. Al die loze ruimte terwijl het ziekenhuis nu al weer te klein is. Doordat ze minder vlinders hebben gebouwd omdat daar geen financiering voor was. Recht toe recht aan was functioneler geweest.
  En de kleuren ach smaken verschillen nu eenmaal. Het is net een grote ballenbak


  ⚠️ Meld

 20. 😀
  Hallo Allemaal
  Waarom hebben al die mensen toch die zulke nre opmerkingen
  Nu staat daar een heel mooi ziekenhuis een gebouw waar ze trots op zijn
  Het oude gebouw was niet meer van deze tijd op afdelingen was er veel ruimte te kort kom er zelf 2x per weer en op die afdeling was de ruimte echt te klein
  waarom altijd ontevreden zijn


  ⚠️ Meld

 21. Mooi geworden. Echt prachtig. Mooie kleuren ook. Hier oversee hebben ze glazen wanden voor de “overloop” of hoe noemen ze dat in Holland?
  Is hier mss ook wel. Heb ooit in Sophia gelegen,jaren terug hoor en weer helemaal beter.
  Groet, Wilma


  ⚠️ Meld

 22. Mooi geworden. Echt prachtig. Mooie kleuren ook. Hier oversee hebben ze glazen wanden voor de “overloop” of hoe noemen ze dat in Holland?
  Is hier mss ook wel. Heb ooit in Sophia gelegen,jaren terug hoor en weer helemaal beter.
  Groet, Wilma


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.