Boreas haalt 2000 euro voor nieuwbouw op

Zwolle – Zwolse Studenten Roeivereniging Boreas heeft in 5 weken tijd bijna 2000 euro opgehaald voor een nieuw verenigingsgebouw. Daarmee zit ZSR Boreas op 60 procent van haar einddoel van de crowdfundactie. De opbrengst gaat naar de vlotten van het nieuwe verenigingsgebouw. Over een week wordt de crowdfundactie afgesloten.

Als er volgende week 100 procent is behaald, mag de studentenroeivereniging verder met de realisering van een nieuw, drijvend clubgebouw. Nu maakt Boreas nog gebruik van het gebouw van de Zwolse Roei- en Zeilvereniging (ZRZV) aan de Holtenbroekerdijk. Maar binnenkort verloopt het contract daar. Boreas heeft op veel verschillende manieren geprobeerd geld in te zamelen. Een grote bron van inkomsten voor de crowdfunding op www.sportdelen.nl was het Boreas Blauwvingerfeest.

Vorige week vierden daar tientallen studenten de nieuwbouw van Boreas. Ondertussen werden ijsjes en loten verkocht en konden bezoekers meedoen aan de karaoke of plaatsnemen op een ergometer. Ook een groot succes was de Knappe Mannen & Vrouwenveiling, waarbij leden van Boreas in combinatie met een etentje werden geveild. In totaal brachten de Boreanen, zoals de leden genoemd worden, die zichzelf beschikbaar stelden 300 euro op. Die avond haalde de vereniging een kleine 700 euro voor de nieuwbouw op.

Naast het Boreas Blauwvingerfeest was er eerder al een veiling en werd de nieuwbouw op veel verschillende manieren gepromoot. Er is bijvoorbeeld een kettingbrief via de e-mail uitgezet. De kettingbrief begint bij alle leden en het is de bedoeling dat zij via hun netwerk weer mensen op de hoogte stellen van de crowdfunding.

 

Het nieuwe gebouw komt tussen de A28 en de binnenstad van Zwolle in. Het is de bedoeling dat de loods eind december 2013 klaar is. Na deze crowdfundactie van zes weken voor de vlotten volgen, mits er genoeg geld is ingezameld, na de zomer diverse acties om opnieuw geld in te zamelen voor verdere inrichting van het gebouw.

Artikel delen:

Reageer