Ook Ronald Mulder goud op EK inline-skaten

Zwolle – Zwollenaar Ronald Mulder heeft maandag goud gewonnen op de 200 meter met vliegende start op het EK inline-skaten te Almere en volgde daarmee ook het goede voorbeeld van zijn broer  een dag eerder.

Ronald Mulder mocht op de baan in Almere in de laatste rit starten, omdat hij ’s ochtends in de kwalificaties van dit nieuwe onderdeel het snelste was geweest. Met 14,926 dook de 27-jarige Nederlander nipt onder de tijd van de Italiaan Andrea Angeletti (14,957). Het brons ging naar Darren de Souza uit Frankrijk (14,978). Direct na zijn race schreeuwde Ronald Mulder het uit, om daarna in de armen te vallen van tweelingbroer Michel Mulder, die zondag al Europees kampioen was geworden op de 500 meter. "Ik was alleen met mijn eigen race bezig", zei de nieuwe Europees kampioen direct na afloop. "Vanmorgen ging het al super goed, maar daardoor stond er ook wel druk op. Dan is het zaak koel te blijven."

“Het is super leuk dat ik nu de snelste van de baan ben. Toen ik voor de eerste keer op deze piste stond, dacht ik: Mulder gaat wel voor het wegtoernooi, deze baan is iets te lastig. Maar nu sta ik toch hier.”
Ronald Mulder stootte wel zijn broer van het podium. Michel Mulder eindigde in 15,021 als vierde. Mark Horsten (15,185) werd achtste.
De Nederlandse ploeg staat dit toernooi nu op vijf gouden medailles.
 
De Nederlandse heren hebben maandagavond bij de EK inline-skaten niet het voorbeeld van de dames kunnen volgen. Mark Horsten, Michel Mulder en Crispijn Ariëns eindigden als derde. Italië pakte het goud, België het zilver. 
Het EK inline-skaten is van 29 juni tot en met 6 juli in Almere.
Bron: schaatsen.nl 
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer