Zwolse Zomerkermis opent met vuurwerkshow

Zwolle – De zomerkermis in de binnenstad van Zwolle is van 9 tot en met 18 augustus 2013. De Turbine is één van de grotere attracties dit jaar. Het is de grootste mobiele kermisattractie ter wereld. Het 70 meter hoge vermaak zal een prachtige blik over Zwolle geven.

Vrijdagavond 9 augustus om 22.15 uur wordt de kermis knallend geopend met een vuurwerkshow! Je kunt de show zien vanaf het Rodetorenplein. Maandag 12 augustus is het eurodag. Van een attractie genieten voor maar een euro. De meeste attracties doen hieraan mee.

Artikel delen:
Reacties 28
 1. Zucht…. het is weer zover 🙁 Tanden op elkaar maar weer…

  Als ik moest kiezen uit deze twee kwaden…… dan heb ik heb eerlijk gezegd liever het vuurwerk dan de kermis. Is de kermis niet iets uit lang vervlogen tijden?

  Voor de mensen die de kermis gaan bezoeken…. veel plezier gewenst!


  ⚠️ Meld

 2. Ach, de gemeente krijgt er weer een paar centen voor. Dat wordt dan wel opgehoest door de iets lager opgeleiden. Een soort van vrijwillige gemeentebelasting.


  ⚠️ Meld

 3. @japser.

  daarmee suggereer je dat de wat lager opgeleide mensen hun geld aan de kermis spenderen en de hoger opgeleiden niet??

  @Freek..
  je kunt de binnenstad ook meiden die 2 weken 😉


  ⚠️ Meld

 4. Normaal weet ik wel wat meiden zijn maar in dit verband vat ik het niet, ik denk echter dat hier bedoeld wordt “de binnenstad mijden“. 😉


  ⚠️ Meld

 5. Wat een vooroordelen heeft die Japser. En wat zijn in jou ogen lager opgeleiden? Mensen die met hun handen werken en een vak uitoefenen? Je rekent jezelf natuurlijk tot de hoger opgeleiden omdat je iets in de ICT doet. Altijd je mond vol over een ander als doe in jou ogen vooroordelen heeft.


  ⚠️ Meld

 6. Dus families die attractie parken bezoeken zijn ook laag opgeleid?

  Sorry japser, jij kan ons vast als hoog opgeleide jongen.. met veel vrienden en kennis van zich zelf…….. wel even uitleggen hoe je bij zoiets komt?

  Ik ben erg benieuwd…


  ⚠️ Meld

 7. Vinden jullie het een schande wanneer iemand laagopgeleid is? En is het vreemd dat er verschillen zijn tussen hoger- en lageropgeleiden wat belangstelling voor vrijetijdsactiviteiten betreft? Ik weet niet of er meer lager- dan hogeropgeleiden naar kermissen en attractieparken gaan. Wel is bekend dat hogeropgeleiden vaker (veel vaker) musea bezoeken. Is een constatering en geen waarde-oordeel. Datzelfde kan best opgaan voor de kermis. Misschien kan Japser onderzoekscijfers geven.
  Hoe het ook zij, het maakt toch geen bal uit. Laten mensen zich daarmee vermaken wat ze het meest plezier geeft. Of dat nu de zomerkermis is of een tentoonstelling.


  ⚠️ Meld

 8. @maximilian blijkbaar vergis ik mij. Ik herinner mij een ander onderzoek met een andere uitkomst. Misschien dat het over een andere plaats ging.

  @e.woud ik verbind verder geen enkel waarde oordeel aan hoger of lager opgeleid. Ik zelf heb alleen ‘maar’ MAVO en HAVO.

  @evert Attractieparken en kermissen zijn twee verschillende zaken. Die kun je niet op die manier naast elkaar leggen.


  ⚠️ Meld

 9. Zwakke reactie van je Japser. je een ander onderzoek herinneren met eenandere uitkomst lekker makkelijk. Je had het er eerst over dat het volgens jou algemeen bekend is dat lager opgeleiden vaker de kermis bezoeken. En nu vergis je je. Onzin van je. Ben het met Mul en evert zijn reactie,s dan ook eens. wens iedereen die er van houd een mooie zomer- kermis toe.


  ⚠️ Meld

 10. Tuurlijk Japser, dat zou ik ook zeggen als ik jou was… Je kunt je bewering in tegenstelling tot Maximilian gewoon niet hard maken. Punt.


  ⚠️ Meld

Reageer