HC Zwolle mikt op middenmoot Overgangsklasse

Zwolle – Voor de mannen van Zwolle staat komend seizoen een avontuur in de Overgangsklasse te wachten. De ploeg promoveerde in juni naar het een na hoogste niveau en bereidt zich momenteel voor op het nieuwe hockeyjaar. Coach Tim de Vries ziet het seizoen zonnig tegemoet. 

 

Zwolle is in poule A ingedeeld met onder andere degradant SCHC. De Vries schat de kansen voor zijn team positief in. ‘Iedere promovendus moet zich natuurlijk aanpassen aan het niveau van de Overgangsklasse. Er zitten een paar sterke jongens in deze poule, maar ook enkele die we aan kunnen. Ik denk dat handhaving goed mogelijk is.’ Volgens de coach heeft Zwolle de capaciteiten om in de middenmoot te eindigen en zichzelf een waardige Overgangsklasser te tonen.

Momenteel is de Overijsselse club de selectie aan het samenstellen voor het komend hockeyjaar. Door de play-offs moest dat worden uitgesteld, maar nu druppelen langzaam de eerste namen binnen. ‘We zijn nog op zoek naar drie à vier versterkingen. Woensdag is de laatste open training en dan komen nog een paar spelers langs die we misschien willen hebben. De gesprekken lopen nog, er staat nog niets vast.’ 

 

Wat wel vaststaat is dat Mees Verhaaff bij de selectie aansluit. De Vries verwacht dat de voormalig Schaerweijde-aanvaller veel gaat scoren. ‘Hij is snel en ik hoop dat hij die snelheid vanuit het middenveld gaat gebruiken om aan te sluiten bij de aanval.’ Ook heeft de coach voor ogen dat Verhaaff, met zijn Hoofdklasse-ervaring, een deel van het team op sleeptouw neemt. De club trok al eerder Deventer-speler Wijnand Went aan.

 

Bron: hockey.nl 

Artikel delen: