Pieter Steynstraat kiest renovatieplan Salverda

Zwolle – Afgelopen vrijdag 28 juni heeft meer dan de helft van de bewoners van de Pieter Steynstraat 109 t/m 359 (flat 2, 3 en 4) gestemd op één van de renovatieplannen voor hun woning en woongebouw. Met 47 stemmen voor Salverda en 27 stemmen voor Dura Vermeer was duidelijk dat de bewoners voorkeur hebben voor de plannen van Salverda. 

voorgevel_pieter_steyn_23_en_4.jpg 

Het minimale aantal stemmen dat nodig was om de stemming geldig te maken lag op 30% (38 stemmen). Bijna 60% van de bewoners heeft een stem uitgebracht, wat een grote betrokkenheid aangeeft. De werkzaamheden nemen per woning 8 dagen in beslag en starten in de woning medio november. De renovatie van de drie flats is in september 2014 gereed.

Het plan dat vrijdag is gekozen vormt de basis voor de renovatie. Salverda gaat dit plan nu op details verder uitwerken. Dit gaat dan over de werkzaamheden in en aan de woning, inclusief de bewonerskeuzes die men kan maken. De planning wordt verder aangescherpt. Ook de huurverhoging voor de centrale verwarming (is een huurderskeuze) en gevelisolatie (wanneer 70% van de huurders instemt) wordt berekend. 

Voor 1 oktober is er een modelwoning klaar waarbij dan duidelijk is hoe de aanpassingen eruit komen te zien, hoe lang de werkzaamheden duren, wanneer er gewerkt wordt en hoe hoog de huurverhoging wordt. De bewoners worden uitgenodigd om de modelwoning te bezoeken. Vervolgens worden de bewoners voor 1 november uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst waarbij de laatste informatie wordt gegeven over planning, werkzaamheden, akkoordverklaring en de keuzes die door bewoners gemaakt kunnen worden.
Artikel delen:
Reacties 8
 1. Zo’n renovatie lijkt me inderdaad flink wat overlast te geven. Maar een vergoeding omdat je woongenot er op vooruitgaat klinkt niet erg logisch.
  Misschien in die periode even een vakantie plannen?


  ⚠️ Meld

 2. Dat is niet de goeie vraag. Maar ja, ik heb wel zoveel vakantiedagen, maar ik woon niet in de Pieter Steynstraat.

  Maar ik bedoel dat je alleen die 8 dagen weg kunt gaan als ze met jou woning bezig zijn. Kom je na je vakantie terug in een geheel vernieuwde woning. Het lawaai van als ze bij de buren bezig zijn krijg je niet mee, want dan ben je toch aan het werk. En om de volgende reactie voor te zijn. Voor mensen die in de nachtdienst zitten daar heb ik zo gauw geen oplossing voor.


  ⚠️ Meld

 3. Ik woon niet in de Pieter Steynstraat maar 8 dagen weg gaan als er in je woning gewerkt wordt lijkt mij een erg slecht idee. Ik heb het meegemaakt in mijn eigen huis, toen er een aantal dagen in gewerkt werd. De heren van de woningbouw hebben mijn woning achter gelaten met de balkondeur wijd open! Dat is dus niet te vertrouwen. Ik zou eerder nog die 8 dagen vrij nemen zodat je ze constant in de gaten kunt houden.


  ⚠️ Meld

Reageer