Milieupas voor afvalinzameling ROVA

Zwolle – Bij de afvalinzameling van de ROVA op Hessenpoort wordt als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, een pasjessysteem ingevoerd. Op die manier wil de gemeente het brengen van afval door mensen buiten Zwolle, of het storten van bedrijfsafval door particulieren tegengaan.  De pas die inwoners van Zwolle krijgen voor de ondergrondse containers is hiervoor geschikt. 

 

Het voorstel is een uitwerking van een verzoek van de gemeenteraad of het college via handhaafbare maatregelen het aanbieden van bedrijfsafval als grof huishoudelijke afval voorkomen kan worden. In het gemeentelijk grondstoffenplan is vastgesteld dat inwoners van Zwolle per dag 250 kg restafval naar de ROVA kunnen. Zwolle telt 53.000 unieke particuliere adressen, uit het afval onderzoek 2010 blijkt dat 45% van hen 1 keer per jaar naar het afvalbrengstation komt.

Uit cijfers blijkt daarnaast dat 4,4 procent van de aanbieders 11 tot 80 keer per jaar bij de ROVA afval aanbiedt. Gezamenlijk brengen zij ruim 29 procent van het totale restafval binnen. Met het invoeren van een pasje loopt de hoeveelheid aangeboden afval terug, zo is de ervaring in andere gemeenten. 

 

Als de gemeenteraad akkoord gaat, worden er bij de ROVA paslezers geïnstalleerd dit duurt ongeveer tien maanden. 

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Maar wat is dan de maatregel die genomen wordt om het tegen te gaan? Dat haal ik hier niet uit.
  Nu mag je 205kg per dag brengen, op basis van legitimatie en daarna op basis van kenteken. Straks mag je 250 kg per dag brengen op basis van een pasje? Pasje is m.i. makkelijker uit te lenen aan iemand buiten de gemeentegrenzen dan je paspoort of auto…  ⚠️ Meld

 2. Dan brengen we gewoon wat minder en laten wat meer afhalen door de ROVA. Afhalen is immers nog steeds gratis op afspraak.


  ⚠️ Meld

 3. Als de gemeenteraad akkoord gaat, worden er bij de ROVA paslezers geïnstalleerd dit duurt ongeveer tien maanden.

  Waarom duurt dat tien maanden !?
  Dat moet toch sneller kunnen dacht ik zo.


  ⚠️ Meld

Reageer