Twee miljoen voor groener Dieze Oost

Zwolle – Om de herinrichting van de  openbare ruimte in de wijk Dieze Oost zo goed mogelijk te waarborgen en om ruimte te bieden aan de initiatieven vanuit de wijk, heeft het college van B&W het Handboek Buitenruimte Dieze Oost vastgesteld.

 

Het handboek, dat samen met de woningbouwcorporaties tot stand is gekomen, bevat onder andere aanbevelingen en een prioritering in locaties  die passen bij de natuurlijke wijkvernieuwing van Dieze Oost en het huidige economische klimaat. Bij de natuurlijke wijkvernieuwing staan de sterke punten van Dieze Oost voorop en worden deze uitgebouwd, om zo een aansprekende en passende identiteit voor de wijk te creëren.

Prioriteiten

In totaal is voor alle initiatieven meer dan vijf miljoen euro nodig. Echter, het restant krediet bedraagt niet meer dan twee miljoen euro. Daarom wordt met de beschikbare middelen prioriteit gegeven aan:

 • De singel € 605.000,-
 • De voorzieningenstrip € 245.000,-
 • Winkelpassage Hogekampseweg € 350.000,-

Het resterende bedrag (€ 800.000,-) wordt ingezet aansluitend bij de renovatie-initiatieven van deltaWonen en SWZ.

 

Gedroomd Diezerpoort

In 2010 is het ontwikkelingskader Gedroomd Diezerpoort opgesteld. Hierin wordt de komende 10 tot 20 jaar richting gegeven aan de ruimtelijke vernieuwing van de wijk om de wijk zo in zowel sociaal als economisch opzicht duurzaam te versterken.   

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Ik wil heel mijn carri?re wel geven om Dieze Oost groener te maken, dat gaat me 100 % lukken, en dat voor de lieve prijs van maar 1 miljoen (DE HELFT). Neem mij!!!!


  ⚠️ Meld

 2. Nee Terstal, jij wil gewoon 1 miljoen in je zak steken en er geen reet voor doen. Dat soort zakkenvullers lopen er genoeg rond. Je hebt nog niet nagedacht over de aankoop van bomen, struiken en allerlei andere zaken om de openbare ruimte aan te kleden en de omgeving te upgraden. Dus je geeft zelf al aan met je reactie dat je totaal ongeschikt bent.


  ⚠️ Meld

 3. Maar natuurlijk heb ik daar over nagedacht. En wat dacht je van materiaal en graafmachines!! Nogmaals, kom maar op. Niet zo beledigend a.u.b.


  ⚠️ Meld

 4. terstal kan dus met de helft hetzelfde bereiken als waar de gemeente het voor wil doen. Ik ben heel benieuwd hoe terstal dat aan gaat pakken. Kun je een tipje van de sluier oplichten, terstal?


  ⚠️ Meld

 5. Zonder duurbetaalde managers te voeden met innovatieve ideeën en burgerkracht: Maatschappelijk ondernemen, sponsoren (acties), lokale media zoals dit weblog erbij betrekken, facebook.com/diezeoostwordtgroen, burgers en wijkcentra enthousiasmeren enz. enz.


  ⚠️ Meld

 6. Sponoracties, dit weblog betrekken. Nu is het dit initiatief en volgende maand een sponsoractie voor een andere wijk. Kost ons dus ook allemaal geld. Ik laat het liever regelen via de belasting en professionals.  ⚠️ Meld

 7. Mooi voorbeeld van Samen maken we de stad van @terstal. Zo kan het ook!! En wat kan je dan voor 1 miljoen veel andere mooie of goede dingen doen. Ik stem voor terstal.


  ⚠️ Meld

 8. @Dame, ik ben een professional en mijn spontane plan levert Zwolle juist 1 miljoen op. Niet de zaken verdraaien a.u.b.


  ⚠️ Meld

 9. terstal zet je toch aan het denken. 2 miljoen is wel heel veel voor een groenere wijk.

  Wat anders. Ik wil wel voor een half miljoen een lobby, promotietour en stemming voor terstal organiseren. Dan wint Zwolle altijd nog een half miljoen 😉


  ⚠️ Meld

 10. De winkel aan de Hogenkampspassage de C1000, zal met de bouwvakantie een aantal weken dicht zijn en worden omgebouwd tot Jumbo.

  Ik hoop toch niet dat een deel van het geld hiervoor wordt gebruikt…


  ⚠️ Meld

 11. En wie gaat dat miljoen beheren? Terstal zelf zeker. En denk je nu echt in deze tijd van crisis sponsoren e.d te vinden om een wijk groener te maken? En in welk opzicht bent u, jij een professional? Eigen bedrijf in tuin aanleg of iets dergelijks? Als u het echt voor elkaar kunt krijgen voor een miljoen dan zou ik aankloppen bij de gemeente en de woningbouw verenigingen met uw plan. Krijgt u misschien nog wel een bonus ook.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.