Blauwvinger Rally 2013

Zwolle – Zaterdag 7 september is het weer zover. In en rond Zwolle wordt dan de Blauwvingerrally verreden. Ook in deze achtste editie is het centrale thema: “Een dag niet ziek”. Zo’n 40 chronisch zieke kinderen gaan een onvergetelijke dag beleven met een uitgebreide toerrit in zeer exclusieve sportauto’s. Naast de rol die de kinderen als navigator hebben, moeten ze zich door de dag heen ook van hun beste kant laten zien bij diverse spelelementen. 

Sinds 2006 organiseert de Stichting Blauwvinger Rally ieder jaar een toerrit met start en finish in Zwolle. Zeer exclusieve, nieuwe sportauto’s zullen acte de présence geven om chronisch zieke kinderen in de leeftijd van ongeveer twaalf tot achttien jaar een onvergetelijke dag te bezorgen. De deelnemende kinderen zijn geselecteerd in samenwerking met de kinderafdeling van de Isala Klinieken in Zwolle en de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker (VOKK). In totaal zullen zo’n 40 kinderen deelnemen. De aftrap vindt zaterdagochtend om 10.00 uur plaats bij Librije’s Zusje tegenover theater De Spiegel. Daarna zal een rit over de Veluwe gemaakt worden met bijzondere, maar nog geheime locaties voor de koffiestop en lunch. Iedere deelnemer moet de bestuurder van de sportwagen goed helpen bij het navigeren, maar zal daarnaast nog goed moeten opletten voor de opdrachten.

Na de lunch krijgt de rit een vervolg en zullen de sportwagens in Zwolle aansluiten voor een heuse slalom op een afgezet terrein. Dit jaar komt de adrenalinekick niet alleen van deze heftige krachtmeting, maar staat er voor de kinderen die van wat extra competitie houden ook nog een spectaculaire verrassing klaar. Rond half vier vertrekt de hele stoet onder politie-escorte naar de binnenstad van Zwolle, waar ze onder veel bekijks door de hoofdwinkelstraat van Zwolle, de Diezerstraat, zullen rijden. Aan het eind van de rit volgt bij Librije’s Zusje een prijsuitreiking en zal een DJ nog wat plaatjes draaien. Hierbij zorgt topkok Jonnie Boer van De Librije voor heerlijke hapjes en drankjes. 

Kijk voor meer informatie op www.blauwvingerrally.nl of volg de Blauwvinger Rally via social media op @eendagnietziek (Twitter) of blauwvingerrally (Facebook)
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer