Wethouder Piek neemt afscheid

Zwolle – Gerrit Piek neemt na de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 afscheid als wethouder van Zwolle. Piek (PvdA) is dan 6 jaar in Zwolle wethouder geweest. Piek weet nog niet wat hij na 2014 gaat doen. Vorige week maakte wethouder Erik Dannenberg  (CDA) ook zijn afscheid bekend.

Piek: "De afgelopen vijfeneenhalf jaar ben ik met veel plezier namens de Partij van de Arbeid wethouder in Zwolle geweest. In die tijd is veel gebeurd, veel tot stand gekomen. Het laatste half jaar heb ik nagedacht of ik me voor de verkiezingen in 2014 opnieuw kandidaat wil stellen. Na een lang afwegen heb ik besloten dat niet te doen. Volgend jaar ben ik zestien jaar wethouder geweest; bijna tien jaar in Assen en ruim zes jaar in Zwolle. In die periode heb ik veel geleerd en veel ervaringen opgedaan. Die kennis en ervaring hebben me, naast de steun van partij, fractie en collega’s, geholpen snel mijn weg te vinden in Zwolle. De steun van en de samenwerking met velen in de stad, maar ook het plezier waarmee ik nu werk in Zwolle, zouden goede redenen zijn om door te gaan. Ik besef echter ook dat kennis en ervaring je in de weg kunnen gaan zitten. Nieuwsgierigheid verdwijnt, routine slaat toe. Dat wil ik voorkomen door na de verkiezingen een nieuwe uitdaging aan te gaan. Welke weet ik nog niet."

Piek vervolgt: “Tot de verkiezingen staan de uitdagingen van de stad voor mij nog voorop: de ontwikkeling van de Spoorzone, de bezuinigingsopgave voor de komende jaren, de grote veranderingen in het sociale beleid. Deze raad moet daarover belangrijke beslissingen nemen en die besluiten moeten goed voorbereid worden. Daarnaast staat de campagne voor de deur. Vanuit een andere rol ga ik daar natuurlijk ook deze keer een bijdrage leveren. Om me te verantwoorden voor de keuzes in deze bestuursperiode, maar ook omdat ik als partijlid mijn steun voor onze kandidaten wil tonen.”

Artikel delen:
Reacties 16
 1. In een tijd dat iedereen door de crisis alles doet om z’n baan te behouden stapt deze wethouder gewoon op? moedig? of gewoon verzekerd van een financieële wachtgeldtegeling?


  ⚠️ Meld

 2. Heerst er een besmettelijke ziekte in de gemeenteraad de een na de ander stapt eruit in deze moeilijke tijd .Of durft men de verantwoordelijkheid niet meer aan .Menigeen zal blij zijn met een baan als wethouder je bent verzekerd van een goed salaris


  ⚠️ Meld

 3. Nou ik ben het wel met Pieters eens het is de zoveelste.Hij zal wel flink veel wachtgeld krijgen.Maar ja daar staan de wethouders van de Pvda wel bekend om.Ik zag trouwens laatst ook een artikel over oud wethouder schnapsie van Doornemolen dan niet van de partij van de aftreders,maar in ieder geval meneer bestiert een camping in Duitsland en strijkt ook nog even 75000 euro per jaar op aan wachtgeld dat is ook niet normaal meer.


  ⚠️ Meld

 4. Nee Jackie, jij schrijft “hij zal wel…”. Je bent dus helemaal niet geïnteresseerd in de werkelijkheid. Anders had je het wel even rond gekeken.

  Maar ja, ik vind het wel normaal die vergoedingen. We hebben toch wethouders nodig! Hoe kun je iemand met (meestal) een goeie baan overhalen om zijn baan achter zich te laten en de onzekere baan van wethouder op zich te nemen. Daar moet zekerheid tegenover staan. Anders trapt niemand daar in.  ⚠️ Meld

 5. Bericht door terstal, op 3 juli 2013 om 16:09
  Net als onze burgemeester, een vrij kleurloos type. Gaan we niet missen in Zwolle.

  De op één na best geklede man van Zwolle is géén kleurloos type kan ik u vertellen.
  Hij straalt altijd één en al enthousiasme uit:

Reacties zijn gesloten.