Chat Log 70

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 71 ) te voorzien. Ga gerust je gang! 

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen.

Artikel delen:
Reacties 491
 1. Dr zit een uur tussen de laatste post en de eerst van Dick hier. Waar zijn de tijden van de massa sprints gebleven? …zucht…


  ⚠️ Meld

 2. Jazeker Dick, wat dacht je van de net vrijgegeven pleelieste van komende zaterdag bij Johan Derksen op radio Rijnmond, mmmmmmm 😀

  CD van de Week is “You Can Come In” van Amber Cross.

  TITELARTIEST
  City of New OrleansWillie Nelson
  I’ll be backCurtis Salgado
  Good ol’boysWaylon Jennings
  Born all overCurtis Salgado
  Mid septemberAmber Cross
  Help me trough the dayCurtis Salgado
  True love waysMickey Gilley
  Both sorry over nothingCurtis Salgado
  I believe in youDon Williams
  Who’s loving youCurtis Salgado
  He’s back and I’m blueThe Desert Rose Band
  AloneCurtis Salgado
  Have mercyThe Judds
  20 years of B.B. KingCurtis Salgado
  In the still of the nightRonnie Milsap
  Bitter tearsCurtis Salgado
  You can come inAmber Cross
  Still a foolCurtis Salgado
  Somebody liedRickey van Shelton
  That’s all a part of lovin’youCurtis Salgado
  He stopped loving her todayGeorge Jones
  I want everyone to knowCurtis Salgado
  Older womanRonnie McDowell
  I feel so goodCurtis Salgado
  DrifterSylvia
  I’d rather be blindCurtis Salgado
  The wandererEddie Rabbit
  Everytime you go awayCurtis Salgado
  Waiting for the hard times to goAmber Cross
  Love comfort zoneCurtis Salgado
  I’ll still be loving youRestless Heart
  Let me make love to youCurtis Salgado
  Radio heartCharly McClain
  A woman or the bluesCurtis Salgado
  Strangers in our houseJoe Louis Walker


  ⚠️ Meld

 3. Ja, Ingrid, ik las het vanochtend ook. Ik word er erg treurig van. Dacht dat de gemeente zich nog zou inzetten voor hem. Patrick Kouma is een hartstikke aardige vent. Ik hoop ook dat hij terug kan komen.


  ⚠️ Meld

 4. Wordt een beetje ziek van dat filmpje van jou Ingrid. Wanneer gaan we nu eens massaal in protest tegen onze verderfelijke uitzethobby. Je ziet zoveel van dat soort uitwassen…


  ⚠️ Meld

 5. Interesseert dat soort nieuws je, Dick? Ik vind de politieke en maatschappelijke staat van dienst van Hermans schokkender dan dit. Moet ie zelf weten.


  ⚠️ Meld

 6. Jazeker Dame, een erotisch getinte roddel op zijn/haar tijd is aan mij wel besteed. Kreeg bevestigd van iemand met macht dat macht idd erotiseert. Meestal raakt de vrouw in de ban van de man met macht. Zo hebben mij diverse affaires enorm verbaasd…hoe kun je je zo laten verleiden: Clinton-Lewinski, Kennedy, Berlusconi (helemaal triest trouwens), Dominique Strauss-Kahn, Oudkerk, Linschoten, 1 van de 2 broers Depla met die VVD-mevrouw in een Limburgs fietsenhok en zo zijn er nog vele voorbeelden. Ook van mensen hoog in de wetenschap overdag maakten de Stijllozen het nog iets bonter


  ⚠️ Meld

 7. @ Dame, 10:26 overigens gepost omdat het vermeend vriendjespolitiek betrof (Kamerzetel geloof ik) door een ex-burgemeester van Zwolle. Dat laatste was de reden waarom ik het hier postte.


  ⚠️ Meld

 8. @Dame, beetje late reactie, maar vind het echt triest dat deze jongeman het land uit moet. En inderdaad @Bernard wanneer houden ze hier eens mee op.


  ⚠️ Meld

 9. Dick, Dick. Macht erotiseert, dat klopt. Geld en roem ook. Kijk maar eens naar de dames van rijke mannen. Wat die mannen omgekeerd in die vrouwen aantrekt weet ik niet, want de meesten komen niet bijster slim over. Kennelijk zijn de eisen van die mannen net zomin hoog.:)
  Ik deel overigens niet je mening over ál die mannen die je noemt. Enkelen daarvan zijn zeer charismatisch en daarmee aantrekkelijk voor veel vrouwen. Clinton bijvoorbeeld en ook Paul Depla is een man met uitstraling. Straus-Kahn is een geval-apart. Hij gebruikte dwang. Zelf vind ik Rick van der Ploeg, een onverbeterlijke womanizer, een griezel.
  Maar goed zoals gezegd is de keuze van mannen ook lang niet altijd te begrijpen. Dan is vallen op geld, misschien rationeler.;D


  ⚠️ Meld

 10. Macht, geld en roem erotiseert misschien velen. Maar velen ook niet. Mag mijzelf (en veel bekenden/vrienden etc) bij de laatste groep rekenen. Dus dat kennelijk-verhaal geldt hier niet voor. Vind het wel leuk om een greep uit al die “geld-, macht-, status-, roem- en aanzienkickers” te volgen in hun “gepruts”.


  ⚠️ Meld

 11. Dick, klinkt mooi wat je zegt, maar ik denk dat jij (en ook jouw vele bekenden/vrienden) het ook wel bijzonder zou vinden wanneer je een BN-er ontmoet en een handje van hem/haar krijgt. Er zijn maar weinigen die dat volstrekt koud laat. Zeker wanneer het iemand is die je bewondert, waar je respect voor hebt oid.  ⚠️ Meld

 12. Die cd van John Fogerty heb ik gisteren met veel plezier gedraaid in de auto onderweg, vooral het nummer Fortunate son met de Foo fighters is een lekkere stevige binnenkomer, foi foi toch wat een lekkere bak herrie zo vroeg op de morgen (was om 7 uur op de weg)


  ⚠️ Meld

 13. Heel fijn, ik werd vooral geraakt door de uitvoering van Someday never comes vorige week, maar dat eerste nummer, wat’n binnenkomerT!


  ⚠️ Meld

 14. Nog even doorbikkelen dus. Ik vind het voetballoos tijdperk ook al wel een beetje vakantie. Dus die Afrikacup kan me gestolen worden. En dankzij de dopingaffaire is de interesse in de Tour ook minimaal. Heerlijk.


  ⚠️ Meld

 15. Ik hoop dat ze vanmiddag op gepaste wijze afscheid nemen van Patrick Kouma, die volgens de kranteberichten morgen na een verblijf van 10 jaar hier gedwongen vrijwillig naar Togo vertrekt. Een jongen die hier vele vrienden heeft gemaakt en goed bekend is bij BQ.


  ⚠️ Meld

 16. Dame, en bij SV Zwolle, was hij ook een graag geziene goedgehumeurde jonge man. Ik hoop inderdaad dat het hem goed gaat daar in Togo. En dat wanneer hij da wil hem lukt om terug te komen naar Nederland.


  ⚠️ Meld

 17. Een ronduit bezopen situatie Dame en Ingrid, helaas weet ik uit persoonlijke ondervinding hoe rigide de IND te werk gaat. 🙁


  ⚠️ Meld

 18. Vandaag hoorde ik 2 vrouwen met elkaar praten, allebei met een par kleine kinderen aan de rokken. De ene vertelde dat de vader van haar kinderen niet naar Nederland mag komen en dat ze al 8 jaar getrouwd zijn. Ze was pas bij hem op bezoek geweest, waarna haar kleinste thuis voor het eerst “papa” zei. “Dit is wat God wil”, zei ze nog. Zo triest. Wat is er toch aan de hand in dit land? Medemenselijkheid en mededogen lijken steeds verder te zoeken.
  Patrick ken ik ook, van een andere voetbalclub. Een ontzettend vriendelijke jongen. Ik hoop dat hij legaal kan terugkeren naar Nederland, naar zijn vriendin.


  ⚠️ Meld

 19. Maar ff zo, anders zijn ze zo weer weg
  http://www.sigmund.nl over mannen.
  http://www.loesje.nl (Loesje van de dag ook gelinkt onder mijn naam) over vrije tijd in een park.

  Opvallend: BBC biedt excuses aan voor seksistisch sportcommentaar
  Verslaggever over tenniskampioen Marion Bartoli: “Zou haar verteld zijn dat ze nooit een lekker ding zal worden?”  ⚠️ Meld

 20. Zo direct op Radio 1/Radio Tour de France “Opnieuw gedoe over nieuwe Kuip”

  Nieuwe Kuip op losse schroeven Nieuwe Kuip op losse schroeven 9 juli 2013 (NOS-Radio 1-Journaal – NOS)
  Het plan voor een nieuw Feyenoordstadion is onzeker geworden. Donderdag stemt de gemeenteraad in Rotterdam over de financiering, maar collegepartij D66 besloot maandagavond om unaniem tegen te stemmen. De oppositie moet het plan nu aan een meerderheid helpen, maar dat lijkt onhaalbaar. U hoort Salima Belhaj, fractievoorzitter van D66.  ⚠️ Meld

 21. De gelinkte radio 1 uitzending moest nog komen. Net geweest. Ze noemden van den Herik als iemand die het met Peper eens was. D’66 dreigt donderdag tegen nieuwbouw te stemmen. Is toch coalitiepartij. Zou waarschijnlijk (volgens Peper) niet voor een crisis in de raad zorgen. Da’s nieuws van gisteravond laat. Beide berichten zijn dus zo oud nog niet.


  ⚠️ Meld

 22. Enkele passages die mij het meest aanspreken…

  Van den Herik laakt idee Nieuwe Kuip

  De Kuip is toe aan een update, maar het is onzin om een nieuw stadion te bouwen aan de Maas. Daarmee plezier je alleen de mensen die er geld aan verdienen, terwijl de supporters niet van een nieuw stadion profiteren.

  In een open brief stelt Van den Herik veel vragen over de plannen om een nieuw stadion te bouwen. Zo vindt hij dat er te weinig informatie is om een weloverwogen beslissing te nemen, ontbreekt het bouwkundig plan en is het volstrekt onduidelijk wat er met de oude Kuip moet gebeuren als er een nieuwe voetbaltempel uit de grond wordt gestampt.
  Verder zullen de supporters niet blij zijn met een nieuw stadion en zal ook de voetbaltak van Feyenoord geen financiële impuls krijgen door het bouwen van een nieuw stadion, zo vermoedt Van den Herik op basis van de gepresenteerde cijfers. ⤸Wie plezieren we met een nieuw stadion? Simpel antwoord: iedereen die aan de totstandkoming van een nieuw stadion verdient.⤝
  Bovendien is steun vanuit de gemeente ⤸misdadig⤝, aldus Van den Herik. ⤸Er is immers sprake van een groot financieel tekort bij de gemeente Rotterdam en veel onzekerheid over behoud van banen en daaruit voortvloeiend het gevaar van sociale onrust in de stad⤝, schrijft de 69-jarige oud-voorzitter van de Rotterdamse voetbalclub.
  Volgens hem is een opknapbeurt voor de huidige Kuip voldoende.


  ⚠️ Meld

 23. Nieuws…Toch crisis in de coalitie van 010? Van NOS.nl:

  Nieuwe Kuip verdeelt coalitie
  Toegevoegd: dinsdag 9 jul 2013, 10:43

  Coalitiepartners PvdA, VVD en CDA in Rotterdam zijn kritisch over een verdere samenwerking met D66.
  Zij vinden dat de partij op eigen houtje optreedt door tegen het plan te stemmen voor een nieuwe Kuip. Daarmee lijkt een scheur te zijn ontstaan in het Rotterdamse college.

  Donderdag neemt de gemeenteraad een beslissing over de bouw van een nieuw Feyenoordstadion. D66 stemt dan tegen het plan, omdat de partij vindt dat er te veel risico’s zijn verbonden aan de bouw van het nieuwe stadion. De overige coalitiepartners zijn juist voor de bouw, maar hebben geen meerderheid in de gemeenteraad.

  In het NOS Radio 1 Journaal zei CDA-fractievoorzitter Wubbo Tempel dat D66 weer eens laat zien dat ze een lastige coalitiepartner zijn. Op de vraag of de coalitie het zal redden, zei Tempel: “Dat zullen we zien.”

  De PvdA in Rotterdam noemt D66 een eigenzinnige partij. “Of het gevolgen heeft voor de coalitie, laat ik aan onze fractievoorzitter over”, zegt PvdA-raadslid Tom Harreman. “Vast staat dat D66 de deur heeft dicht gehouden voor gezamenlijk overleg over de Kuip. En een coalitie is toch een kwestie van samen uit, samen thuis.”
  —–
  Kan mijn concentratie er nog net bijhouden want op Radio 1 is een interessante (soms komische) Mees-nawee-analyse/beschouwing.


  ⚠️ Meld

 24. Ajax heeft het Deense talent Markus Bay overgenomen van Brondby IF. De zestienjarige aanvallende middenvelder tekent voor drie jaar bij de regerend landskampioen.

  Ajax heeft nu zeven Denen in dienst: Lucas Andersen, Nicolai Boilesen, Viktor Fischer, Christian Eriksen, Lasse Schöne, Christian Poulsen en Bay.

 25. We hebben het hier nog niet over gehad

  Er is mogelijk een nieuwe gas- en olievoorraad ontdekt in het Nederlandse deel van de Noordzee waar voor miljarden euro’s aan olie en gas te halen is. Dat blijkt uit eerste seismische gegevens die het Nederlandse bedrijf Fugro de afgelopen jaren van de bodem van de Noordzee verzamelde.

  en over een nieuwe NL-directeur van Shell en de megasalarissen in NL http://financieel.infonu.nl/geld/29553-topsalarissen-in-nederland-dit-verdient-een-ceo.html

  en over het feit dat Peter van Bruggen (o.a. Weeshuis van de hits) met pensioen gaat.


  ⚠️ Meld

 26. We hebben het hier nog niet over gehad

  Er is mogelijk een nieuwe gas- en olievoorraad ontdekt in het Nederlandse deel van de Noordzee waar voor miljarden euro’s aan olie en gas te halen is. Dat blijkt uit eerste seismische gegevens die het Nederlandse bedrijf Fugro de afgelopen jaren van de bodem van de Noordzee verzamelde.

  en over een nieuwe NL-directeur van Shell en de megasalarissen in NL http://financieel.infonu.nl/geld/29553-topsalarissen-in-nederland-dit-verdient-een-ceo.html

  en over het feit dat Peter van Bruggen (o.a. Weeshuis van de hits) met pensioen gaat.
  —-
  Wel (heel kort) over dit feit (stukje door Judith Valentijn):
  5 levenslessen uit Heleen Meesgate….op Joop:
  1. Vrouwen zijn golddiggers en lelijke mannen kunnen niet aantrekkelijk zijn
  2. Ontzettend veel mensen zijn helderziend
  3. Vrouwen masturb*ren niet en niemand heeft ooit na*ktfoto’s van zichzelf gestuurd
  4. Vrouwelijke stalkers zijn ge*l, mannelijke stalkers zijn eng
  5. Niemand is ooit gekwetst door een ex en is ver gegaan om hem/haar terug te krijgen


  ⚠️ Meld

 27. Feyenoord wil niet meer met het AD praten. Voor mij nieuws, voor een ander misschien oud-nieuws. AD bedrijft ‘actiejournalistiek’ gelijkend aan TTTTT tegen de km-heffing (volgens de prater nu op radio 1).


  ⚠️ Meld

 28. Tuurlijk niet, maar het hele gedoe omtrent HNS wordt omgeven door een waas van geheimzinnigheid en laten we wel wezen, ik vertrouw bankiers en aannemers (bouwers) voor geen meter, die zitten er alleen voor hun eigen gewin, mag best, maar als alle risico’s niet zorgvuldig zijn overwogen en als de verdeling van investeringen en opbrengsten niet goed zijn gedaan zou ik me als Feyenoord wel drie keer bedenken voordat ik instemde met dergelijk grote investeringen. ook als gemeente Rotterdam zou ik hieraan niet mee willen werken voordat er volledige duidelijkheid is gegeven.


  ⚠️ Meld

 29. Dick, die ^ zit boven de 6. Eerst met shift6 en dan de letter die je wilt: â, ê, î. Met de trema werkt het op eenzelfde manier. Dat zijn de aanhalingstekens, toets rechts van de puntkomma: ë, ï etc. Dus vanaf nu kun je het ook.;)


  ⚠️ Meld

 30. Trema had ik onder controle, dakje gebruik ik nooit. Besef nu dat Joppuh ze wel vaak gebruikt zal hebben, toch maar eens geprobeerd dâk 😀


  ⚠️ Meld

 31. Ik lees ze liever dan dat ik ze hoor, Dick. Behalve wanneer je accent gebruikt als equivalent voor dialect dan hoor ik het liever dan dat ik het lees.


  ⚠️ Meld

 32. Kennelijk vraagt ik me dat alleen maar af, ik lees er in ieder geval nergens wat over: De auto die die wolf in de Noordoostpolder aanreed had toch moeten stoppen. Doorrijden na een ongeval is toch strafbaar? Bovendien zal hij schade gehad hebben. Hoe doe je dat met de verzekering? Verder kan ik me voorstellen dat er kranten zijn die best benieuwd zijn naar zijn verhaal.


  ⚠️ Meld

 33. Bernard, dat vroeg ik me nu ook af. Asogedrag. Misschien dat diegene zich nu voor het hoofd slaat, want als ik de discussie bij RTV Oost volg, dan leidt het vinden van de eerste wolf in Nederland sinds achttienzoveel, tot eeuwige roem.
  Ik hoorde een boswachter op de radio die al enige tijd sporen heeft gezien van wolven, een aangevreten ree en pootafdrukken.
  Het verhaal dat de wolf in Nederland komt hoorde ik jaren geleden al van een jager. De wolven rukten op naar de grens en het was een kwestie van tijd. Wolven hebben iets spannends, vooral dankzij sprookjes. Ben wel blij dat ik geen Peter heet, of Roodkapje. 🙂


  ⚠️ Meld

 34. Fan van Kenny van Hummel, nu bij het tourjournaal, met zijn heerlijke Betuwse accent. Jammer dat hij niet meerijdt dit jaar.


  ⚠️ Meld

 35. Een ander geluid in de aanloop naar de stemming morgen

  Uit een enquête van het AD blijkt dat 56 procent van de Rotterdammers tegen de bouw van een nieuw Feyenoord-stadion is. Slechts 31 procent ziet de plannen zitten, terwijl 13 procent het nog niet weet. Onder de supporters van Feyenoord is een meerderheid (56 procent) wel voorstander van een nieuw stadion. Seizoenkaarthouders zijn nog enthousiaster. Van hen wil 74 procent hun club toejuichen in een nieuwe accommodatie. Op de achtergrond is er ondertussen een politiek spel gaande in Rotterdam. Als de gemeenteraadsfractie van Leefbaar Rotterdam morgen instemt met de plannen (een lening van 165 miljoen euro voor het nieuwe stadion), is de kans groot dat een deel van de achterban de benen neemt.

  Het AD heeft gepeild dat 34 procent van de achterban van Leefbaar Rotterdam volgend jaar op een andere partij zal stemmen wanneer de plannen goedgekeurd worden. De partij laat zich echter niet van de wijs brengen. ⤽’Het wordt echt een beslissing op de inhoud⤝, zegt fractieleider Ronald Schneider.

  Feyenoord zelf plaatste een open brief met tien redenen waarom er wel een nieuw stadion moet komen.  ⚠️ Meld

 36. nee nog niet doeksn, ik ga pas als iedereen alweer terug is en het weer lekker druk is op de Nederlandse wegen, ik vind het nu heerlijk rijden van en naar mijn werk.


  ⚠️ Meld

 37. ‘Onze Tim’ in het nieuws bij TV Twente. Jammer dat zijn verhaal niet aan WLZ gegeund werd.

  Twee jongens uit Kampen en Wezep proberen vandaag alle provinciehoofdsteden en hoofdstad Amsterdam met de trein te bezoeken. Ze willen met deze race aantonen dat de NS nog helemaal niet zo slecht is.

  Er zijn vaak genoeg klachten van de vertragingen bij de NS. Gerald van Dijk en Tim Lagerburg uit Kampen willen zelf ervaren of er eigenlijk wel veel vertragingen zijn. Ze gaan daarom vandaag langs alle hoofdsteden van de twaalf provincies van Nederland en de hoofdstad Amsterdam.
  De jongens zijn vanochtend aan hun reis begonnen op station Zwolle. Ze verwachten om 22.13 uur weer terug te zijn in Zwolle. Tot nu toe hebben ze nog geen echte problemen gehad. Wel kwamen ze met drie minuten vertraging aan in Maastricht, maar ze konden wel op tijd overstappen naar de andere trein. De reis is te volgen via hun Facebook-pagina: https://www.facebook.com/1d13c.


  ⚠️ Meld

 38. Mariane, ik had het bericht wel gelezen bij RTV Oost, maar niet gerealiseerd dat het om “onze” Tim ging. Heb geen Facebook, dus ben benieuwd of het de heren gelukt is om alle provinciehoofdsteden aan te doen. Geinig experiment. Tim woont uit Kampen en dat valt buiten het bereik van WLZ. Ik hoop dat hijzelf een verslagje schrijft en hier publiceert.


  ⚠️ Meld

 39. Leuk nieuws over Tim, ben benieuwd hoe het afloopt. Aleen is dat wat ze doen wel realisctisch, in de zomer op zaterdag terwijl het grootste deel van Nederland al vakantie heeft.

  Daag ze uit om het op een door de weekse dag in de winter/herfst te beginnen rond 7.00 uur s’morgens ben benieuwd, hoe het dan verloopt.

  Maar het blijft een leuke actie.


  ⚠️ Meld

 40. Bericht door Dame, op 12 juli 2013 om 18:02
  Is ie kaal dan, Positievo?smilies/wink.gif

  Is niet zo belangrijk @Dame, het gaat om de streken.:(


  ⚠️ Meld

 41. O.a. Fundatie. Ik was er nog niet geweest, dus dat moest een keer gebeuren. Heb ook nog gezocht naar de Hotspot.:) Wat is Zwolle toch mooi. Als je goed rondkijkt, zie je allemaal details die je normaal niet opvallen. Maar helaas, geen idee nog waar ik de Hotspot moet zoeken.
  Jij bent bij Muziek in de Tent geweest? Wie speelde er?


  ⚠️ Meld

 42. Naam van de band weet ik eigenlijk niet. Was jazz achtige muziek. Was op zich wel leuk. Maar niet helemaal mijn muziek. Maar het gezelschap, weer en sfeer op het plein maakte veel goed.

  Hoe vond je de fundatie.


  ⚠️ Meld

 43. Die fototentoonstelling van Henket sprak me niet zo aan. Het uitzicht vanuit het oog is geweldig, maar de verdiepingen in het ook, vind ik wat benauwend. De vaste collectie vind ik erg mooi. Voor het pleintje zaten veel mensen op het terras en speelde enkele Oosteuropeanen accordeon. Gaf een Parijs’ sfeertje. Leuk.


  ⚠️ Meld

 44. @Dame en @Bernard, zo zie je maar weer, smaken verschillen. Gelukkig maar.
  Vond zelf Henket ook niet geweldig. Maar Krabbé wel.


  ⚠️ Meld

 45. Volgende keer beter, Joppuh. Gaat je dochter niet mee naar Stapp’s?
  Woont ze nu weer in Nederland of zit ze nog in Spanje?


  ⚠️ Meld

 46. Een paar uur geleden stonden ook een paar van die oost-europese types hun muzikale kunsten ten toon te spreiden toen ik aan een heerlijke zalmmoot zat te peuzelen bij Brasserie Janssen op de Nieuwe Markt. Na een of twee muzikale noten kwamen ze al snel schooien om wat eurootjes. Wat een verrijking. 😮


  ⚠️ Meld

 47. goedenmorgen.
  Dame, ze is eind november al teruggekomen uit Spanje, woont weer in amsterdam bij moeder maar gaat over 2 weken voor een vervolcursus naar Barcelona voor 4 weken. Daarna in september begint haar laatste studiejaar in Utrecht.


  ⚠️ Meld

 48. Van haar komt de legendarische oneliner… “pap, ik ga niet naar zo’n paupercafe!”

  Haha, dochterlief heeft zo haar eigen voorkeuren. 😉


  ⚠️ Meld

 49. Voor wie het nog wil weten, dep leelieste van afgelopen zaterdag was:

  TITELARTIEST
  Brand new CadillacVince Taylor and the Playboys
  Pay dayRory Block
  No other babyDickie Bishop and his Sidekicks
  Just when we start makin’itTower of Power
  My baby dollMike Berry and the Outlaws
  Cherry red wineWalter Trout
  If you need meDave Sampson and the Hunters
  House of the rising sunTim Hardin
  Walk awayShane Fenton and the Fentones
  Matty GrovesRed Herring
  DannyMarty Wilde and the Wildcats
  Stormy MondayPaul Rose
  Move itCliff Richard and the Drifters
  End of the worldNancy Sinatra
  Riot in cell block no 9Wee Willie Harris
  Just as I amWalter Trout
  Shakin’ all overJohnny Kidd and the Pirates
  The tattooed womanSam Baker
  Halfway to paradiseBilly Fury
  The peoples bluesPopa Chubby
  Dream loverDuffy Power
  Little by littleGoofy and the Regulars
  Lonely blue boyVince Eager
  Have mercyFrida and the Coolants
  WendyJohnny Gentle
  Good to see you smile againToo Slim and the Taildragger’s
  Come on let’s goTommy Steele
  When Luther played the bluesWalter Trout
  I’m Henri the Eight I amJoe Brown
  Without herSlaid Cleaves
  Betty BettyDickie Pride
  I’m worriedTail Dragger
  Miracles are happening to meNelson Keene
  That’s how I walkStephen Fearing
  He’ll have to staySally Kelly
  Strangers in our houseJoe Louis Walker


  ⚠️ Meld

 50. Haha, Joppuh, je dochter is wel uitgesproken. Stapp’s heeft ook wel een hoge drempel voor de niet-ingewijden, vind ik. Ik zou er ook niet zo gemakkelijk naar binnen stappen als er geen bekenden zitten.


  ⚠️ Meld

 51. Schooien is een onaardig woord, Assie, voor mensen die met muziek op straat proberen een beetje geld bij elkaar te verdienen. Hun muziek geeft een leuke sfeer op een zomerse dag. Een van die twee muzikanten ken ik. Aardige vent die ook redelijk overweg kan met de accordeon.


  ⚠️ Meld

 52. Ik mis op WLZ het nieuws dat het storm loopt bij De Fundatie: al bijna 50.000 bezoekers sinds de heropening. En een aardige omzetstijging voor de middenstand. Ik hoop dat het een blijvend effect is en geen tijdelijke opleving door alle reclame.


  ⚠️ Meld

 53. De Fundatie maakt zeer doelgroepgerichte reclame.
  Alleen dat toont al aan dat men het spelletje doorheeft.
  Uiteraard is ook mijn joviale vrind H.J., tevens de op één na best geklede man van Zwolle, het volledig met mij eens:

 54. Ja, die is leuk! Het liedje bestond al een half jaar, maar deed niet veel. Nu ze er een clip bij hebben gedaan is het opeens een hit.


  ⚠️ Meld

 55. Klopt Dick. Linkerrijtje is er nog wel, maar als je niet ingelogd bent kun je niet meer zien hoeveel gasten en leden online zijn. Dat kon je eerder wel zien!


  ⚠️ Meld

 56. Dat moet PEC volgend seizoen nog maar zien te halen, JanD!;D Geef ze goede kans, maar dat is meer door supportershart dan door kennis ingegeven.:)


  ⚠️ Meld

 57. Saaie bende hier. Kunnen we elkaar niet vast voor het hele jaar groeten en hier weer gewoon wat gaan ouwehoeren. For old times sake?


  ⚠️ Meld

 58. Ha, dat klinkt als een goed begin van het nieuwe seizoen, JanD. Onze grootste vijand ten zuiden heeft vorige week van AZ gewonnen. Bijzonder, maar ze weten natuurlijk wel waar ze hun Waterloo zullen krijgen.:)


  ⚠️ Meld

 59. Eerst maar eens enkele plichtplegingen verrichten, daarna een bezoekje brengen aan de prachtige Broerenkerk waar mijn goede vriend Wim Waanders zijn verfijnde smaak en gevoel voor stijl heeft weten te etaleren en dan wellicht nog een alcoholische versnapering op een terras ter afsluiting van deze nu al schitterende dag.

 60. Een fijn plan monsieur JeanJacquesRousseau. het doet mij deugd dat een fijnbesnaard en erudiet persoon als u ook de weg naar de Broerenkerk heeft weten te vinden, al waar uw goede vriend een excellente zaak heeft opgezet.


  ⚠️ Meld

 61. makke bende??? Ook goedenavond, en voor morgen vast goedemorgen en goedemiddag. Zalig kerstfeest, een fijn nieuwjaar en zo voort.;D


  ⚠️ Meld

 62. Gedonder aan ‘de Plas’.

  Vader komt tienerdochter ophalen, dochter wil niet echt, vader pakt dochter bij de arm en de vader wordt vervolgens door tieners tegen de grond gewerkt. Vader komt aardig naar terecht. Ambulance erbij + politie. Vervolgens verschillende verhalen. Ten minste een aanhouding.


  ⚠️ Meld

 63. Ik begrijp het denk ik al. Een eerbetoon aan VRIEND Doeksen.;D Of gaat die je nu als Joppuh aanspreken.
  Of je wilde onderzoeken hoe oplettend wij zijn? Dat valt dan weer mee, of niet?8)


  ⚠️ Meld

 64. Oeps, dan ken ik zeker een paar uitzonderingen/niet mee onderzochten:

  Overijssel braafste jongetje van de klas

  In Overijssel werden de minste leerlingen geschorst of van school getrapt. In Zuid-Holland waren de scholieren iets minder braaf.

  Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Onderwijs, meldt RTV Oost.

  Vorig schooljaar werden slechts 84 van de 68.558 leerlingen in Overijssel langer dan vijf dagen geschorst of van school gestuurd. Ook in het noorden zijn er weinig boefjes. In Groningen hoefden drie leerlingen op de duizend (tijdelijk) hun gezicht niet meer te laten zien op school. In Friesland waren er dat vier op de duizend.

  In Utrecht (acht op duizend) en Zuid-Holland (één op de honderd) zitten de meeste stennischoppers in de klassen.

  Leerlingen worden vooral geschorst of van school gestuurd door fysiek geweld tegen schoolgenoten of het uitschelden van het personeel. Vorig schooljaar werden er in Nederland meer dan 5000 blagen geschorst en 450 hoefden helemaal niet meer terug te komen. Die aantallen zijn de afgelopen jaar redelijk stabiel.  ⚠️ Meld

 65. jazeker wel JanD
  Ik had wat opstart internet verbindingsproblemen met mijn laptop dus ik moest noodgedwongen eerst Derksen op de desktop pc luisteren maar ik ben verwend, dus heb ik snel even de verbinding van mijn alptop hersteld naa eerst wat onderhoud gepleegd te hebben en nu schalt het programma weer vrolijk door de van Bijsterveldspeakertjes heen. En er staat ons nog veel moois te wachten want Caz Lux is de rode draad dus er komt ongetwijfeld nog wat Brainbox voorbij deze ochtend. Helaas er nog geen pleelieste bekend.


  ⚠️ Meld

 66. En ik ben er ook weer, goedenmorgen vrienden en vriendinnen van dit onvolprezen weblog.

  Gisteren kreeg ik overigens een rare mail binnen van iemand die ik niet kende, maar die blijkbaar via WLZ naar mij een bercht had gestuurd. Anderen daar ook last van gehad?


  ⚠️ Meld

 67. Aah, Dame, het was/is een soort van hommage aan mijn vriend doeksn zeg maar, en verder je weet …. een schizofreen is nooit alleen 😉


  ⚠️ Meld

 68. Geen pleelieste dus doen we het af en toe zo maar even als n nummertien aandacht verdient van de muzikale fijnproe vers onder ons!


  ⚠️ Meld

 69. Bericht door JanD, op 20 juli 2013 om 10:07
  Hoop dat ik Assie vanmiddag ook nog ff zie.

  Dat is je gelukt JanD. Ken jij die Tokkies die een tafeltje verderop ruzie zaten te maken ook? Het is allemaal familie van hetzelfde Tokkie-circus.


  ⚠️ Meld

 70. Ken jij die Tokkies die een tafeltje verderop ruzie zaten te maken ook?

  Vaag Assie, vaag. Ik heb ze wel eens eerder gezien. Ging er even heftig aan toe.


  ⚠️ Meld

 71. Volgens Bertus is het vrijwel zeker dat na de verkoop van Chadli Mokhtar naar Twente verhuist.
  Maar laat ze maar goed betalen voor ‘m.


  ⚠️ Meld

 72. Joppeh, 14 december 2013 komen The Highway Rhythm & Blues Gang spelen bij CdeP. Zijn die laatst ook niet bij Stappie geweest?

  Ja, JanD klopt, is wel n aardig bandje.


  ⚠️ Meld

 73. Maar nu ga ik even buiten een eindje fietsen, het is mooi weer en het is nietgeheel ondenkbeeldig dat ik op deze toch even het terras van c de P aan ga doen.


  ⚠️ Meld

 74. Het zal allemaal waar zijn. Maar dat onze ‘reguliere’ medicijnen allemaal zo wetenschappelijk bewezen zijn betwijfel ik. De onderzoeken worden bijna allemaal gesponsord door de fabrikant die de middelen ontwikkelde. En tja, raad es wat dan het eindoordeel is.


  ⚠️ Meld

 75. Ik begin die Bert van Bokhoven steeds meer te waarderen. Hij benoemt dingen die tot nu toe taboe waren:
  Zonder gezin minder familiedrama’s. (Gevaarlijke samenlevingsvorm te lang gedoogd.)[/url]
  Weg met het gezin!


  ⚠️ Meld

 76. @Bernard Reguliere geneesmiddelen worden ook alleen door artsen verstrekt. In Nederland maar ook in België is er een lijst met geneesmiddelen die vergoed worden. Daarop staan de wetenschappelijk bewezen middelen. In Nederland bovendien alleen de goedkoopste. Voor de andere moet worden bijbetaald.
  De maatregel waar ik naar verwees is niet bedoeld om mensen homeopathische geneesmiddelen te ontzeggen, maar om te voorkomen dat niet-artsen die deze middelen voorschrijven, diagnoses missen en daarmee een patiënt een werkend medicijn of behandelwijze onthouden.


  ⚠️ Meld

 77. Hiddink stapt op bij Anzhi

  Guus Hiddink is maandag opgestapt als trainer van Anzhi. Dat meldt Anzhi maandag op de website. De trainer bood zelf zijn ontslag aan en de Russische club stemde daarmee in.

  Hiddink begon in februari 2012 als trainer bij Anzhi.

  Het vertrek van de coach is een verrassing. De Achterhoeker verlengde zijn contract vorige maand nog met een jaar en de nieuwe Russische competitie was pas net begonnen.
  —————————————
  Barca zal toch niet? Of Koetje naar Barca en Guus naar Feyenoord?


  ⚠️ Meld

 78. Tweet van de dag

  zo 21 juli 2013

  Het is weer zomer in Holland. We hebben een officieel door de RIVM gecertificeerd Hitteplan. Straks nog Dorstprotocol en Zweetanalyse.

  Thomas van Aalten  ⚠️ Meld

 79. Nou, phff, wordt tijd voor vakantie. Ditmaal maar niet de zon opzoeken. Ijsland? Iemand daar weleens geweest? Het weer van tegenwoordig kennende kan het ook zo weer omslaan. Dat is wel typisch de laatste jaren, dat het steeds extreem is. Of zijn mijn herinneringen aan het weer van vroeger, gekleurd?


  ⚠️ Meld

 80. Ben ook wel een beetje jaloers op Drama die lekker in de bossen zit. Zal wel een stuk koeler zijn dan hier. Wat dat betreft had ik beter op mijn werk kunnen blijven. Lekkere airco.  ⚠️ Meld

 81. ha die Dame; ’t scheelt idd een jas:P We houden het hier in ’t bos prima dooi.
  Wat wordt het straks: fietsvakantie naar IJsland?;)


  ⚠️ Meld

 82. Vind dat het nog wel mee vallen. Denk dat de komende dagen, na de regen het veel klammer zal aanvoelen.
  Lekker deze zomer.:)


  ⚠️ Meld

 83. Goedenmiddag, bij deze alvast de pleelieste voor mur’n! 🙂

  TITELARTIEST
  Will you love me tomorrowWilliam Bell
  What makes a man wander Paul Ansell
  CupidOtis Redding
  Minutes seems like hoursToo Slim and the Taildraggers
  Need your love so badRuby Johnson
  DriveawayThe Wynntown Marshals
  I’ve never found a girlEddie Floyd
  Letter from a friendBlues Traveler
  I could never be presidentJohnnie Taylor
  Too lateAngela Strehli
  Open the door to your heartLittle Milton
  17 miles to goEugene Hideaway Bridges
  When something is wrong with my babyKim Weston
  Liquor and drugsMark Dufresne
  I’ve been lonely for so longFrederick Knight
  Don’t touch meKim Wilson
  Stay baby stayJohnny Daye
  Whatever it takesThe Wynntown Marshals
  Move overThe Soul Children
  Oh, VirginiaRobben Ford
  Crossing over the bridgeInez Foxx
  No more cryingLloyd Jones
  The fault is not in meSylvia and the Blue Jays
  Purple rainLucky Peterson
  Shouldn’t I love himMable John
  It’s a man’s man’s man’s worldTrampled Under Foot
  All at onceTy Karim
  Change of heartThe Wynntown Marshals
  It’s hard to explainRay Agee
  Low down dirty bluesJoe Louis Walker
  Tough competitionJimmy Ellis
  Blues for my babyWalter Trout
  There wil be some changes madeCry Baby Curtis
  You’re breakin’my heartOtis Rush


  ⚠️ Meld

 84. JanD, het lijkt wel of iedereen met vakantie is.;)

  Maar goed, de barbecue dan. Ik vind er weinig verkeerds in die brief staan. Gewoon een beetje normaal met elkaar omgaan. Maar daar schort het bij sommige mensen soms aan.


  ⚠️ Meld

 85. Maar vind het wel stimatisend, dat deze brief alleen in de Indische buurt wordt rondgestuurd.
  Ik denk dat het olie op het vuur gooien is. Maar misschien heb ik het wel mis. Laten we het hopen:D


  ⚠️ Meld

 86. Goedemorgen!!! Vandaag 37 graden zegt men. Speciaal voor mijn verjaardag? Voor ieder jaar 1 graad? Dan is het maar goed dat ik geen 45 geworden ben…


  ⚠️ Meld

 87. O nee Eva, dit is een hond van kennissen uit Arnhem die nu met vakantie zijn en waar ik op pas.

  Dat verhaal van die aspirant geleidehond gaat niet door. Ik heb drie weken geleden een heel gezellig kennismakingsgesprek gehad, maar vorige week kreeg ik toch bericht dat ze geen beroep op mij zullen doen. Jammer, maar dat is hun keuze.


  ⚠️ Meld

 88. Niet expliciet. Maar ook tijdens dat gesprek waren we het wel eens dat het voor mij alleen moeilijker zou zijn dan voor een echt gezin, omdat je elkaar dan kunt vervangen. Hoewel dat op zich geen reden hoeft te zijn denk ik dat dat wel een belangrijke rol gespeeld heeft. Een stukje uit de brief:

  Zoals u medegedeeld is tijdens het bezoek van één van onze medewerksters, hebben wij door onze oproepen in de media een zeer groot aantal aanvragen van aspirantpleeggezinnen ontvangen.
  Hierdoor verkeren wij in de luxe positie een strenge selectie toe te passen en vanwege de hoge eisen die aan een geleidehond gesteld worden, is die selectie ook noodzakelijk… (Enz.)

  Op zich vind ik het ook niet zo heel erg, want er werd nogal wat van je gevraagd. Ik moest er echt dingen voor inleveren. De eerste paar maanden zou de schaakclub onmogelijk zijn. En echt lange wandelingen zouden ook even niet meer kunnen. En die heb ik nu weer terug. Het was wel een mooi doel geweest waar ik die offers voor over had gehad. Misschien had die consulente daar ook wel twijfels over.


  ⚠️ Meld

 89. Ik denk, Bernard, dat ze, als ze het voor het kiezen hebben, liever kiezen voor een gezin met basisschoolkinderen. Dat hoor je wel vaker…

  @Ingrid; Ik ben nu 25 weken. Gisteren was niet tof. Een paar boodschappen gedaan maar verder mezelf in huis opgesloten met ramen, deuren en gordijnen dicht. En dat op mn verjaardag!!
  Vandaag was een verademing!! We hadden vrienden op bezoek en konden heerlijk in de tuin zitten. Morgen met familie.

  Met de kleine knul gaat het volgens mij erg goed. Het wordt wel een voetballertje, denk ik. Hoewel hij zich ook heel rustig kan houden gelukkig. Ik denk dat we er qua naam al wel uit zijn. Jullie moeten nog ff een ongeveer 15 weken wachten, want de naam houden we tot die tijd voor ons zelf…


  ⚠️ Meld

 90. @Bernard, ik denk dat wat Eva zegt wel een één van de redenen kon zijn. Dat ze kiezen voor een gemiddeld gezin.

  Fijn Eva dat het verder goed gaat met jullie, en dat het een jongen wordt, dat wist ik nog niet. Logisch dat je gisteren je dag niet had (wie wel). Dus normaal gesproken zou je half december uitgerekend zijn.
  Vorig jaar was dat zo met @Natasha is haar kleine meid niet rond 9 december geboren.


  ⚠️ Meld

 91. Bernard, het gaat vooral om de hoeveelheid gebruikt water. Hoe minder, hoe beter. Alfa scoort zo laag omdat ze geen gegevens hebben doorgegeven (klik er maar eens op, dan komt er meer info). Overigens weet ik niet of het gebruik van mineraalwater per definitie duurzamer zou zijn. Dat wat je in de winkel koopt zeer zeker niet vanwege de productie van plastic flessen, vervoer ervan en het afval. De andere brouwers pompen het water ook op, alleen niet uit een erkende bron.


  ⚠️ Meld

 92. @Ingrid zuid-Engeland, Kent, Dorset, Cornwal. Lekker weer, leuke mensen en genoeg te zien.
  Ik schakelde te laat in voor de wedstrijd. Staat nu 1-2. Wel een ruwe wedstrijd.


  ⚠️ Meld

 93. @Dame, klinkt goed. Jullie hebben ook best goed weer gehad.
  Het is inderdaad een pittige wedstrijd, Zwolle heeft hem zeker nog niet gewonnen. Integendeel op het moment.


  ⚠️ Meld

 94. Ze zijn wel sterker dan heracles, vind ik. Alleen het afmaken met een goal lukt nog niet zo. De eagles staan ook voor met 1-0 tegen ADO. Ben benieuwd hoe ze het gaan doen in de eredivisie.


  ⚠️ Meld

 95. Nee, vakantie zal er voorlopig wel niet in zitten. En heb verder geen plannen, voor andere uitstapjes. Zien het wel. Verveel me nog lang niet. Lekker een beetje buiten zitten lezen. In de tuin bezig en wat andere achterstallige klusjes in huis doen. En gewoon even het idee niets moet alles mag is al een lekker gevoel.:)


  ⚠️ Meld

 96. Inderdaad net op tijd. Maar we stonden er toch maar even.
  Nee @dame ik mag geen vieze woorden zeggen. Dus ik vertel niet wie daar staan.


  ⚠️ Meld

 97. Mooie reportage, gister in een late Studio Sport, over Go Ahead Eagles. Vroeger wel eens geweest. Het stadion heeft wel wat bijzonders. Jammer van al die vaak door haat onderbouwde duidingen van clubs over en weer. Gebuikte zelf ook “Feyenooit”, maar dat las Joop liever niet meer. Ook goed.


  ⚠️ Meld

 98. @bernard, ja dat krijg je wanneer een “publiek”persson overlijd. Vind het vandaan prima. Maar het zal tot aan de begrafenis wel door gaan.


  ⚠️ Meld

 99. Ik wel, en het is inderdaad een crime. Gelukkig had ik het van te voren gelezen. Maar in de uitnodiging die we kregen stond hier niets over vermeld. Alleen dat door de verbouwing e.e.a wat langer kon duren.

  Met mijn moeder, met de auto naar het ziekenhuis. Daar de auto geparkeerd. En op zoek naar het pendebusje. Er reden 2 busjes, waar je met 6 personen in kunt. (dus 3 patiënten met hun begeleider) we hebben 2x moeten wachten voordat we mee konden.
  Eerst iedereen er uit, gaat natuurlijk langzaam. De chauffeur komt handen te kort, met helpen. Eerst mijn moeder het busje in helpen, die ook zeer slechtziend is. Ondertussen stapt de rest achter je in. Zelf er weer uit rollater in klappen.
  En op de terug weg weer net zo. De rontonde voor het ziekenhuis, is niet groot, en alles stopt daar, was niet echt duidelijk waar het pendelbusje stopte, werd niet aan gegeven.
  Ondertussen stopte er links en rechts auto’s, taxi’s enz.kortom een chaos.
  Volgende keer stap ik bij mijn moeder in de taxi die ons keurig voor bij het ziekenhuis afzet. Omdat mijn moeder slechtziend is mag er altijd een begeleider mee met de taxi. Dus dat doen we de volgende x maar.

  In het ziekenhuis zelf was de begeleiding overigens perfect, er liepen vrijwilligers in overvloed.Die je uitstekend van dienst waren.


  ⚠️ Meld

 100. Morgenavond straatfestival, ik ga naar de Pul, acceptabele muziek, niet te druk daar en gewoon lekker Hertog Jan bier uit een GLAS! 🙂


  ⚠️ Meld

 101. Dat is een groot voordeel, Joppuh. Ik blijf maar vasthouden aan de traditionele spelling. Anders raak ik (ook) in de war.;D
  Fijne vakantie gehad, of moet die nog komen? En Doeksen, weer naar je vertrouwde plekje bij onze oosterburen?


  ⚠️ Meld

 102. Jammer dat het weer zo snel voorbij is, Doeksen. Hoe is het met de rug Kun je alweer aan het werk of nog steeds ziektewet?
  En Joppuh, de wereld is groot. Er zijn zoveel mooie plekken dat het eigenlijk niet uitmaakt waar je heen gaat. Ook hier in Nederland is genoeg te beleven. Alleen het weer is een vervelende factor hier.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.