Premièrefeest Harry Potter film in Buitensoos

Dinsdagavond 23.55 uur ging voor de Zwolse première van Harry Potter, and the order of the Phoenix de deuren van bioscoop de Nieuwe Buitensociëteit open. Reden om er groot feest van te maken. De grote zaal met een capaciteit van ruim 800 zitplaatsen werd getransformeerd tot de eetzaal van Zweinstein.


De Zweinstein-eetzaal…

Het is alweer 3 jaar geleden dat Harry Potter en de gevangene van Azkaban in première ging. Deze film gaf bioscoop Nieuwe Buitensociëteit de reden hun grote zaal om toveren tot eetzaal van Zweinstein. Wegens groot succes heeft de “Buitensoos” besloten dit te herhalen en had daarbij de hulp ingeschakeld van leerlingen van opleiding Cibap. Dezen waren dinsdag de hele dag in de bios bezig om de entree, de hal en de zaal in de ‘Potter-style’ te maken. Ze maakten er een fraai geheel van. In de zaal werden de 250 bezoekers getrakteerd op een première reageerbuis-toverdrankje en hapje.


Een enkeling verkeed in Potter-style…


De toverdrankjes en de hapjes…


Eén van de creaties van de CIBAP-studenten

Harry Potter maakt zich op voor het vijfde jaar op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus.

Bioscoop Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle is de enige bioscoop in Nederland die de mogelijkheid heeft haar bioscoopstoelen voor een gedeelte te verwijderen. Hierdoor en mede dankzij haar uitstraling is deze zaal uitstekend geschikt om zich te laten transformeren tot  eetzaal van Zweinstein.

In “Harry Potter and the Order of the Phoenix” keert Harry terug naar Zweinstein voor zijn vijfde studiejaar. Eenmaal aangekomen merkt hij dat een groot deel van de tovenaarswereld denkt dat het verhaal over zijn laatste ontmoeting met de heer van het Duister een verzinsel is. Harry’s integriteit ligt onder vuur!

Maar dat is nog niet het ergste… De Minister van Toverkunst, Cornelis Droebel, heeft een nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten benoemd: de gemene professor Dorothea Omber.

Het Ministerie van Toverkunst staat vierkant achter de lessen van professor Omber in verwerende magie. De jonge tovenaarsleerlingen leren echter niet hoe ze zichzelf moeten verdedigen. Zijn vrienden Hermelien en Ron overtuigen Harry ervan dat hij zelf het voortouw moet nemen. Ze komen in het geheim met een klein clubje studenten samen die zichzelf ‘De strijders van Perkamentus’ noemt. Harry leert hen hoe ze zichzelf kunnen verdedigen tegen de Zwarte Kunsten. Zo worden de dappere jonge tovenaars klaargestoomd voor het grote gevecht dat hen te wachten staat.

De hoofdrollen worden vertolkt door: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson en Ralph Fiennes. De film wordt geregisseerd door David Yates en is geproduceerd door David Heyman. Harry Potter and the Order of the Phoenix draait vanaf 11 juli in de Nederlandse bioscopen.

Artikel delen:

Reageer