Schatzoeken in Zwolle

Zwolle – Het stadsspel ‘Schatzoeken in Zwolle’, met medewerking van de Zwolse stadsarcheoloog Michael Klomp, kent zaterdag 6 juli om 13.00 haar climax. Die dag ligt de eerste van een reeks schatten namelijk verstopt. Door drie raadsels op te lossen via de speciale facebookpagina kon men achter de vindplaats komen. 

De te vinden schatkist bevat een echt goudklompje dat beschikbaar is gesteld door Puk Timmerman van Veilinghuis de Voorstraat. Degene die de schatkist als eerste vindt heeft recht op de echte schat; €2.500,- aan dinerbonnen, waardebonnen en nog veel meer leuks. Het stadsspel kende al eerdere edities in de jaren 2007 en 2008, maar is geherintroduceerd door organisator Kantoor NUL38. De organisatie weet niet exact hoeveel schatzoekers er komen, maar via Facebook hebben zich inmiddels meer dan 70 schatzoekers aangemeld voor het evenement. Het kunnen er dus enkele tientallen zijn, maar misschien ook wel meer dan honderd. De organisatie laat zich verrassen en biedt de deelnemers die dag in elk geval een hoop vertier met een vleugje geschiedenis.

De gepubliceerde raadsels zijn:

Het eerste raadsel;
Michael Klomp, een vak, een man. Een getal is elf, zes ook. Denk twee keer, dan kom je vast in de buurt. Kun je het bolwerken? Ga niet over grenzen, blijf daarbinnen…

Het tweede raadsel;
daar lag hij ook, 600 jaar. Onze schat niet ver van daar; de spin, of eigenlijk dus de schat in ons web van raadsels. Raak je van de wal in de sloot of pak jij de coe nu bij de hoorns?

Het derde raadsel;

De stenen pijp, een brug naar de vindplaats. Daar op een bankje dan, zaterdag 6 juli om 13.00, 2 ‘orakels’ vlak bij de 12 apostelen. Vraag om raad! 

Artikel delen:

Reageer