Noorderboog en Isala tekenen voor samenwerking

Zwolle – Zorgcombinatie Noorderboog en Isala in Zwolle hebben woensdag 3 juli een samenwerkingsovereenkomst getekend op het gebied van medische intensieve zorg. Met deze overeenkomst is de continuïteit en kwaliteit van de zorg op de Intensive Care in het Diaconessenhuis in Meppel gewaarborgd.

ondertekening_samenwerking_intensive_care_noorderboog_en_isala.jpg 

De maatschap Anesthesiologie & Intensive Care Zwolle heeft een coördinerende rol in de regio, en zal met een team van intensivisten in een roulerend schema op de Intensive Care van het Diaconessenhuis gaan meedraaien. Als een patiënt hoog gespecialiseerde zorg nodig heeft, kan dit plaatsvinden in Isala in Zwolle. Zodra de zorgvraag het toestaat, gaat de patiënt terug naar het Diaconessenhuis. Op deze manier blijven de bedden op de hoog gespecialiseerde Intensive Care in Isala beschikbaar voor de patiënten die dat echt nodig hebben.

Voorzitter Raad van Bestuur van Zorgcombinatie Noorderboog Lidy Hartemink: “Met deze samenwerking geven we vorm aan de optimale beschikbaarheid van de intensieve zorg in de regio Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel."
Artikel delen: