FIFA keurt kunstgrasveld PEC Zwolle goed

Zwolle – Enkele weken geleden is het kuntsgrasveld van PEC Zwolle door de FIFA gekeurd. Middels allerlei verschillende proeven, werd gekeken of de grasmat aan de eisen van de wereldvoetbalorganisatie voldeed. Vorige week ontving PEC Zwolle de officiële bevestiging dat er ook dit seizoen weer gevoetbald mag worden op het veld van GreenFields.

Naast PEC Zwolle spelen vele andere clubs op GreenFields MX voetbalgras. Soortgelijke velden liggen bij Rapid Wien in Oostenrijk, FC Metz in Frankrijk, provinciegenoot Heracles Almelo en de Zweedse kampioen IF Elfsborg. GreenFields heeft in samenwerking met textieltechnologieconcern TenCate een revolutionair nieuwe generatie voetbalgras ontwikkeld. Het veld is nu opgebouwd uit geweven kunstgraspollen. Het is volledig recyclebaar en draagt de naam MX Green Generation.

Vergeleken met  conventionele, getufte kunstgrasvelden maakt de innovatieve weeftechniek een hogere vezeldichtheid van het veld mogelijk, is de binding van de vezels verbeterd en kunnen meerdere vezelsoorten en vezellengtes worden gecombineerd.  Andere voordelen van het GreenFields MX voetbalgras zijn dat spelers dankzij de kunstgraspollen hun voet gemakkelijk onder de bal kunnen krijgen en zo op natuurlijke wijze de bal kunnen trappen. Verder is er haast geen sprake meer van schittering van de zon op het veld dankzij de verminderde lichtreflectie van de vezels. Ook rolt de bal op een natuurlijke wijze en spat er slechts een minimale hoeveelheid infill op.

Artikel delen:

Reageer