Blauwe zone rond Hogeschool Windesheim

Zwolle – Het college van Zwolle heeft het voornemen de blauwe zone voor parkeren in Schellerbroek  in de straten Diasporalaan, Pilotenlaan en Wibergstraat voort te zetten. In de overige straten komt de blauwe zone te vervallen. Dit is de uitkomst van de pilot die het afgelopen anderhalf jaar is uitgevoerd.

 

In de omgeving van Hogeschool Windesheim werden de parkeerplekken voor bewoners en hun gasten, vaak gebruikt door medewerkers van de hogeschool en de kantoren op Hanzeland. Om dit wijkvreemd parkeren tegen te gaan is de proef gestart met het invoeren van een parkeerschijfzone. Bewoners kregen hiervan een ontheffing, andere bezoekers konden hier tussen 09.00 en 14.00 uur maximaal 2 uur staan. Uit de enquête naar aanleiding van de proef en de ervaringen van de bewoners komt naar voren dat de bewoners in de straten dichtbij de hogeschool de blauwe zone graag voortzetten. In de overige straten is hiervoor geen draagvlak en wordt de blauwe zone ingetrokken.

De bewoners zijn per brief over deze uitkomst en vervolgaanpak geïnformeerd. Op 26 augustus is er nog een buurtbijeenkomst waarin de uitkomst nader wordt toegelicht. Daarna worden de stappen gezet om het verkeersbesluit te wijzigen. Er wordt nog gekeken wat een logische grens is in de Pilotenlaan en of de Burgermeester van Walsumlaan aan het parkeerschijfgebied toegevoegd kan worden. 

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Dikke flauwekul!
  Ik hoor ook geregeld klachten over het parkeren (in de parkeerhaventjes!!) aan de Jofferenlaan!

  A. die beste parkeerders zijn alweer weg voordat manlief zn auto dr wil parkeren als ie terugkomt van het werk.
  B. wat heb je nu last van een auto die geparkeerd staat in een parkeerhaventje langs de weg (daar zijn die parkeerhaventjes tenslotte toch voor?)
  C. De auto van manlief zorgt toch ook niet voor overlast als deze voor de woning geparkeerd staat?

  Dus die hele zone: dikke dikke onzin!


  ⚠️ Meld

 2. Bij ons (Albert Cuypstraat) in de straat is ook sinds jaar en dag parkeervergunning. Ik moet zeggen het maakt de straat lekker rustig.

  Een bezoekerspas is ook best goedkoop, dus ik ben voor, zelfs ondanks dat ik zelf geen eens een auto heb. Het zorgt gewoon dat iedereen zijn auto voor de deur kwijt kan. Al is 3 straten lopen zeker niet vervelend voor mij, dat is het wel degelijk voor een aantal straatgenoten. Hiervoor is dus een parkeervergunning nog veel fijner dan voor mij. De bezoekerspas gaat wel eens naar de buren en ook ik heb met de jaarlijkse verjaardag meerdere bezoekerspassen voor mijn bezoek.

  Al met al… nadelen zijn er gewoon niet voor de bewoners, en ik hoorde dat voordat de parkeervergunning was ingevoerd, de straat altijd vol stond met auto’s, en dat je dus op donderdag mooi kon vergeten dat je in de buurt van je huis kon parkeren. Dat is nu gewoon verholpen. Geloof me, zo’n parkeervergunning klinkt een stuk negatiever dan het in feite is.


  ⚠️ Meld

Reageer