VoorleesExpress brengt leesplezier

Zwolle – In september 2013 gaat VoorleesExpress Zwolle van start. Ieder deelnemend gezin wordt gekoppeld aan een voorlezer. Deze vrijwilliger komt een half jaar lang één uur per week bij het gezin thuis voorlezen. Op deze manier wordt het leesplezier vergroot en de taalontwikkeling van de kinderen gestimuleerd. Bovendien krijgen de ouders tips over het voorlezen thuis. Voor het voorleesseizoen van september 2013 tot februari 2014 is de Bibliotheek Zwolle op zoek naar vrijwillige voorlezers én coördinatoren.

De VoorleesExpress is een project waarbij vrijwilligers het voorleesritueel introduceren bij gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar. Zo vergroten zij het leesplezier en stimuleren ze de taalontwikkeling van de kinderen. Een getrainde voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer komt de voorlezer wekelijks bij het gezin thuis, op een vaste avond en een vaste tijd.

Een coördinator begeleidt voorlezers en hun gezinnen. Samen met hen zoekt de coördinator naar manieren om het voorlezen een blijvende plek te geven in het gezin. De coördinator organiseert een aantal voorlezersbijeenkomsten en brengt met de voorlezer drie keer een bezoek aan het gezin.

De VoorleesExpress is een initiatief van het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken, de uitvoering ligt in handen van de lokale bibliotheek. De organisatie is op zoek naar enthousiaste voorlezers en coördinatoren voor VoorleesExpress Zwolle. Geïnteresseerden voor VoorleesExpress Zwolle kunnen zich bij projectleider Linda Voortman aanmelden via deventer@voorleesexpress.nl. Meer informatie is te vinden op bibliotheekzwolle.nl

Artikel delen: