Vrolijkheid in Giethoorn dankzij De Gasthuizen

Zwolle – Het rouw- en trouwkoor van de Sint Jozefkerk in Zwolle Zuid bestaat 43 jaar. In al die jaren zien de koorleden elkaar voornamelijk bij officiële en verdrietige gelegenheden. Voorzitter Dineke Nijkamp vond het hoog tijd om elkaar eens onder vrolijker omstandigheden op informele wijze te ontmoeten.

rouw_en_trouwkoor.jpg

“Dankzij de Gasthuizen konden we elkaar ook eens onder vrolijker omstandigheden ontmoeten”, aldus Dineke Nijkamp. (Eigen foto)

Ze vroeg De Gasthuizen om een financiële bijdrage voor een dagje Giethoorn. De Sint Jozefkerk aan de Ministerlaan maakt deel uit van de parochie Thomas a Kempis. De kerk heeft haar eigen rouw- en trouwkoor. “Oorspronkelijk waren alleen vrouwen lid, omdat we overdag zingen. De mannen waren aan het werk”, vertelt Nijkamp. “Door de jaren heen hebben we aanwas van gepensioneerde mannen gekregen en inmiddels is één op de drie leden man. De leeftijden variëren van vijfenvijftig tot zesentachtig.” Het koor treedt vrijwel alleen op bij uitvaarten. “Slechts een enkele keer bij een huwelijksvoltrekking”, vertelt Nijkamp. “Om de week wordt er geoefend en verder zien we elkaar alleen bij een uitvaart. Daarom vonden we het leuk om elkaar eens in een andere sfeer te ontmoeten.”

 

“Op internet las ik over de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen bij De Gasthuizen. Samen met het bestuur heb ik toen een plan voor een dagje uit gemaakt, zonder de rest van de koorleden iets te vertellen. Pas toen de aanvraag gehonoreerd was, werd bekendgemaakt dat we met elkaar een dagje uit zouden gaan. Waarheen bleef geheim tot het moment dat we in de bus stapten. Na een paar aanwijzingen raadde ons oudste koorlid dat we naar Giethoorn gingen.”

Het rouw- en trouwkoor heeft zelf geen financiële middelen om een dergelijk uitstapje te organiseren. “Een alternatief zoals samen wandelen of een fietstocht maken valt af omdat niet alle leden goed ter been zijn. Daarom wilden we graag met een bus weg. Het was een geweldige dag, we hebben veel gelachen met elkaar en iedereen genoot ervan. We kunnen er weer een paar jaar tegen”, zegt Nijkamp lachend. De Gasthuizen geeft financiële steun aan uiteenlopende initiatieven voor Zwolse senioren. Voor activiteiten, uitstapjes en materialen bijvoorbeeld. Organisaties die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Het was inderdaad een hele gezellige dag:D

  We hebben met z”n allen genoten van koffie met gebak

  een bootreisje en daarna een zeer uitgebreid buffet,

  (in De Blauwe Hand,)

  maar vooral van elkaar!  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.