Herdenkingsviering 150 jaar afschaffing slavernij

Zwolle – Zaterdagavond om 19.00 uur vindt er een herdenkingsviering plaats om stil te staan bij 150 jaar afschaffing slavernij. De viering vindt plaats in de Samenhof, Burgemeester Drijbersingel 15 in Zwolle. Het initiatief is genomen door de Antilliaanse en Surinaamse gemeenschap in de regio Zwolle. De organisatie ligt in handen van ZWOCAN(Zwolse Caraibische Nederlanders) en het Podium van Kerken. Helaas is het College van B&W niet vertegenwoordigd.

In de viering wordt stil gestaan bij de vrijheidsstrijd van nu en van toen. Speciaal wordt Nelson Mandela genoemd vanwege zijn geweldige inzet om een einde te maken aan de apartheid. De pijn van de bevolking op de Antillen en Suriname, naar aanleiding van jarenlange onderdrukking, is voor een deel vergelijkbaar met de onderdrukking van de zwarte bevolking in heel Afrika.

Tijdens de viering dragen verschillende bevolkingsgroepen hun eigen traditionele kleding. Na afloop is er tijd voor ontmoeting, waabij het thema van de viering, verzoening, concreet gestalte krijgt. Een ieder is van harte welkom in het gebouw waar ook Artikel 1 gehuisvest is. Niet geheel toevallig het artikel in de grondwet tegen discriminatie. Voor meer info: Organisatie Podium van Kerken, M. de Vries, 06-28987955
Artikel delen:
Reacties 9
 1. Is de gemeente wel uitgenogt om te komen of laten ze het uberhaupt afweten.Dit is ook iets wat ons aangaat.Wij herdenken 4 mei tenslotte ook


  ⚠️ Meld

 2. Misschien nu ook wat doen/zeggen aan/van verborgen slavernij ik onze eigen tijd? Ik denk aan de Philipijnse oppas / schoonmakers / etc..


  ⚠️ Meld

 3. Ik denk dat we het onderwerp slavernij nu maar eens achter ons moeten laten.Nederland heeft genoeg boetedoening gedaan.Daarbij is er ook genoeg geld naar al die landen gegaan dus de compensatie is ook meer als genoeg geweest.Het wordt tijd dat we ons los gaan maken van deze corrupte dievenbende en laten ze maar hun eigen boontjes gaan doppen.


  ⚠️ Meld

 4. Zo lang er behoefte is om te herdenken moet je dat blijven doen. Heb je er niks mee, blijf dan weg.
  Verder: Je laatste twee zinnen gaan niet over dit onderwerp. Kun je beter aanzwengelen op het Pol.Log.


  ⚠️ Meld

Reageer