Kleur in het nieuwe FC Zwolle stadion

Na enkele vertragingen door de weersomstandigheden, is vandaag een start gemaakt met de aanleg van het kunstgrasveld in het nieuwe stadion van FC Zwolle. Dinsdagmiddag arriveerde de nieuwe mat in het stadion en kreeg men van ISA Sport, na goedkeuring van de onderlaag, groen licht voor de aanleg van het nieuwe hoofdveld.

           

Edel Gras/Arcadis is begonnen aan de zuidzijde van het veld. Eerst wordt het onderdoek (geovlies) op de onderlaag aangebracht.  Hierna wordt de nieuwe kunstgrasmat uitgerold en aan elkaar gelijmd. De schatting is dat de mat aan het einde van de week klaar is, volgende week zal er dan een zandvulling op de mat worden aangebracht.

Als deze zandvulling klaar is, zal het veld opnieuw gekeurd worden. Wanneer het veld opnieuw goedgekeurd is zullen als laatste de in- fill korrels op de mat worden aangebracht. Als deze korrels in de mat verwerkt zijn, is de mat klaar voor trainingen en wedstrijden van FC Zwolle. FC Zwolle heeft gekozen voor de nieuwste en beste versie van kunstgras op de markt. Het gaat om de Edel two dimension, een combinatie van een gefibrilleerde vezel en een monofilament. Dit veld voldoet aan de KNVB/Fifa 2-star kwaliteitseisen.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. mmmm wat ruikt dat gras toch lekker :-

  Ik vind nog steeds dat je moet voetballen op echt gras, met hier en daar een bultje of kuiltje. Natuurlijk zitten er ook voordel aan kunstgras, maar het heeft toch veel minder charme.


  ⚠️ Meld

 2. Natuurlijk moeten we blijven voetballen zoals in de oertijd. Heerlijk om die bal van dorp naar dorp te schieten over onbegaanbare wegen, velden en zandpaden…
  Nee mensen, alles evolueert dus ook het voetbal. We moeten hardstikke blij zijn dat onze ploeg straks technisch zeer verzorgd voetbal, want dat willen we toch, kan laten zien op de beste mat die er momenteel te krijgen is.
  En oh ja, ik hoef niets te ruiken hoor, ik ga alleen voor het beste…
  😛


  ⚠️ Meld

 3. Ik blijf bij mijn standpunt. Het stadion is zonde van het geld! Als de club zou presteren ok, maar dat doet Fc Zwolle niet. 8)


  ⚠️ Meld

 4. @Gekke Gerrit

  Op 12 maart 2003 besloot de gemeenteraad dat er een nieuw FC Zwolle stadion moest komen. Toen speelde FC Zwolle het 2de jaar Eredivisie. Het Eerste seizoen hadden wij ons nl. gehandhaafd met de laagste begroting waar geen gemeenschapsgeld in zat. Doordat de 1ste bouwhandeling 4 jaar op zich liet wachten zijn wij afgezakt.
  Als je wilt dat een club presteert moet je een club ook de mogelijkheden geven.

  Het hele besluitvormingsproces over de stadionontwikkeling is geldverslindend geweest. Voordat de met eigen geld gefinancierde eerste steen kon worden gelegd, hebben volksverlakkers tonnen aan gemeenschapsgeld erdoor heen gejaagd.

  Ach, jij bent zeker ook van ?©?©n van die mensen die bij de poll ‘ik ben trots op Zwolle’ niet op ja stemt.

  Ik ben trots op mijn stad en club, maar schaam mij voor medeburgers als jij!


  ⚠️ Meld

 5. Je hoeft toch niet trots op de club te zijn om trots op Zwolle te zijn? Ik heb niets met voetbal, maar ben toch (meestal) best trots op Zwolle! Maar goed, dat is off topic (mooie uitdrukking toch…) ;D


  ⚠️ Meld

 6. @ElRey
  Je mag je voor mij schamen, maar ik blijf bij mijn standpunt!
  Ik heb in de poll wel voor ja gekozen, en ik heb hierbij voor de stad Zwolle gestemd en niet voor Fc Zwolle, anders had ik nee gestemd.
  Ik ben namelijk van mening dat als je iets wil, je het moet verdienen. En Fc Zwolle heeft het naar mijn mening niet verdiend!
  Er moest naar mijn mening eerst naar andere problemen binnen de club gekeken worden, zoals de matige spelers die FC Zwolle koopt. Ook moet er een fatsoenlijke trainer aangesteld worden. Van het geldbedrag dat het stadion kost had FC Zwolle een eind kunnen komen, dus betere spelers en een betere trainer aan kunnen trekken.
  Ik respecteer het feit dat jij achter FC Zwolle staat, maar mij zul je er niet vinden.

  Gerrit.


  ⚠️ Meld

Reageer