Verfrissend modefeest

Zwolle – De bezoeksters van Fris Mode Café arriveerden donderdagavond met volle tassen kleding voor de kledingruil bij restaurant Samen. Niet alleen de garderobe is verfrist ook de mindset van de modeliefhebsters. Het instorten van de modefabriek in Bangladesh was voor Map Renes, initiatiefnemer Frisgroen, aanleiding om een modefeest te organiseren in Zwolle.

modefeest.jpeg 

Lynsey Dubbeld, trendanalist en auteur van het boek ‘Mode voor Morgen’ heeft verteld over fair fashion, duurzame en innovatieve materialen voor kleding en hoe een groene garderobe eruit kan zien. Daarnaast videoclips van Frisgroen van eerdere Fair Fashion shows zoals de tweede editie in poppodium Hedon en ook bij Stoere Vrouwen Event in Studio K te Amsterdam.

Een goede garderobe tip was om kleding te ruilen, is vintage en ook goede start voor groene garderobe. Zo krijgt foute kleding een langere levensduur en kan een andere modeliefhebster plezier hebben aan dit kledingstuk. En het kost geen geld. 

Na het informatieve programma ging het swoppen los! De zomerse kleding ruil Das Nouevau Vod was een extra mode item georganiseerd door groenkapje Amelieke van de Lavoir. Voor de zomer weer een frisse kijk op mode! Met groene stof om over na te denken en bij een volgende shopmoment een bewuste keuze te maken waar je meer plezier aan beleeft. De dag na dit modefeest wordt er al gesproken over een volgende editie. Belangstellende kunnen hiervoor de agenda van www.groenkapje.nl in de gaten houden. Zo is groen doen vooral hip en leuk! 
Artikel delen: