Grote belangstelling voor bezichtiging nieuw Isala

Zwolle – Zaterdag opende Isala een dag de deuren van het nieuwe ziekenhuis. Inwoners van Zwolle en omgeving waren welkom om alvast de nieuwbouw van binnen te komen bekijken. Voor deze publieksopening (Sneakpreview) stelde Isala 5.000 toegangskaarten beschikbaar. Die kaarten waren binnen een paar uur verdeeld.

 06-07-2013_opendag_isala_01.jpg

Na een speciaal ontvangst in de centrale hal leidde de wandelroute langs een verpleegafdeling, de afdeling Radiologie en Isala Spoed. Op de wandelroute gaven artsen, verpleegkundigen en vrijwilligers uitleg over het nieuwe ziekenhuis, onder meer over het digitaal aanmelden bij de aanmeldzuil. Ook vertelden zij over de bijzondere architectuur van het gebouw en de nieuwste onderzoeksapparatuur. Het was ook mogelijk een ambulance van binnen te bekijken. De route eindigde in een binnentuin.

06-07-2013_opendag_isala_08.jpg

06-07-2013_opendag_isala_10.jpg 

06-07-2013_opendag_isala_07.jpg 

Dat de patiënt kan vertrouwen op de beste specialisten vindt Isala eigenlijk vanzelfsprekend. Voor de medische zorg op het allerhoogste niveau beschikt Isala over een nieuw, geavanceerd en toegankelijk ziekenhuis. Daar biedt Isala zorg op regionaal en nationaal niveau. Toch praat Isala liever over de andere kant van zorg. De kant van hoe de patiënt Isala beleeft.

Isala speelt een grote rol in het leven van de patiënt en van de mensen om hem heen. Soms op de mooiste en soms ook op de minder mooie momenten. Daarom vindt Isala openheid en dialoog zo belangrijk. Dus houdt Isala rekening met behoeften en onzekerheden van de patiënt. En legt Isala duidelijk uit wat de behandeling voor de patiënt inhoudt. Of wat de herstelperiode van de patiënt vraagt. Luisteren, tijd nemen, troost bieden. Het gaat erom dat de patiënt niet alleen weet maar ook vóelt dat het goed zit. Dat de patiënt zich gezien voelt in een ziekenhuis dat meeleeft. De afgelopen jaren heeft Isala volop gebouwd aan het nieuwe ziekenhuis. Op 3 augustus verhuist Isala naar de nieuwbouw.

06-07-2013_opendag_isala_03.jpg

 06-07-2013_opendag_isala_04.jpg

06-07-2013_opendag_isala_02.jpg

06-07-2013_opendag_isala_05.jpg

06-07-2013_opendag_isala_06.jpg

06-07-2013_opendag_isala_09.jpg 

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Het zag er allemaal prachtig uit. Het programma liep als een trein. Zeer goed georganiseerd. Ook het personeel zeer vriendelijk allemaal. Ik denk dat alle medewerkers terug kunnen kijken op een geslaagde maar wel vermoeiende dag. TOP.  ⚠️ Meld

 2. Heel mooi ziekenhuis, van binnen en buiten. De toer door het ziekenhuis was goed geregeld en veel uitleg over de aparaten, kamers enz.
  En blauwvinger, de temperatuur was aangenaam binnen.


  ⚠️ Meld

 3. Meen dat de open dag alleen voor mensen was die een kaart hadden voor die dag.Er waren geloof ik vijfduizend kaarten uitgegeven aan mensen dus heel veel mensen die geen kaart hadden konden niet naar deze open dag .Jammer!!!Juist Patienten die jaarlijks voor controle naar het ziekenhuis moeten hadden ze vanuit hun bestand zo,n kaart thuis moeten sturen.Dan hadden deze patienten alvast wegwijs kunnen worden gemaakt


  ⚠️ Meld

 4. Vind het gewoon alle machtig prachtig, kom er dagelijks langs. Zwolle mag trots zijn op zo,n ziekenhuis. Heb zelf goede ervaringen met de locatie Wezenlanden. Volgens mij een van de laatste ziekenhuizen die in het centrum ligt van een stad. Aan de muur van de “zuster-flat ‘ zit trouwens een heel mooi kunstwerk hopelijk blijft die wel bespaard.


  ⚠️ Meld

 5. Goed om te horen @retje

  Ik was de eerste die u tegenkwam en desondanks factor 50 toch mijn nek behoorlijk verbrand :'(


  ⚠️ Meld

 6. @ja-tja: nee hoor. Dit was alleen voor een beperkt aantal genodigden. En er is ondermeer in De Stentor maar ook op WLZ de belofte gedaan dat er nog een echte open dag komt.


  ⚠️ Meld

 7. @ribo JA hoor.

  open dag alleen voor mensen was die een kaart hadden voor die dag.Er waren geloof ik vijfduizend kaarten uitgegeven aan mensen dus heel veel mensen die geen kaart hadden konden niet naar deze open dag

  klopt……..

  had 4 kaartjes :D:D:D


  ⚠️ Meld

 8. @ja-tja en mariane: ik heb het toch echt ergens gelezen. Het is ook wel de gewoonte om bij dit soort projecten een open dag te houden. En met een open dag bedoel ik dus niet ‘enkel voor genodigden’. 😉


  ⚠️ Meld

 9. Die Open dag is dus 6 juli geweest! Wel slim ook om maar 5.000 personen, in groepen, de kans te geven om het nieuwe ziekenhuis te bekijken. Had je een echte Open dag gehouden dan was het geheid een chaos geworden. En had je op deze plaats al die klachten weer kunnen lezen 😉

  Begin augustus is het nieuwe Isala geopend. Iedereen kan dan zo, en niet alleen omdat die ziek is, naar binnen! Wat is het probleem?

  Bakkie doen, bij Isala 😀


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.